search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 06:54
MENU CLOSE

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Στο ψηφοδέλτιο Πτωχού υποψήφιος σύμβουλος καταδικασμένος για ψευδείς συνταγογραφήσεις 

18.09.2023 06:39
ptoxos new

Μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα προκαλεί η απόφαση του υποψήφιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού να συμπεριλάβει στο συνδυασμό του, υποψήφιο, που έχει αμετακλήτως καταδικαστική απόφαση από τη δικαιοσύνη.

Ο Αναστάσιος Γκιολής ο οποίος υπήρξε και αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας με τον Παναγιώτη Νίκα, έχει βεβαρημένο παρελθόν και ποινικό μητρώο. Ως γιατρός, είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση με αναστολή για παράνομες συνταγογραφήσεις  φαρμάκων.

Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα αλλά και από την έρευνα προέκυψε ότι ο κ. Γκιολής ενεπλάκη σε σκάνδαλο με συνταγογράφηση πανάκριβων φαρμάκων – συνταγές που μετά εκτελούσε στο φαρμακείο της συζύγου του στον Πειραιά!  

Η υπόθεση αυτή έγινε πρώτο θέμα στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης της Κορίνθου, όταν τον Ιανουάριο του 2014 το Τριμελές Εφετείο Πλημμελειοδικών Πειραιά καταδίκασε τον κ. Γκιολή ο οποίος υπηρετούσε ως γενικός παθολόγος στο Νοσοκομείο Κορίνθου, γιατί εντοπίστηκε από ελεγκτές του ΟΓΑ να συνταγογραφεί (ακόμα και αντικαρκινικά) φάρμακα, τα οποία φέρεται ότι έγραφε σε βιβλιάρια ασθενών εν αγνοία τους.

Η συνολική ζημία του Δημοσίου μέσα σε έναν χρόνο ήταν, σύμφωνα με το πόρισμα των ελεγκτών, 10.805,68 ευρώ, ενώ από τον έλεγχο του ΟΓΑ προέκυψε ότι συνταγογραφούσε σε βιβλιάρια ασθενών που νοσηλεύονταν στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ακόμη και ανθρώπων που είχαν αποβιώσει.

Αναφέρεται δε ότι τα φάρμακα που συνταγογραφούσε είχαν επιλεγεί κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να έχουν μηδενική συμμετοχή από τους ασφαλισμένους, με αποτέλεσμα να εισπράττει εξ ολοκλήρου το ποσό της αξίας τους. Στη δίκη που έγινε στη συνέχεια, κατηγορούμενος ήταν και έτερος γιατρός του Νοσοκομείου Κορίνθου, που κατέθεσε ότι τα βιβλιάρια τού τα έδινε ο κ. Γκιολής και του ζητούσε να τον εξυπηρετήσει. Μάλιστα, υπήρχαν βιβλιάρια που είχαν σκισμένες σελίδες και σε τρεις-τέσσερις περιπτώσεις εκδόθηκαν συνταγές στο όνομα ανύπαρκτων ασφαλισμένων.

«Ένας ασφαλισμένος μας είπε ότι του έλειπαν φύλλα από το βιβλιάριο ασθενείας του. Επίσης, υπήρχε και μια περίπτωση εκτέλεσης συνταγής στο όνομα ενός ασφαλισμένου ο οποίος είχε αποβιώσει πριν από την ημερομηνία της εκτέλεσης της συνταγής» αναφερόταν χαρακτηριστικά στα δικαστικά έγγραφα. Ο υποψήφιος σήμερα με τον Δημήτρη Πτωχό, καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 18 μήνες φυλάκιση με αναστολή για το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης κατ’ εξακολούθηση και το 2015 ακολούθησε η τελεσίδικη απόφαση του Εφετείου για φυλάκιση 5 μηνών με τριετή αναστολή.

Η δε σύζυγός του, στης οποίας το φαρμακείο στον Πειραιά εκτελούνταν οι παράνομες συνταγογραφήσεις, υποχρεώθηκε να επιστρέψει στον ΟΓΑ το ποσό των 12.135,22 ευρώ. Το θέμα της αμαρτωλής δραστηριότητας του γιατρού είχε γίνει τεράστιο θέμα στην κοινωνία της Κορίνθου και απασχολούσε για καιρό τα τοπικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο Τάσος Γκιολής είχε ουσιαστικά επιβληθεί από τον μηχανισμό της ΝΔ στο συνδυασμό του Παναγιώτη Νίκα στις προηγούμενες εκλογές, αλλά και να οριστεί αντιπεριφερειάρχης Κορίνθου. Στις αρμοδιότητές του ήταν και τα  ΠΕΠ/ΕΣΠΑ. Ήτοι:  

-Εισηγήσεις στο ΠΕΣΥ για θέματα του τομέα αρμοδιότητας του.

– Συνεργασία με την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Περιφέρειας Πελοποννήσου.

– Παρακολούθηση θεμάτων λήξης προγραμματικής περιόδου ΕΣΠΑ 2021-2024 και υποβολή εισηγήσεων για την υλοποίηση των απαιτούμενων ενεργειών.

– Παρακολούθηση θεμάτων έναρξης νέας προγραμματικής ΕΣΠΑ 2021-2027 και υποβολή εισηγήσεων για την υλοποίηση των απαιτούμενων ενεργειών.

– Εισηγήσεις για την συμμετοχή της Περιφέρειας σε ανταγωνιστικά προγράμματα συγχρηματοδοτούμενα απευθείας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

– Παρακολούθηση της υλοποίησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων συγχρηματοδοτούμενων απευθείας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

– Εκπροσώπηση της Περιφέρειας σε δράσεις και εκδηλώσεις θεμάτων του τομέα ευθύνης του.

Διαβάστε επίσης

Παππάς: «Θα αγωνίζομαι για την ενότητα της παράταξης» – «Απάντηση» με χαμόγελο για τον 2ο γύρο

Κασσελάκης: «Πάμε για τη νίκη» – Ραντεβού την επόμενη Κυριακή στις κάλπες

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Κάτι τρέχει με την καταμέτρηση στην Κουμουνδούρου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 06:52