search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 17:33
MENU CLOSE

Νορβηγία: Μαχητικά F-35 προσγειώθηκαν για πρώτη φορά σε… αυτοκινητόδρομο (Videos)

22.09.2023 21:52
f-35-new

Μαχητικά αεροσκάφη F-35A της Lockheed Martin προσγειώθηκαν για πρώτη φορά σε αυτοκινητόδρομο για ανεφοδιασμό στη Φινλανδία.

Τα δύο αεροσκάφη της Βασιλικής Νορβηγικής Πολεμικής Αεροπορίας προσγειώθηκαν στο Τέρβο, στην κεντρική Φινλανδία, το απόγευμα της Πέμπτης (21/9) στο πλαίσιο στρατιωτικής άσκησης, αναφέρει το Reuters.

Η δυνατότητα αυτή είναι άκρως σημαντική καθώς επί του πρακτέου επιτρέπει στα αεροσκάφη να μειώσουν τον ευάλωτο χρόνο στο έδαφος σε καιρό πολέμου.

Αμέσως μετά την προσγείωση, ο ανεφοδιασμός πραγματοποιήθηκε με τους κινητήρες σε λειτουργία. «Τα μαχητικά αεροσκάφη είναι ευάλωτα στο έδαφος, οπότε με το να μπορούμε να χρησιμοποιούμε μικρά αεροδρόμια – και τώρα αυτοκινητόδρομους – αυτό αυξάνει την δυνατότητα επιβίωσής μας στον πόλεμο», ανέφερε στην ανακοίνωση ο υποστράτηγος Ρόλφ Φόλαντ, επικεφαλής της Βασιλικής Νορβηγικής Αεροπορίας.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά για τη συγκεκριμένη έκδοση του αεροσκάφους F-35, που πραγματοποίησε μια τέτοια προσγείωση. H Νορβηγία αντικατέστησε τα αεροσκάφη F-16 της με τα νέα μαχητικά πέμπτης γενιάς F-35A. 

Διαβάστε επίσης:

Μενέντεζ: Καταγγέλλει «συκοφαντική εκστρατεία» σε βάρος του – Στις 27 Σεπτεμβρίου το ομοσπονδιακό δικαστήριο

Ιταλία: Πέθανε ο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας

HΠΑ: Ο Τζο Μπάιντεν δημιούργησε νέα υπηρεσία πρόληψης της βίας από τα πυροβόλα όπλα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 17:25