search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 11:41
MENU CLOSE

Κούλογλου για νίκη Κασσελάκη: «Ο ΣΥΡΙΖΑ τελείωσε ως αριστερό κόμμα – Από ροκ συγκρότημα μετεξελίχθηκε σε ελαφρύ ποπ» (video)

25.09.2023 10:43
kouloglou_2509_1460-820_new

«Ο ΣΥΡΙΖΑ τελείωσε όπως το ξέραμε ως αριστερό κόμμα», τόνισε ο ευρωβουλευτής του κόμματος, Στέλιος Κούλογλου, σχολιάζοντας τη νίκη του Κασσελάκη στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη προέδρου.

«Θα μας γράψουν στις σχολές της Πολιτικής Επιστήμης σε όλο τον κόσμο. Έγινε για πρώτη φορά και πιστεύω πως δεν θα ξαναγίνει», είπε αρχικά, μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN. «Έγινε γιατί υπήρχε μια βαθιά κρίση μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και μια εκφυλιστική κατάσταση στην ιδεολογία, όπου πλέον είχαν χαθεί όλες οι αναφορές στην Αριστερά», συνέχισε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ τελείωσε όπως το ξέραμε ως αριστερό κόμμα. Έχουμε ένα καινούργιο κόμμα στην πραγματικότητα. Πρέπει να δούμε αν θα είναι ένα άλμα προς τα εμπρός ή άλμα προς το κενό», τόνισε.

Παρατήρησε πως δεν άκουσε χθες από τον Στέφανο Κασσελάκη τη λέξη «Αριστερά» και συμπλήρωσε ότι είναι μια μετεξέλιξη από ροκ συγκρότημα σε ελαφρύ ποπ.

Σχετικά με τον Στέφανο Κασσελάκη, είπε πως «δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση του, καθώς έχει πάρα πολλά πράγματα να αντιμετωπίσει, δεν ξέρει την πολιτική πολύ καλά, θα πρέπει να δώσει εξετάσεις».

«Εμφανίστηκε σχεδόν από το πουθενά και τώρα είναι επικεφαλής»

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν οι δηλώσεις του Κούλογλου και στον Guardian. «Αυτό είναι το τέλος του αριστερού ΣΥΡΙΖΑ όπως τον ξέρουμε. Αυτό το κόμμα πέθανε απόψε. Ο Κασσελάκης θα κάνει τεράστιες αλλαγές και στο μέλλον θα γίνονται μελέτες πάνω σε αυτή την περίπτωση γιατί αυτό που κατάφερε είναι τόσο εντυπωσιακό. Εμφανίστηκε σχεδόν από το πουθενά και τώρα είναι επικεφαλής. Είναι τρελό, ένα σενάριο που κανείς δεν θα πίστευε πριν από λίγους μήνες». Οι παραδοσιακοί αριστεροί του κόμματος, είπε, ήταν σε «απόλυτο σοκ».

Διαβάστε επίσης:

Αποστολάκης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα λειτουργεί σαν κόμμα, ούτε τάσεις, ούτε φατρίες –  Όποιος δεν θέλει, ας κάτσει στην άκρη»(video)

Γιατί το φαινόμενο Κασσελάκης σάρωσε τα πάντα 

Κασσελάκης: Οι πρώτες αποφάσεις για τον «νέο ΣΥΡΙΖΑ» και τα επόμενα βήματα – Ο Τσίπρας και οι άλλοι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 11:38