search
ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 20:12
MENU CLOSE

Προειδοποίηση Μαρουσάκη: Έρχεται στα τέλη Σεπτεμβρίου κακοκαιρία που θα θυμίζει «Daniel»

20.09.2023 09:57
ωροχι νες

Με κακοκαιρία τύπου Daniel θα μας αποχαιρετήσει ο Σεπτέμβριος. Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης ανέφερε το πρωί της Τετάρτης ότι θα σημειωθεί ένα καλοκαιρινό διάλειμμα μέχρι το Σαββατοκύριακο, πριν την έλευση νέας κακοκαιρίας, με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 34 βαθμούς.

Ο μετεωρολόγος του OPEN, τόνισε ότι ο καιρός σήμερα θα είναι αίθριος. Η Πέμπτη θα κυλήσει με κάποιες περισσότερες μπόρες ίσως και στα κεντρικά της χώρας. Την Παρασκευή και το Σάββατο θα ανέβει ο υδράργυρος περισσότερο έως τους 34 και 36 βαθμούς, αγγίζοντας τους 34 βαθμούς. Ειδικότερα, ο καιρός θα θυμίσει καλοκαίρι μέχρι και την Κυριακή.

Στην συνέχεια όμως ο καιρός θα χαλάσει και θα δώσει την σκυτάλη στις βροχές και τις καταιγίδες, καθώς έρχεται μια ψυχρή αέρια μάζα από την κεντρική Ευρώπη, που με τη σειρά της θα οργανώσει ένα κύμα κακοκαιρίας στην Ιταλία.

Ο Μαρουσάκης τόνισε ότι «μετά πάμε πλέον, σε μια κυκλοφορία ανάλογη της κακοκαιρίας «Daniel» που ζήσαμε τις προηγούμενες ημέρες.

Δεν θα είναι στην ίδια ένταση, όμως η κυκλοφορία θα θυμίζει τον σχηματισμό του ισχυρού βαρομετρικού χαμηλού του Daniel, που σημαίνει ότι θα σχηματιστεί πάλι μέσα στο Ιόνιο, θα αρχίσει να στροβιλίζεται για αρκετές ημέρες και η τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου θα είναι με κατά διαστήματα άσχημο καιρό, κακοκαιρία και πολλές βροχές. Και δυστυχώς οι βροχές αυτές θα απασχολήσουν και τις περιοχές της Θεσσαλίας. Σε αντίθεση πάντως με τον Daniel, δεν θα καθίσει για πολλές μέρες στο Ιόνιο, καθώς θα βρει διέξοδο προς τα ανατολικά τμήματα».

Διαβάστε επίσης

Αιγάλεω: Η αλληλεγγύη απέτρεψε έξωση πενταμελούς οικογένειας από τα ΜΑΤ (video)

Κίνηση τώρα: Καθυστερήσεις σε Κηφισό και Αττική Οδό – Πού αλλού υπάρχουν προβλήματα (live χάρτης)

Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης: Λαχτάρα για ηλικιωμένο – Βγήκε σώος από χαντάκι τεσσάρων μέτρων (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 20:12