search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 23:54
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Σε αναμονή της σύνθεσης του παζλ των τομεαρχών – Συνεχίζεται η ανταλλαγή πυρών

28.09.2023 06:04
kasselakis tomearxes 87- new

Το σχήμα των τομεαρχών που θα αντιπαρατεθούν με την κυβέρνηση φαίνεται να προσπαθεί να συνθέσει ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, στο πλαίσιο των αλλαγών και αναδιατάξεων που έχει ξεκινήσει από την κοινοβουλευτική ομάδα.

Οι συνεργάτες του φαίνεται πως σβήνουν και γράφουν, γράφουν και σβήνουν καθώς στόχος είναι να αξιοποιηθούν όσοι τον στήριξαν στις εσωκομματικές εκλογές. Οι πληροφορίες είναι φειδωλές και αφορούν κάποια από τα βασικά πρόσωπα που τον έχουν πλαισιώσει από την αρχή ή και άλλα που συντάχθηκαν μαζί του λίγο πριν τον β’ γύρο, ακόμη και μετά την κάλπη.

Έτσι ο ναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης θεωρείται ότι θα αναλάβει τον τομέα Άμυνας, η Ρένα Δούρου είναι πολύ πιθανό να αναλάβει τον τομέα Εξωτερικών (συναντήθηκε χθες μαζί της στη Βουλή ο Στέφανος Κασσελάκης), ο Χάρης Μαμουλάκης ακούγεται για τον τομέα Υποδομών, το όνομα της Αθηνάς Λινού «παίζει» για τον τομέα Υγείας, ο Παύλος Πολάκης φαίνεται πως έχει «κατοχυρωμένο» τον τομέα Διαφάνειας στον οποίο θεωρείται ότι έχει σημαντική συμβολή όλη την προηγούμενη τετραετία.

Σε ό,τι αφορά τον Παύλο Πολάκη μένει να ξεκαθαριστεί αν τελικώς θα αναλάβει παράλληλα και έναν πιο ενισχυμένο και ευρύ ρόλο, αφού τα τελευταία εικοσιτετράωρα γίνεται λόγος για το ενδεχόμενο να αναλάβει συντονιστής των τομεαρχών. Το θέμα μέχρι χθες φαινόταν να μην έχει καταλήξει καθώς εκτιμάται ότι ο νέος πρόεδρος και οι συνεργάτες του ζυγίζουν το στίγμα αν η παρουσία του «συγκρουσιακού» βουλευτή Χανίων σε ένα τέτοιο πόστο εξυπηρετεί τη συνοχή της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Από την άλλη φαίνεται να διερευνώνται και οι δυνατότητες για ανοίγματα στην πλευρά των ηττημένων πχ είτε με την έννοια της διατήρησης του Νάσου Ηλιόπουλου στη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου είτε της παραμονής του Αλέξη Χαρίτση στη θέση του τομεάρχη Ανάπτυξης.

Σε εκκρεμότητα είναι και το τι θα γίνει με τη θέση του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής ομάδας, στην οποία μπορεί να μετακινηθεί η Θεοδώρα Τζάκρη αφήνοντας τη θέση της κοινοβουλευτικής εκπροσώπου, διαφορετικά δεν αποκλείεται να παραμείνει ο Διονύσης Καλαματιανός.

Υπενθυμίζεται πως στις θέσεις τους συνεχίζουν ο Σωκράτης Φάμελλος, επικεφαλής της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ και η Όλγα Γεροβασίλη, Δ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής.

Όταν συμπληρωθεί το παζλ των τομεαρχών και των λοιπών θέσεων που θα αποτυπώσουν τη νέα λειτουργία της κοινοβουλευτικής ομάδας, πιθανόν να υπάρξουν νεότερα και το πότε θα συνεδριάσει.

Κατά τα λοιπά ο Στέφανος Κασσελάκης, συνεχίζει με επαφές και περιοδείες και με βασικό ορμητήριο τη Βουλή και όχι την Κουμουνδούρου.

Χθες, μία μέρα με την εκδήλωση για την παρουσίαση του ψηφοδελτίου του Κώστα Ζαχαριάδη στον Δήμο της Αθήνας, συνάντησε τον υποψήφιο περιφερειάρχη του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Ιωακειμίδη, και ενημερώθηκε για τους βασικούς άξονες του προγράμματός του. Επίσης επισκέφθηκε Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Καλλιθέας, ένα σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με μαθητές ΑΜΕΑ.

Στο φόντο οι ανταλλαγές πυρών συνεχίζονται, με την Δώρα Αυγέρη για δεύτερη μέρα να απαντά στο Νίκο Φίλη λέγοντας πως «θα έπρεπε να δίνει το παράδειγμα ως Νέστωρ της παράταξης».

Τα πυρά πάνε κι έρχονται

Ο βουλευτής Κιλκίς, Πέτρος Παππάς πιάνοντας το νήμα από εκεί που το είχε αφήσει ο ναύαρχος Αποστολάκης διεμήνυσε και αυτός με τη σειρά του πως όποιος δεν εκφράζεται από το νέο πρόεδρο και την πολιτική του μπορεί να φύγει. Είπε ειδικότερα πως «κάποια λίγα στελέχη μπορεί να μην θεωρούν ότι τους χωράει αυτό το εγχείρημα. Αν αυτό δεν τους αφορά θα επιλέξουν προφανώς οι ίδιοι να φύγουν από αυτό». Εκτίμησε δε ότι δεν θα είναι ικανός ο αριθμός όσων στελεχών επιλέξουν να φύγουν.

Από την άλλη Σία Αναγνωστοπούλου και Πάνος Σκουρλέτης αμφισβήτησαν το επιχείρημα ότι ο Στέφανος Κασσελάκης φέρνει το νέο, καθώς μπορεί ο ίδιος να είναι νέος ηλικιακά και νέος στον ΣΥΡΙΖΑ και την πολιτική αλλά όσοι των πλαισιώνουν είναι παλιά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Νίκος Παππάς, ο Παύλος Πολάκης, ο Γιώργος Τσίπρας, ο Βαγγέλης Αποστολάκης.

Η πρώτη δημοσκόπηση μετά την εκλογή Κασσελάκη

Στο μεταξύ, στην πρώτη της δημοσκόπηση μετά τις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ η εταιρεία Opinion Poll καταγράφει και μια πρώτη εικόνα για τον νέο αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι η ψαλίδα μεταξύ της ΝΔ και της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται στο 17,7% με τον ΣΥΡΙΖΑ να καταγράφει στην πρόθεση ψήφου (με αναγωγή επί των εγκύρων) 14% έναντι 31,7% της ΝΔ, ενώ στην εκτίμηση ψήφου συγκεντρώνει 17,3 (λίγο πιο κάτω από τις εθνικές εκλογές) έναντι 39,1% της ΝΔ.

Ένα ποσοστό 47,2% δηλώνει ικανοποιημένο και μάλλον ικανοποιημένο από την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, έναντι 41,6% που δηλώνει όχι και μάλλον όχι.

Διαβάστε επίσης:

Πινγκ πονγκ ανακοινώσεων μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για την ΑΔΑΕ

Μαρινάκης σε Αυγέρη: Η ευχή να αποκτήσει η χώρα σοβαρή αντιπολίτευση είναι δύσκολο να πραγματοποιηθεί

Δώρα Αυγέρη: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσθέτει κεφάλαια στη μαύρη Βίβλο της υποβάθμισης του Κράτους Δικαίου»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 23:48