search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 00:36
MENU CLOSE

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Τατούλης εγκαλεί Πτωχό για υποψήφιο σύμβουλο που έχει καταδικαστεί τελεσίδικα

19.09.2023 17:41
peloponnisos

Σφοδρή πολιτική σύγκρουση εκδηλώνεται στο προεκλογικό πεδίο για την Περιφέρεια της Πελοποννήσου, μετά το μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα, που έχει προκαλέσει η απόφαση του Δημήτρη Πτωχού να συμπεριλάβει στο συνδυασμό του ως υποψήφιο σύμβουλο Κορινθίας τον Αναστάσιο Γκιολή, ο οποίος έχει αμετακλήτως καταδικαστική απόφαση από τη δικαιοσύνη.

Η παράταξη του Πέτρου Τατούλη «Νέα Πελοπόννησος» καλεί τον κ. Πτωχό να απαντήσει γιατί δεν αποπέμπει τον κ. Γκιολή από το ψηφοδέλτιο και θέτει έξι ερωτήματα προς τον γαλάζιο υποψήφιο της περιφέρειας.

Η πλήρης ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Κύριε Πτωχέ, θα αποπέμψετε από το ψηφοδέλτιό σας τον τελεσίδικα καταδικασμένο κ. Γκιολή;

Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου η εφημερίδα «Η ΑΥΓΗ» δημοσίευσε ρεπορτάζ του συντάκτη της Κώστα Πουλακίδα, με τίτλο: «ΝΔ / Ένας καταδικασμένος, υποψήφιος με τον Πτωχό», το οποίο στη συνέχεια ανεδείχθη από πολλά ΜΜΕ εθνικής εμβέλειας, αλλά και της Πελοποννήσου, μεταξύ των οποίων «ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ», «Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» και «Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ».

Στο ολοσέλιδο ρεπορτάζ παρουσιάζεται η υπόθεση του νυν Αντιπεριφερειάρχη και εκ νέου υποψήφιου περιφερειακού συμβούλου Κορινθίας με τον κ. Πτωχό, κ. Τάσου Γκιολή. Όπως αναγράφεται «ο γιατρός Τ. Γκιολής φέρεται να έχει καταδικαστεί το 2015 από το Τριμελές Εφετείο Πειραιά (με την υπ’ αρ. απόφαση 425/11.03.2015) σε ποινή φυλάκισης 5 μηνών με τριετή αναστολή για το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης κατ’ εξακολούθηση.»

Ειδικότερα αναφέρεται ότι, «με βάση την απόφαση του Εφετείου Πειραιά, το 2010 ο Τ. Γκιολής, γενικός παθολόγος όταν υπηρετούσε στο Νοσοκομείο Κορίνθου, πιάστηκε από ελεγκτές του ΟΓΑ να συνταγογραφεί (ακόμα και αντικαρκινικά) φάρμακα, τα οποία φέρεται ότι έγραφε σε βιβλιάρια ασθενών εν αγνοία τους και μετά εκτελούσε τις συνταγές στο φαρμακείο της συζύγου του στον Πειραιά.»… «Ο Τ. Γκιολής το 2014 καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 18 μήνες φυλάκιση (με αναστολή) για το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης κατ’ εξακολούθηση και το 2015 ακολούθησε η τελεσίδικη απόφαση του Εφετείου για φυλάκιση 5 μηνών με τριετή αναστολή. Η δε σύζυγος φαρμακοποιός υποχρεώθηκε να επιστρέψει στον ΟΓΑ περίπου 12.135,22 ευρώ.»

Η ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ συνειδητά, εδώ και 3 ημέρες, δεν αναφέρθηκε στο σοβαρότατο αυτό ζήτημα, καθώς ανέμενε τον κ. Πτωχό και την παράταξή του να πάρουν θέση για τον υποψήφιό τους. Μάταια, όπως αποδείχθηκε, αναμέναμε είτε να διαψευστεί το ρεπορτάζ, είτε να παραιτηθεί ο κ. Γκιολής από την υποψηφιότητά του επιδεικνύοντας στοιχειώδη πολιτική ευαισθησία.

Τυπικά, η εν λόγω ποινική καταδίκη δεν αποτελεί κώλυμα για τη διεκδίκηση αιρετού αξιώματος. Αποτελεί όμως μείζον ζήτημα ηθικής και κοινωνικής απαξίας η κατάρτιση ψηφοδελτίων για δημόσια αξιώματα με ποινικά καταδικασμένους για αδικήματα κατά του Δημοσίου, πολύ περισσότερο με επίορκους γιατρούς .

Απευθυνόμαστε λοιπόν σήμερα στον ίδιο τον κ. Πτωχό και τον ρωτάμε:

–        Γιατί κρύβεστε όλες αυτές τις ημέρες;

–        Θα πάρετε θέση σε ένα μείζον ηθικό και πολιτικό θέμα;

–        Αυτό είναι το νέο που επικαλείστε; Ο επίορκος γιατρός  κ. Γκιολής;

–        Με καταδικασμένους θέλετε να πορευτείτε στην «νέα εποχή» της Πελοπόννησου;

–        Θα απολογηθείτε για τις επιλογές σας στους Πελοποννήσιους;

–        Θα αποπέμψετε από το ψηφοδέλτιό σας τον τελεσίδικα καταδικασμένο κ. Γκιολή;»

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Νέο μπάχαλο μετά την απόφαση της ΚΕΦΕ για τα παλαιά μέλη που δεν πήγαν στην πρώτη κάλπη

ΣΥΡΙΖΑ: Ακρίτα και Χρηστίδου στηρίζουν ανοιχτά Κασσελάκη

Nίκος Παππάς: «Στηρίζω Στέφανο Κασσελάκη» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 00:35