search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 16:57
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Νέο μπάχαλο μετά την απόφαση της ΚΕΦΕ για τα παλαιά μέλη που δεν πήγαν στην πρώτη κάλπη

19.09.2023 17:19
syriza ekloges

Με ανακοίνωσή της η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις εσωκομματικές εκλογές ξεκαθάρισε ποιος έχει δικαίωμα να συμμετάσχει στην επαναληπτική διαδικασία εκλογής προέδρου την Κυριακή και το θερμόμετρο ανέβηκε και πάλι κατακόρυφα, την ώρα που δεν έχουν σταματήσει οι αντιπαραθέσεις μετά και τη σαρωτική νίκη του Στέφανου Κασσελάκη στον α’ γύρο.

Σύμφωνα με την απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, η οποία συνεδριάζει πάλι σήμερα στις 19:00, τα παλαιά μέλη που δεν ψήφισαν στον α΄γύρο των εσωκομματικών εκλογών, υποχρεούνται να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους προκειμένου να ψηφίσουν την επόμενη Κυριακή, μέχρι αύριο, προκαλώντας τεράστιο όγκο επαληθεύσεων.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΚΕΦΕ: «Στις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου 2023 μπορούν να ψηφίσουν μόνο όσοι και όσες ψήφισαν στις 17 Σεπτεμβρίου 2023, καθώς και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ που για οποιονδήποτε λόγο δεν μπόρεσαν να ψηφίσουν στις 17 Σεπτεμβρίου 2023. Παλαιά μέλη θεωρούνται όσα έχουν εγγραφεί στο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου 2023. Για το εξωτερικό ισχύει ο κατάλογος όσων είχαν ήδη εγγραφεί για τις εκλογές της 17ης Σεπτεμβρίου».

Ακολούθως η ΚΕΦΕ ξεκαθαρίζει: «Νέα μέλη δεν εγγράφονται, ούτε μπορούν να ψηφίσουν στις 24 Σεπτεμβρίου. Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ που δεν ψήφισαν στις εκλογές, θα πρέπει μέχρι την Τετάρτη 20-09-2023 και ώρα 18.00 να αποστείλουν προς έγκριση τα στοιχεία τους. Αφού ελεγχθούν και διαπιστωθεί ότι είναι παλαιά μέλη, θα ενταχθούν στον εκλογικό κατάλογο.

Το mail αποστολής είναι [email protected] και σε αυτό θα αποστείλουν τα εξής στοιχεία:

1. Ονοματεπώνυμο

2. Πατρώνυμο

3. Έτος Γέννησης

4. E-mail

5. Κινητό Τηλέφωνο

ή

1. Ειδικός Εκλογικός Αριθμός

Με δεδομένο ότι τα παλιά μέλη υπολογίζονται σε 40.000, τα επιτελεία των δύο υποψηφίων παρακολουθούν τις αντιδράσεις, καθώς σε περίπτωση που ένας μεγάλος αριθμός αυτών προσέλθει τελικά στις κάλπες αυτήν την Κυριακή, τότε το εκλογικό αποτέλεσμα μπορεί να λάβει νέα δυναμική. Παράλληλα, εξετάζεται να τοποθετηθούν περισσότερες κάλπες στα υπάρχοντα 537 εκλογικά τμήματα ώστε να αποσυμφορηθεί ο όγκος των εκλογέων

Εντωμεταξύ, έχουν συσταθεί ομάδες εργασίας και σε συνεργασία με τις κατά τόπους Νομαρχιακές Επιτροπές θα διασταυρώνουν τα στοιχεία των μελών, σε μια προσπάθεια να προλάβουν το άνοιγμα της κάλπης. Όλα ξεκίνησαν, από το γεγονός ότι στα τάμπλετς που υπήρχαν στα 537 εκλογικά τμήματα την Κυριακή, είχαν φορτώσει τους εκλογικούς καταλόγους του Υπουργείου Εσωτερικών και όχι το ανανεωμένο μητρώο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, καθώς ήθελε πολύ χρόνο η εκκαθάρισή του.

Η απόφαση της ΚΕΦΕ προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του βουλευτή Χανίων και ένθερμου υποστηρικτή του υποψήφιου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Παύλου Πολάκη, ο οποίος την χαρακτήρισε ως “απαράδεκτη” ζητώντας την ανάκλησή της, ενώ άφησε σαφείς αιχμές για εμπόδια που θα ταλαιπωρήσουν τα παλαιά μέλη να προσέλθουν στις κάλπες.

Η ανάρτηση του βουλευτή Χανίων

«ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΗΣ ΚΕΦΕ !!

Πάρτε την πίσω !

Πάλι ταυτοποίηση;;;;;;

Πόσες ταυτοποιήσεις θέλετε επιτέλους;;;;Έχει καταντήσει ΑΝΕΚΔΟΤΟ!

Λοιπόν για να σοβαρευτούμε η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ,για να ψηφίσουν χωρίς πρόβλημα παλιά μέλη τα οποία για κάποιο λόγο (Υγειας,επαγγελματικό κλπ) δεν ψήφισαν στον πρώτο γύρο των εκλογών:

Με ευθύνη της πολιτικής γραμματειας (του Οργανωτικού) και της ΚΕΦΕ ο κατάλογος των παλαιών μελών που υπάρχει στην Κουμουνδουρου,ΑΠΟΣΤΕΛΛΕΤΑΙ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΗ ΜΟΡΦΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

Την ημέρα των εκλογών σε κάθε εκλογικό τμήμα

θα υπάρχει η πρόσβαση στον κατάλογο των 146.000 μελών που ψήφισαν την προηγούμενη Κυριακη και που θα είναι ο βασικός εκλογικός κατάλογος.

Όταν έρθει κάποιο παλιό μέλος που δεν ψήφισε στις εκλογές στις 17/9 άρα δεν είναι στον κατάλογο των 146.000 τότε:

θα υπάρχει επικοινωνία με την νομαρχιακη οπου στελέχη που θα είναι εκει ελέγχοντας τον κατάλογο των παλαιών μελών που της από στάλθηκε από την Κουμουνδουρου, θα δίνει το οκ για να ψηφίσει ακολουθώντας τη διαδικασία (εγγραφη στο βιβλίο και στο ταμπλέτες κλπκλπ)

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ,όλα τα άλλα είναι είτε για να κοροϊδευόμαστε,είτε για να καθυστερούμε και να διώχνουμε κόσμο,είτε…..άστο δεν το λέω …όλοι καλοί είμαστε ….

ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ! Αλλάξτε αύριο την απόφαση και το SMS που στείλατε!!!»

Αντίδραση, ωστόσο, καταγράφηκε και από τον στενό συνεργάτη της Έφης Αχτσιόγλου, Νάσο Ηλιόπουλο, ο οποίος δήλωσε πως «η ομόφωνη απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής δυσκολεύει την συμμετοχή παλιών μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Άρα είναι λάθος». «Είναι τεχνικά εφικτό και πολιτικά ορθό να επιδιώξουμε την συμμετοχή των δεκάδων χιλιάδων μελών που δεν προσήλθαν στον πρώτο γύρο της διαδικασίας. Μαζί θα φτιάξουμε το κοινό μας μέλλον» κατέληξε ο κ. Ηλιόπουλος.

Απο την πλευρά του ο Ευάγγελος Αντώναρος, ο οποίος στηρίζει τον Στέφανο Κασσελάκη, χαρακτήρισε έως και «πολιτικά ύποπτη» την απόφαση της ΚΕΦΕ του ΣΥΡΙΖΑ καλώντας τα μέλη της να σταματήσουν τις «παρασκηνιακές μεθοδεύσεις που είναι το μόνο που ξερουν να κάνουν ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΛΆ».

Η ανάρτηση του Ευάγγελου Αντώναρου

Όσοι με ξέρουν, ξέρουν ότι δεν μασάω τα λόγια μου. Έχουμε λοιπόν και λέμε. Προ ολίγου βγήκε από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ η ακόλουθη ανακοίνωση:

“Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ που δεν ψήφισαν στις εκλογές, θα πρέπει μέχρι την Τετάρτη 20-09-2023 και ώρα 18.00 να αποστείλουν προς έγκριση τα στοιχεία τους. Αφού ελεγχθούν και διαπιστωθεί ότι είναι παλαιά μέλη, θα ενταχθούν στον εκλογικό κατάλογο.”

Αν δεν είναι πολιτικά ύποπτη — το οποίο θεωρώ ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟ — αυτή η αυθαίρετη, αντικαταστατική και πιθανότατα παράνομη απαίτηση αποδεικνύει απλά την ΠΛΗΡΗ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ της γραμματειας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να έχει έγκυρο πλήρη κατάλογο των εγγεγραμμένων μελών και να εγγυηθεί απρόσκοπτη διεξαγωγή του δεύτερου γυρου των εκλογών.

Και για να εξηγούμαστε: Από τα 170.000 παλιά εγγεγραμένα μέλη ψήφισαν χθες πάνω κάτω 100.000. Άρα υπάρχουν 65.-70.000 ποιυ έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα να προσέλθουν, εφόσον το θελήσουν, την ερχόμενη Κυριακή στο δεύτερο γύρο.

ΧΩΡΙΣ ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ. Χωρίς επιπλέον προϋποθέσεις. Και κυρίως τα χρονικά ασφυκτικά (άρα και αποτρεπτικά) περιθώρια που θέτει η ανακοίνωση Όλα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις. Και επαναλαμβάνω: Με ενδεχομένως ύποπτες προθέσεις. Οποιαδήποτε επι πλέον απαίτηση δεν ειναι ΣΥΝΕΠΏΣ αποδεκτή.

Αν τα μέλη τη Γραμματείας — που ούτως η άλλως με τις γραφειοκρατικές τακτικές αποτροπής εγγραφής νέων μελών και τις συνδεόμενες καθυστερήσεις δεν έδωσαν πετυχημένες εξετάσεις χθες — δεν είναι σε θέση να κάνουν, το αυτονόητο, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΆΜΕΣΑ.
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΜΙΑ ΈΜΠΕΙΡΗ ΟΜΑΔΑ.

Ας σταματήσουν λοιπόν τις παρασκηνιακές μεθοδεύσεις που είναι το μόνο που ξερουν να κάνουν ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΛΆ.

ΥΓ. Τρία χρόνια τώρα δεν μπόρεσαν νε ελέγξουν τα στοιχεία των μελών…Θα το κάνουν μέσα σε τρεις μέρες; Ποιον κοροϊδεύουν;».

Σημειώνεται ότι τα τελικά αποτελέσματα του πρώτου γύρου δημοσιοποίησε χθες η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να κατατάσσεται πλέον τρίτος, περνώντας τον Νίκο Παππά.

Αναλυτικά, τα τελικά αποτελέσματα του πρώτου γύρου:

Ψήφισαν 148.821 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.
Έγκυρα ψηφοδέλτια: 147.821
Λευκά: 293
Άκυρα: 1220

Επί των εγκύρων έλαβαν:

Κασσελάκης Στέφανος: 44,91% (66.156 ψήφοι)
Αχτσιόγλου Έφη: 36,18% (53.292 ψήφοι)
Τσακαλώτος Ευκλείδης: 8,93% (13.156 ψήφοι)
Παππάς Nίκος: 8,68% (12.787 ψήφοι)
Τζουμάκας Στέφανος: 1,3% (1.917 ψήφοι)

Διαβάστε επίσης:

Σύγκρουση Κασσελάκη – Αχτσιόγλου για το debate

ΣΥΡΙΖΑ: Ακρίτα και Χρηστίδου στηρίζουν ανοιχτά Κασσελάκη

Nίκος Παππάς: «Στηρίζω Στέφανο Κασσελάκη» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 16:55