search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 18:43
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Στήριξη από Παππά και μετακινήσεις στελεχών υπέρ Κασσελάκη, με Αχτσιόγλου να διαμηνύει ότι δεν αποσύρεται – Κόντρα για το ντιμπέιτ

19.09.2023 13:53
kasselakis_1809_1920-1080_new

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον Νίκο Παππά σε συνέχεια πυκνών διεργασιών από χθες, να δίνει επίσημη στήριξη στον νικητή του πρώτου γύρου Στέφανο Κασσελάκη, εν όψει της επόμενης Κυριακής, και ενώ παράλληλα εκδηλώνεται ένα ρεύμα μετακινήσεων στελεχών και βουλευτών προς την πλευρά του 35χρονου υποψηφίου.

Ανοιχτή στήριξη εκδήλωσαν σήμερα η Έλενα Ακρίτα η οποία αρχικώς είχε τοποθετηθεί δημόσια υπέρ της Έφης Αχτσιόγλου, ενώ το ίδιο έπραξε και η Ραλλία Χρηστίδου, μετακινούμενη από το «στρατόπεδο» του Νίκου Παππά. Η τελευταία, είχε άλλωστε βρεθεί στο πλευρό του Στέφανου Κασσελάκη τη βραδιά του αποτελέσματος όπως και οι Δώρα ΑυγέρηΘεοδώρα ΤζάκρηΓιώργος ΤσίπραςΕυάγγελος ΑποστολάκηςΠαναγιώτης ΚουρουμπλήςΠέτρος Παππάς και Χαρά Καφαντάρη.

Χθες, υπέρ της υποψηφιότητας Κασσελάκης έδειξε να τοποθετείται και ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής Γιώργος Καραμέρος με την προτροπή του να μην υπάρξει δεύτερος γύρος διότι όπως είπε, το αποτέλεσμα είναι «ξεκάθαρο», ενώ με δηλώσεις περί του «φαινομένου» Κασσελάκη, έδειξε να μετακινείται προς την πλευρά του και ο βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, ο οποίος αρχικώς είχε τοποθετηθεί στο πλευρό του Ευκλείδη Τσακαλώτου. Στήριξη στον Στέφανο Κασσελάκη με δημόσια δήλωσή του ανακοίνωσε και ο πρώην υποψήφιος βουλευτής Αν. Αττικής ΣΥΡΙΖΑ (και πρώην υπουργός) Βαγγέλης Αντώναρος.

Στο παρασκήνιο, ακούγονται και άλλα ονόματα που ουσιαστικά μετακινούνται προς το στρατόπεδο του «νικητή» αλλά ζυγίζουν το αν και σε ποιο τάιμινγκ θα εκδηλωθούν.

Σε ό,τι αφορά την συνάντηση Κασσελάκη – Παππά στη Βουλή αυτή έγινε γνωστή νωρίς το πρωί κι ενώ χθες το βράδυ ήταν ακόμη ανοιχτές οι διεργασίες γύρω από τη στάση που επρόκειτο να κρατήσει ο Νίκος Παππάς, με τις ενδείξεις ωστόσο να είναι υπέρ της στήριξης στο πρόσωπο του νικητή.

Από το περιβάλλον του Νίκου Παππά μετά τη συνάντηση τονίστηκε ότι δεν επιθυμεί και δεν ζήτησε την προεδρία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ενώ έκανε μια θετική αναφορά για τον Σωκράτη Φάμελλο, με πηγές να διευκρινίζουν ότι αυτό δεν συνιστά πρόταση. Περαιτέρω, οι συνεργάτες του διευκρινίζουν ότι ο βουλευτής του Νοτίου Τομέα Αθήνας, δεν έκανε κανένα «παζάρι» επί προσωπικού, συμφωνήθηκε ωστόσο ότι εφόσον ο Στέφανος Κασσελάκης εκλεγεί πρόεδρος θα υπάρξει αξιοποίηση στελεχών από όλη την Ελλάδα που βρίσκονται κοντά στον Νίκο Παππά, όπως καταγράφεται και στην κοινή δήλωση που εξέδωσαν αμέσως μετά την συνάντησή τους.

Το αίτημα για ντιμπέιτ και τα μηνύματα της Έφης Αχτσιόγλου

Την ίδια ώρα η Έφη Αχτσιόγλου δίνει τη μάχη της και σε πρωινή συνέντευξή της στον Ant1 και στον Γιώργο Παπαδάκη ζήτησε ντιμπέιτ ώστε να αναδειχθούν με καθαρότητα οι θέσεις των δύο υποψηφίων. Πρωτοβουλία που ωστόσο ο Στέφανος Κασσελάκης απέρριψε μιλώντας για ντιμπέιτ μόνο με τον Μητσοτάκη. Είχε μάλιστα ενδιαφέρον το ιδιότυπο πινγκ πονγκ, καθώς ο κ. Κασσελάκης απέρριψε την πρόταση για ντιμπέιτ επικαλούμενος τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τη στάση που είχε τηρήσει το προηγούμενο διάστημα στο ντιμπέιτ που ζητούσε ο Νίκος Παππάς, με την αναφορά «είμαστε σύντροφοι, όχι αντίπαλοι.» Αντιστοίχως, ή Έφη Αχτσιόγλου απάντησε στην αρνητική απόκριση Κασσελάκη, με την αναφορά Παππά πως «θα ήταν τεράστιο λάθος να μη μιλήσουμε, με συντροφικότητα, μπροστά στους δημοκρατικούς πολίτες».

Η ίδια έκανε την παραδοχή ότι οι πιθανότητες νίκης στον δεύτερο γύρο δεν είναι υπέρ της ωστόσο τόνισε ότι «η μάχη είναι ανοιχτή» και πιστεύει ότι μπορεί να κερδίσει. Μίλησε για ενότητα, ωστόσο έδειξε ότι δεν ενδιαφέρεται για το ενδεχόμενο αξιοποίησής της αν δεν εκλεγεί, για παράδειγμα στην προεδρία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως «ο κ. Κασσελάκης έχει δείξει τις προτιμήσεις του στο στελεχιακό δυναμικό», παραπέμποντας στους Π. Πολάκη και Θ. Τζάκρη.

Διέψευσε κατηγορηματικά τις σεναριολογίες περί υπονόμευσης από την πλευρά της του Αλέξη Τσίπρα και αποκάλυψε ότι θα καταθέσει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση σε ιστοσελίδα που μία μέρα προ των εκλογών διακινούσε σχετικό σενάριο, κάτι που είπε ήταν χυδαία λασπολογία και στα όρια της «προβοκάτσιας».

Στο μεταξύ, με δεδομένη και τη φιλολογία που αναπτύσσεται περί τυχόν απόσυρσής της εν όψει του δεύτερου γύρου και από δημόσιες τοποθετήσεις (Καραμέρος, Αποστολάκης) ερωτήθηκε σχετικώς και διεμήνυσε πως δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση και διότι είναι τέτοια η διαδικασία που προβλέπεται, αυτή των δύο γύρων και κυρίως γιατί θεωρεί τη μάχη ανοιχτή.

Το ζήτημα άλλωστε δεν είναι προσωπικό, καθώς η κ. Αχτσιόγλου εκπροσωπεί μεγάλη μερίδα του κόμματος σε μια κρίσιμη μάχη που μεγάλο κομμάτι της βάσης και του στελεχικού δυναμικού θεωρεί μάχη επιβίωσης για τον ΣΥΡΙΖΑ που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Διαβάστε επίσης:

Σύγκρουση Κασσελάκη – Αχτσιόγλου για το debate

ΣΥΡΙΖΑ: Ακρίτα και Χρηστίδου στηρίζουν ανοιχτά Κασσελάκη

Nίκος Παππάς: «Στηρίζω Στέφανο Κασσελάκη» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 18:42