search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 12:47
MENU CLOSE

Nίκος Παππάς: «Στηρίζω Στέφανο Κασσελάκη» (Video)

19.09.2023 09:49
kasselakis pappas new

Την στήριξη του Νίκου Παππά έχει με κάθε επισημότητα ο Στέφανος Κασσελάκης για τον δεύτερο γύρο των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι δυο τους έκαναν κοινές δηλώσεις από το περιστύλιο της Βουλής το πρωί της Τρίτης με την οποία κατέστησαν σαφές ότι προχωρούν μαζί στον δεύτερο γύρο της επόμενης Κυριακής.

Οι δηλώσεις

«Καναμε μια ξεκάθαρη, πολιτική, παρα πολυ σοβαρη συζήτηση για το μέλλον της παράταξης. Είχαμε συναντηθεί και πριν το πρωτο γύρο.  Θα εκδοθει κοινή δήλωση σε λίγο. Ο Στέφανος θα έχει την στήριξη μου και θα ενθάρρυνω την εκλογή του  στο δευτερο γυρο  της Κυριακης. Μπορει να δωσει την πνοη και το βηματισμο της νίκης.» δήλωσε ο Νικος Παππάς.

«Την Κυριακή κάναμε το πρώτο βήμα για προοδευτική κυβέρνηση στο  τοπο, σήμερα κάνουμε με τη στήριξη σου το δεύτερο βήμα, την Κυριακή θα κανουμε το τριτο βημα. Σε ευχαριστώ. Πάμε για την νίκη για την μεγάλη προοδευτική παράταξη» είπε από την πλευρά του ο Στέφανος Κασσελάκης.

Η κοινή τους δήλωση

«Ανταποκρινόμαστε στο μήνυμα της τεράστιας συμμετοχής του δημοκρατικού κόσμου στη διαδικασία της 17ης του Σεπτέμβρη.

Οι 150.000 πολίτες, που περίμεναν για μία ή δύο ώρες στην ουρά, σάρωσαν σενάρια κρίσης που απεργάζονται οι πολιτικοί μας αντίπαλοι.

Έστειλαν μήνυμα ενότητας.

Ένα μήνυμα που μας δεσμεύει όλους και όλες για κοινή πορεία στη βάση της ιδρυτικής μας διακήρυξης, η οποία ψηφίστηκε ομόφωνα και η οποία συσπειρώνει τον κόσμο από την αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο.

Οικοδομούμε το κόμμα των μελών, με ουσιαστική συμμετοχή και απόφαση σε όλα τα επίπεδα, με περιφερειακή οργάνωση και αξιοποίηση όλων των στελεχών. Ενεργοποιούμε τα δίκτυα της παράταξης.

Δημιουργούμε την πατριωτική, σύγχρονη, κυβερνώσα παράταξη.

Υπερασπιζόμαστε

·         την εξωτερική πολιτική που άσκησε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα την περίοδο  2015 – 2019. Διεκδικούμε λύσεις στην εξωτερική πολιτική στη βάση του Διεθνούς Δικαίου.

·         την προοπτική μιας χώρας όπου κάθε άνθρωπος θα μπορεί να ζήσει το δικό του Ελληνικό Όνειρο: να αναπτύσσει ελεύθερα τις δυνατότητές του, με δικαιοσύνη, εντιμότητα και δημοκρατία.

Ξανακερδίζουμε

·         τον κόσμο της εργασίας, τους μισθωτούς τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τους συνταξιούχους, τους ανθρώπους του πολιτισμού, τη μεσαία τάξη και την υγιή επιχειρηματικότητα.

·         τον κόσμο από την αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο.

Από σήμερα χτίζουμε τη Μεγάλη Παράταξη της νίκης.

Ξεκινάμε από αυτή την Κυριακή για τη νίκη απέναντι στη Νέα Δημοκρατία.

Συμμετοχή, Ενότητα, Νίκη.»

Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του Νίκου Παππά, ο ίδιος δεν επιθυμεί να είναι πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας εάν εκλεγεί ο Στέφανος Κασσελάκης, προτείνοντας εμμέσως να παραμείνει ο Σωκράτης Φάμελλος, για τον οποίο είπε ότι κάνει καλά τη δουλειά του.

Μάλιστα από το περιβάλλον του επισημαίνουν ότι “δεν έγινε κάν συζήτηση για την προεδρία της ΚΟ, ο Νίκος Παππάς δεν το επιθυμούσε και δεν θα το ζητούσε”. Για το αν η πλευρά Παππά έθεσε κάποιες προϋποθέσεις για την στήριξη στο πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη αναφέρουν ότι δεν υπάρχει “παζάρι” για θέσεις και ρόλους, παραπέμπουν ωστόσο στην αναφορά που υπάρχει στην κοινή δήλωση περί αξιοποίησης “στελεχών πανελλαδικά”.

Διαβάστε επίσης

Στήριξη Ακρίτα σε Κασσελάκη: Τον στηρίζω με καθαρό μυαλό και το χέρι στην καρδιά

Αχτσιόγλου: Η μάχη είναι ανοιχτή, οι πιθανότητες δεν είναι υπέρ μου αλλά μπορώ να κερδίσω

ΣΥΡΙΖΑ: Συμμαχίες, εφεδρείες και στρατηγικές εν όψει του β’ γύρου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 12:47