search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 07:50
MENU CLOSE

Δημοσκόπηση Alco για αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Προβάδισμα για Χαρδαλιά

19.09.2023 19:29
XARDALIAS_ALCO
Eurokinissi

Προβάδισμα 20 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφει ο Νίκος Χαρδαλιάς, έναντι του Γιώργου Ιωακειμίδη στην πρόθεση ψήφου της δημοσκόπησης της Alco για λογαριασμό του newsit.gr, που διεξήχθη ενόψει των περιφερειακών εκλογών για την Αττική.

Ειδικότερα, ο Νίκος Χαρδαλιάς ο οποίος έχει την στήριξη της ΝΔ καταγράφει ποσοστό 36% ενώ η ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Γιώργου Ιωακειμίδη (με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και των Οικολόγων) βρίσκεται στο 16%.

Τρίτος είναι ο Γιάννης Σγουρός (ΠΑΣΟΚ) με 12% και ακολουθούν ο Γιάννης Πρωτούλης (ΚΚΕ) με 9%, η Μαριάννα Τσίχλη (Μέρα25) και ο Φίλιππος Καμπούρης με 3% και ο Κώστας Τουλγαρίδης (εξωκοινοβουλευτική Αριστερά) με 1%.

Τον Νίκο Χαρδαλιά στηρίζει το 80% όσων ψήφισαν Νέα Δημοκρατία στις βουλευτικές του καλοκαιριού. Λαμβάνει το 18% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, 6% του ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και 4% όσων δηλώνουν ότι ψήφισαν το ΚΚΕ.

Αξιοσημείωτη είναι η πολυσυλλεκτικότητα της υποψηφιότητας του Γιώργου Ιωακειμίδη καθώς φαίνεται να λαμβάνει το 54% όσων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, το 12% όσων ψήφισαν ΠΑΣΟΚ και το 11% όσων ψήφισαν ΚΚΕ αλλά και το 2% των ψηφοφόρων της ΝΔ.

Ο Γιάννης Σγουρός παίρνει το 60% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ από 7% όσων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ ή Νέα Δημοκρατία και μόλις 2% αυτών που ψήφισαν ΚΚΕ στις τελευταίες εκλογές.

Σε ό,τι αφορά την προηγούμενη Περιφερειακή αρχή, πάντως, οι πολίτες εμφανίζονται δυσαρεστημένοι καθώς αρνητικά αξιολογεί το έργο του κ. Πατούλη το 58% και θετικά μόλις το 26%.

Τι σχολιάζει το επιτελείο του Ιωακειμίδη τη δημοσκόπηση

Από το επιτελείο του Γιώργου Ιωακειμίδη, ανέφεραν πως η εν λόγω μέτρηση έχει 5 ενδιαφέροντα στοιχεία:

Πάμε για δεύτερο γύρο. Εν αντιθέσει με προηγούμενες μετρήσεις που έδειχναν τον Νίκο Χαρδαλιά να επικρατεί άνετα από τον πρώτο γύρο, η τάση φαίνεται να αντιστρέφεται. Ασφαλώς η διαχείριση των φυσικών καταστροφών και αποδεδειγμένη πια αποτυχία του μοντέλου των περιφερειαρχών-υπαλλήλων των κυβερνήσεων έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στη διαφαινόμενη μεταστροφή.

Ο Γιώργος Ιωακειμίδης σημειώνει αυξημένο ποσοστό σε σχέση με τις προηγούμενες μετρήσεις. Το επιτελείο του εκτιμά ότι όσο αυξάνεται η αναγνωρισιμότητά του, τόσο θα ενισχύονται τα ποσοστά του.

Στις γειτονιές του Πειραιά που είναι γνωστό το αυτοδιοικητικό έργο του, ο Ιωακειμίδης πετυχαίνει τα πιο μεγάλα ποσοστά του.

Η μέτρηση επιβεβαιώνει τον πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα της υποψηφιότητας Ιωακειμίδη.
Είναι συντριπτική η απόρριψη της διοίκησης Πατούλη, της οποίας ο Νίκος Χαρδαλιάς αποτελεί συνέχεια.

Διαβάστε επίσης:

Νέο «όχι» του Αστεροσκοπείου Αθηνών στην υπαγωγή του στην Πολιτική Προστασία – Η επιστολή στον Μητσοτάκη

Πατέρας Στέφανου Κασσελάκη: «Είναι έτοιμος να ηγηθεί, βεβαίως και θα κερδίσει τον Μητσοτάκη»

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Τατούλης εγκαλεί Πτωχό για υποψήφιο σύμβουλο που έχει καταδικαστεί τελεσίδικα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 07:49