search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 14:16
MENU CLOSE

Θα γίνει της… αισχροκέρδειας

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2299
14/9/2023
16.09.2023 10:24
super market new

Η ακρίβεια ήταν ένας εφιάλτης διαρκείας για τα νοικοκυριά. Ακόμη και τον Αύγουστο, με δείκτη τιμών καταναλωτή αυξημένο κατά 2,7%, ο πληθωρισμός στα τρόφιμα χτύπησε άνοδο 10,7%. Η κατάσταση γίνεται πολύ χειρότερη εξαιτίας των πλημμυρών στη Θεσσαλία. Ελλείψεις βασικών ειδών εγχώριας παραγωγής (κρέας, γαλακτοκομικά, φρούτα κ.λπ.), μια και το 15% παραγόταν στην αγρίως πληγείσα Περιφέρεια. Βάλτε και το επιπλέον μεταφορικό κόστος λόγω κλειστών δρόμων.

Σε ό,τι αφορά τις τιμές των εγχώριων προϊόντων, δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία. Αρκεί μια κακή είδηση για να έχουμε εκτίναξη τιμών – η αποκλιμάκωση όμως γίνεται πολύ μετά και πολύ αργά – αν γίνει δηλαδή. Το ερώτημα είναι σε ποιες τιμές θα μας φορεθούν οι επιπλέον εισαγωγές, οι οποίες είναι βέβαιο ότι θα γίνουν για να καλυφθεί το κενό στη ζήτηση. Ούτε σε αυτό το σημείο είμαστε αισιόδοξοι, αφού τα παραδείγματα αισχροκέρδειας των εισαγωγέων είναι αμέτρητα και χωρίς να έχουμε καταστροφές επιπέδου Θεσσαλίας.

Τα πράγματα ζορίζουν σε όλα τα μέτωπα πριν καν αρχίσει ο χειμώνας. Πληγέντες, κοινωνία, κυβέρνηση έχουν να ανέβουν έναν Γολγοθά. Με την ελπίδα ότι ο επερχόμενος χειμώνας δεν θα κρύβει άλλες δυσάρεστες εκπλήξεις…

Διαβάστε επίσης:

Το Συμβούλιο της Ευρώπης δεν ξεχνάει τις υποκλοπές

Θαυμαστής των βίντεο του Κασσελάκη στα Social Media «γαλάζιο» στέλεχος 

Εύα Καϊλή: Επανεμφανίστηκε στο Ευρωκοινοβούλιο μετά το QatarGate (photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 14:13