search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 12:08
MENU CLOSE

Τους έστειλαν στο στόμα του λύκου

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2300
21/09/2023
24.09.2023 01:11
libya new

Υπό το βάρος της απώλειας πέντε νέων ανθρώπων που συμμετείχαν στην ελληνική ανθρωπιστική αποστολή στη Λιβύη, βρήκαμε πολύ ενδιαφέρουσα μια ανάρτηση του γεωστρατηγικού αναλυτή Βασίλη Γιαννακόπουλου στον λογαριασμό του στο Facebook, στην οποία αναφέρει εν περιλήψει τι έχουν αναφέρει, εν είδει οδηγιών, πολύ πρόσφατα ξένες πρεσβείες και υπηρεσίες πληροφοριών για την κατάσταση ασφαλείας – και ειδικότερα για την οδική ασφάλεια – στη Λιβύη. Δώστε βάση…

Ηνωμένες Πολιτείες / State Department (13 Ιουλίου 2023): «Μην ταξιδεύετε στη Λιβύη λόγω εγκληματικότητας, τρομοκρατίας, εμφύλιων ταραχών, απαγωγών και ένοπλων συγκρούσεων… Χωρίς προειδοποίηση, σημειώνονται συγκρούσεις μεταξύ αντίπαλων ένοπλων ομάδων… Η Τρίπολη, το Surman, η Al-Jufra, η Misrata, η Ajdabiya, η Βεγγάζη, η Sabha και η Dernah έχουν γίνει μάρτυρες συγκρούσεων μεταξύ ένοπλων ομάδων, καθώς και τρομοκρατικών επιθέσεων…».

Μεγάλη Βρετανία (12 Σεπτεμβρίου 2023): «Μην δημοσιοποιείτε τα ταξίδια σας και τα σχέδιά σας στα social media… Αλλάξτε τις διαδρομές του ταξιδιού σας και κρατήστε χαμηλό προφίλ… Τα τροχαία ατυχήματα είναι συνηθισμένα και οι υπηρεσίες που διατίθενται για βοήθεια σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος ενδέχεται να είναι περιορισμένες… Τα ταξίδια εντός της Λιβύης παραμένουν εξαιρετικά επικίνδυνα… Τα τροχαία ατυχήματα είναι συχνά και ενίοτε οδηγούν σε ανθρώπινες απώλειες…».

Καναδάς (18 Σεπτεμβρίου 2023): «Τα ταξίδια στον παραλιακό αυτοκινητόδρομο στα ανατολικά της χώρας είναι επικίνδυνα λόγω των συνεχιζόμενων συγκρούσεων και του κινδύνου απαγωγής
από εξτρεμιστικές ομάδες… Το ποσοστό των τροχαίων ατυχημάτων είναι υψηλό. Οι κακές δεξιότητες οδήγησης, οι υπερβολικές ταχύτητες και οι τροχαίες παραβάσεις ενέχουν κινδύνους… Πρόσφατα, σημειώθηκαν περιστατικά ενέδρας και ληστείας οχημάτων…».

Αυστραλία (13 Σεπτεμβρίου 2023): «Σας συμβουλεύουμε να μην ταξιδεύετε στη Λιβύη… Εάν βρίσκεστε εκεί, φύγετε το συντομότερο δυνατόν… Λόγω της συνεχιζόμενης αναταραχής, η ικανότητά μας να παρέχουμε προξενικές υπηρεσίες είναι σοβαρά περιορισμένη…».

Αλήθεια, ύστερα από τέτοιες και τόσες προειδοποιήσεις, η Ελλάδα αντιλαμβάνεται πού έστειλε τους ανθρώπους και με τι είδους προετοιμασία και προστασία της ασφάλειάς τους;

Διαβάστε επίσης:

Κασσελάκης – Τσίπρας στην κηδεία της μητέρας της Δούρου

Στον πάγο μέχρι νεοτέρας ο γάμος ομοφύλων

Συγκαλυμμένες επιθέσεις εκ δεξιών βλέπουν στο ΠΑΣΟΚ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 12:00