search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 19:08
MENU CLOSE

Καιρίδης: «Κοντά σε ευρωτουρκική συμφωνία για το μεταναστευτικό με πρωτοβουλία της Ελλάδας»

23.09.2023 20:07
METANASTES

Την πεποίθηση ότι η ελληνική κυβέρνηση χειρίστηκε με ευταξία και ασφάλεια το μεταναστευτικό, εξέφρασε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης.

«Υπάρχει καλύτερη συνεργασία ελληνικού λιμενικού και τουρκικών αρχών. Η συνεργασία είναι εφικτή και η θετικότερη εικόνα έχει να κάνει με τον αντίκτυπο της συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν, γιατί το θέμα είναι να μην χάσουμε το μομέντουμ, τη δυναμική και να μην μονοπωλήσει το θέμα η Ιταλία», τόνισε ο υπουργός.

Και πρόσθεσε: «Δεν έχουμε τα προβλήματα που είδαμε στην ιταλική Λαμπεντούζα αλλά βρισκόμαστε σε μεγάλη εγρήγορση και είναι αναγκαία η συνεργασία με όμορες χώρες ειδικά με την Τουρκία».

Όπως εξήγησε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, το μεταναστευτικό οξύνεται από το τουρκικό τελεσίγραφο για απομάκρυνση μισού εκατομμυρίου Σύρων από την Κωνσταντινούπολη.

Από την άλλη πλευρά, Ελλάδα και Τουρκία οδεύουν σε κοινή δήλωση: «Μιλάμε για ευρωτουρκική συμφωνία με πρωτοβουλία της Ελλάδας».

Στόχος της κυβέρνησης, υπογράμμισε ο Δημήτρης Καιρίδης, είναι να αφυπνίσει όλους τους εταίρους. Κάνουμε μεγάλη καμπάνια για ολιστική λύση καθώς εάν κλείσει ο δυτικός και κεντρικός διάδρομος των μεταναστευτικών ροών από την Ισπανία προς Μαρόκο μένει η Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης:

Περιφερειακές εκλογές: Στήριξη Βαρουφάκη στην «Ανυπότακτη Αττική»

Νέο παραλήρημα Τζουμάκα κατά Κασσελάκη: «Απατεώνας με αριστερό περιτύλιγμα»

Γιάνης Βαρουφάκης: «Απ’ όλες τις ύβρεις που έχω δεχθεί, η σύγκριση με τον Κασσελάκη κερδίζει το βραβείο»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 19:08