search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 01:08
MENU CLOSE

Μητσοτάκης στο Υπουργικό: «Πρέπει να ξαναχτίσουμε καλύτερα από ό,τι πριν όλα όσα χάσαμε» (video)

27.09.2023 12:35
mitsotakis_2709_1920-1080_new

Με τo βλέμμα στην κακοκαιρία Elias -o πρωθυπουργός μίλησε για «επιθέσεις» της κλιματικής κρίσης- αλλά και στις ήδη πληγείσες περιοχές στη Θεσσαλία και τη Φθιώτιδα, πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου η δεύτερη γι’ αυτό το μήνα συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Για τις περιοχές που επλήγησαν πριν από λίγο καιρό από την κακοκαιρία Daniel, o πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είπε ότι «οι πρώτες αποζημιώσεις έχουν καταβληθεί, θα έλεγα σε χρόνο ρεκόρ. Είναι μία πρώτη σημαντική αλλά προσωρινή ανακούφιση για τους ανθρώπους οι οποίοι είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται από τη μανία της φύσης. Εξελίσσονται ταχύτατα οι αυτοψίες για την αναλυτική εκτίμηση των ζημιών, ενώ με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, θυμίζω, έχει ανασταλεί και κάθε καταβολή οφειλών των κατοίκων».

Συμπλήρωσε, δε, ότι «οι συνομιλίες μας για την οριστικοποίηση της ευρωπαϊκής αρωγής προχωρούν ταχύτατα, αλλά προφανώς η ανάταξη της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλίας είναι ένα έργο το οποίο θα απαιτήσει καιρό. Θα το παρακολουθούμε συνεχώς και θα ξαναπώ ότι πρέπει να ξαναχτίσουμε καλύτερα από ό,τι πριν όλα όσα χάσαμε», ενώ τόνισε ότι «η πυκνότητα των επιθέσεων της κλιματικής κρίσης είναι κάτι το οποίο επιβάλλει πλέον να εντάξουμε την Πολιτική Προστασία και τα ζητήματα προσαρμογής στην κλιματική κρίση ως οριζόντια προτεραιότητα όλων των πολιτικών μας».

Ο πρωθυπουργός επισήμανε πως «αναλώνουμε αρκετό χρόνο στη διαχείριση των κρίσεων. Αυτό είναι πια μία πραγματικότητα η οποία έχω την εντύπωση ότι θα μας συνοδεύει διαρκώς, αλλά δεν μπορεί να ακυρώνει τον κύριο πυρήνα του λόγου για τον οποίο μας εξέλεξαν οι πολίτες και μάς έδωσαν αυτό το πολύ υψηλό ποσοστό, που δεν είναι άλλος από το να εφαρμόσουμε μεγάλες και τολμηρές αλλαγές που θα στηρίξουν την ποιοτική ανάπτυξη, θα αντιμετωπίσουν την ανεργία, θα βελτιώσουν το επίπεδο ζωής των πολιτών και θα παρέχουν καλύτερες υπηρεσίες σε όλους τους κρίσιμους τομείς δημοσίων πολιτικών».

Στο πλαίσιο αυτό, έκανε ειδική αναφορά στο ν/σ του υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με το «Νέο πλαίσιο επιλογής διοικήσεων των φορέων του δημοσίου και ενίσχυση της αποτελεσματικότητάς τους», για το οποίο είπε ότι «θα δώσει πια μια οριστική απάντηση στη διαχρονική παθογένεια της ποιότητας των διορισμένων διοικήσεων των φορέων του Δημοσίου», μιλώντας για «αδιάβλητο σύστημα με κριτήριο τη γνώση και την εμπειρία, προσαρμοσμένο όμως και στις ανάγκες του κάθε φορέα, έτσι ώστε να σταματήσουν όλες οι υποψίες ότι μπορεί κάποιος, παραδείγματος χάρη, να γίνει διοικητής ενός νοσοκομείου μόνο και μόνο επειδή μπορεί να έχει κάποιες κομματικές περγαμηνές ή κομματικές γνωριμίες».

Στάθηκε, δε, ειδικά «στη διαρκή αξιολόγηση των επιλογών που θα κάνουμε. Στην αξιολόγηση βάσει στόχων, στα κίνητρα εφόσον επιτυγχάνονται αποτελέσματα, αλλά και στις επιβεβλημένες διαδικασίες αντικατάστασης όταν αυτοί οι στόχοι δεν επιτυγχάνονται. Είναι, θα τονίσω, μία σημαντική τομή στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε την αξιοκρατική λειτουργία της δημόσιας διοίκησης».

Επίσης, αναφέρθηκε σε ν/σ του υπουργείου Υγείας το οποίο προβλέπει «την ίδρυση 17 ειδικών Μονάδων Αντιμετώπισης των Εγκεφαλικών, με αποκλειστικό αντικείμενο τη συγκεκριμένη απειλή. Νομίζω ότι άπαξ και μπορέσουμε να δρομολογήσουμε αυτό το δίκτυο, θα σώσουμε πολλές ανθρώπινες ζωές, αλλά θα αποφύγουμε και ακόμα περισσότερα περιστατικά χρόνιας παράλυσης, τα οποία ταλαιπωρούν αφόρητα τους ίδιους τους ασθενείς και τις οικογένειές τους, αλλά προφανώς συνιστούν και μια πολύ μεγάλη οικονομική επιβάρυνση για το ΕΣΥ».

Διαβάστε επίσης:

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Μάθε πού ψηφίζεις – Άνοιξε η πλατφόρμα

Πέτρος Παππάς για Νίκο Φίλη: «Όταν ένα στέλεχος δεν εκφράζεται από τον αρχηγό του θέτει εαυτόν εκτός κόμματος» (Video)

«Πλειστηριασμό πατριωτισμού» καταλόγισε στη Νίκη η κυβέρνηση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 01:07