search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 21:00
MENU CLOSE

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Η πρόσβαση σε κεφάλαια εξακολουθεί να αποτελεί ζήτημα για τις ΜμΕ

25.09.2023 09:49
mani_papadimitriou_new

«Γνωρίζουμε ότι η πρόσβαση σε κεφάλαια εξακολουθεί να αποτελεί ένα από τα βασικά ζητήματα που απασχολούν τον επιχειρηματικό κόσμο. Η Κυβέρνηση, όπως επεσήμανε και ο Πρωθυπουργός στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, δίνει ιδιαίτερο βάρος στην παροχή χρηματοδοτικής στήριξης και στη διευκόλυνση της πρόσβασης των επιχειρήσεων σε πιστώσεις».

Αυτό υποστήριξε η Υφυπουργός Ανάπτυξης Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου η οποια εκπροσώπησετην Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ως κεντρική ομιλήτρια στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο «Οι προκλήσεις των μικρών επιχειρήσεων σε ένα μεταβαλλόμενο οικονομικό περιβάλλον».

Το συνέδριο συνδιοργάνωσαν η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΕΑ) στο Ωδείο Αθηνών.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «ως Υπουργείο Ανάπτυξης, και ως κυβέρνηση συνολικά, δεσμευόμαστε ότι η στήριξη του εγχώριου επιχειρείν, και ειδικά της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, που αποτελεί την “καρδιά” της ελληνικής οικονομίας, με αξιοποίηση εθνικών αλλά και ενωσιακών πόρων, είναι και θα παραμείνει από τις κύριες προτεραιότητές μας».

Κλείνοντας την ομιλία της, η Υφυπουργός Ανάπτυξης, δήλωσε: «Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη παρά τις εξωγενείς κρίσεις που αντιμετώπισε – πανδημία, συνέπειες από την εισβολή στην Ουκρανία, πληθωρισμός, ενεργειακή κρίση – στήριξε τις επιχειρήσεις, στήριξε τους εργαζόμενους, στήριξε την κοινωνία. Και θα συνεχίσει να το κάνει. Είναι εδώ για να παράσχει την υποστήριξη και τα εργαλεία που απαιτούνται για την ψηφιακή και πράσινη μετάβαση των επιχειρήσεων. Είναι εδώ για να στηρίξει την επιχειρηματικότητα, να κάνει ακόμη φιλικότερο, πιο σύγχρονο και ευέλικτο το επιχειρηματικό περιβάλλον. Με σχέδιο, όραμα και την υπόσχεση για δίκαιη ανάπτυξη για όλους».

Διαβάστε επίσης:

Market Pass: Ξεκινούν οι πληρωμές – Ποιοι θα λάβουν τριπλή δόση την Παρασκευή (video)

Συντάξεις Οκτωβρίου 2023: Το απόγευμα οι πρώτες πληρωμές – Οι ημερομηνίες για όλα τα Ταμεία (video)

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Νέες επιβαρύνσεις στις ασφαλιστικές εισφορές το 2024

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 20:58