search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 07:50
MENU CLOSE

Δίκη Πισπιρίγκου: Μικρό το προσδόκιμο ζωής της Τζωρτζίνας, υποστήριξε ιατροδικαστής- μάρτυρας υπεράσπισης

22.09.2023 19:11
roula pispirigkou 7765- new

Με την κατάθεση του ιατροδικαστή Λάρισας, Χρήστου Κραββαρίτη, ο οποίος έχει κληθεί να καταθέσει για την ανθρωποκτονία και την απόπειρα ανθρωποκτονίας της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη ως μάρτυρας υπεράσπισης της κατηγορουμένης μητέρας της, Ρούλας Πισπιρίγκου συνεχίστηκε η δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Πρόκειται για τον ιατροδικαστή που είχε υποστηρίξει ότι η κεταμίνη δεν ήταν η αιτία θανάτου της Τζωρτζίνας και πως το προσδόκιμο ζωής του παιδιού ήταν μικρό.

Ο μάρτυρας απαντώντας σε ερωτήσεις του συνηγόρου υπεράσπισης της κατηγορουμένης, Αλέξη Κούγια, επανέλαβε ότι η Τζωρτζίνα ήταν ένα παιδί με επιβαρυμένη υγεία και μικρό προσδόκιμο ζωής. «Η προοδευτική εξασθένηση του οργανισμού έφερε γενικευμένη διαφοροποίηση στην υγεία της» τόνισε ο μάρτυρας.

Κούγιας : Η Τζωρτζίνα τον Απρίλιο του 2021 ήταν ίδια με τον Ιανουάριο του 2022;

Μάρτυρας : (…) Η επιβάρυνση της ήταν τέτοια που είχε μικρό προσδόκιμο ζωής.

Κούγιας : Αυτοί οι γιατροί που έλεγαν ότι η κλινική της εικόνα δεν δικαιολογούσε ανακοπή, έλεγαν αλήθεια;

Μάρτυρας : Αυτό το παιδί ανά πάσα στιγμή ήταν επίφοβο για το θανατηφόρο αποτέλεσμα.

Ο κ. Κραββαρίτης ανέφερε πως η μικρή Τζωρτζίνα ελάμβανε φαρμακευτική αγωγή για επιληψία και τόνισε ότι τις τελευταίες δύο ημέρες πριν καταλήξει είχε αλλάξει η αγωγή, σχολιάζοντας πως «προφανώς οι γιατροί διέκριναν μία επιδείνωση».

Αναφορικά με τις ουσίες που βρέθηκαν στον οργανισμό της 9χρονης Τζωρτζίνας ο μάρτυρας υπαράσπισης υποστήριξε ότι η Ρούλα Πισαπιρίγκου δεν θα μπορούσε να τις χορηγήσει στην 9χρονη Τζωρτζίνα.

«Λυπάμαι που θα το πω έτσι. Ακόμα κι εγώ να βρω αυτά τις ουσίες δε θεωρώ ότι θα πετύχω να τις χρησιμοποιήσω σωστά και να έχω αυτό το αποτέλεσμα. Αυτό απαιτεί καταρτισμένο γιατρό», υποστήριξε ο κ. Κραββαρίτης σχετικά με το αν θα μπορούσε η Ρούλα Πισπιρίγκου να δώσει μόνη της τις ουσίες που βρέθηκαν στο παιδί.

«Το λογικό συμπέρασμα είναι ότι όλα αυτά προέρχονται από ιατρογενείς χειρισμούς. Η λογική, η επιστήμη και η γνώση κατατείνει ότι τα φάρμακα αυτά δόθηκαν κατά τη διάρκεια της διασωλήνωσης», πρόσθεσε.

Ο ίδιος χαρακτήρισε «ανορθόδοξο» το πόρισμα Μπουζιάνη και επανέλαβε πως η Τζωρτζίνα είχε «μικρό προσδόκιμο ζωής».

«Το πόρισμα Μπουζιάνη, να μην το πω διάτρητο, αλλά είναι τουλάχιστον ανορθόδοξο. Εγκλωβίστηκε νομίζω από την τοξικολογική» επανέλαβε ο Χρήστος Κραββαρίτης που κλήθηκε στη συνέχεια να σχολιάσει το πώς η Τζωρτζίνα Δασκαλάκη ανένηψε από την ανακοπή στο Καραμανδάνειο με 30.000 λευκά αιμοσφαίρια, ενώ δεν τα κατάφερε στο «Παίδων» με 22.000 λευκά αιμοσφαίρια. «Ήταν ένα διαφορετικό παιδί πια, ένας άλλος οργανισμός μετά την ανακοπή που την οδήγησε σε τόσα προβλήματα».

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας: «Το κορίτσι αυτό ήταν μια φαρμακαποθήκη. Η φαρμακευτική αγωγή ήταν επιβεβλημένη γιατί ο οργανισμός τα είχε ανάγκη. Η πολυφαρμακία από μόνο της μπορεί να δημιουργήσει ανεξέλεγκτες καταστάσεις».

Ο μάρτυρας στη συνέχεια δέχτηκε ερωτήσεις από τον συνήγορο υποστήριξης της κατηγορίας, Δημήτρη Γεωργακόπουλο.

Γεωργακόπουλος: Ο κ. Μπουζιάνης κατέθεσε ότι είναι λογικό να μη μεταβολίζεται το ρουκουρόνιο γιατί δόθηκε μεταθανάτια. Τι πιστεύετε;

Μάρτυρας: Οι τοξικολογικές εκθέσεις έχουν χαρακτήρα αδέξιο. Προκαλούν σύγχυση. Έγινε διασωλήνωση αλλά είναι ορφανή από αναισθητικά, πως γίνεται αυτό;

Γεωργακόπουλος: Προσπαθώ να καταλάβω τι εννοείτε. Άρα δεν μπορείτε να πείτε πότε δόθηκε το ροκουρόνιο.

Μάρτυρας: Θα έπρεπε ίσως να γίνει και άλλη τοξικολογική από κάποιον ουδέτερο τοξικολόγο.

Γεωργακόπουλος: Αυτοί δεν είναι ουδέτεροι δηλαδή;

Μάρτυρας: Εννοώ που να μην εμπλέκονται στην υπόθεση.

Πρόεδρος: Δεν είπατε καλή λέξη… εμπλέκονται;

Μάρτυρας: Κι είχα καλό βαθμό στην έκθεση!

Κούγιας: Κι ο Κασσελάκης καλό βαθμό είχε…

Ο κ. Κούγιας λίγο αργότερα προέβη σε ένα ακόμη σχόλιο για τον κ. Κασσελάκη λέγοντας προς την πρόεδρο του δικαστηρίου: «Τώρα θα έρθει ο Κασσελάκης να τα αλλάξει όλα κύρια πρόεδρε, θα σας ξεδοντιάσει!».

Διαβάστε επίσης:

Τρολάρισμα Μαρουσάκη μετά το έκτακτο δελτίο καιρού της ΕΜΥ: «Μήπως βλέπω όνειρο; Μπα, ξύπνιος είμαι…»

Ίος: Αστυνομικός διοικητής συνελήφθη επειδή ζητούσε χρήματα από ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου

Φθιώτιδα: Θρίλερ με την εξαφάνιση πατέρα και γιου που ταξίδευαν από Λαμία για Άρτα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 07:49