ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31.05.2024 13:51
MENU CLOSE

Κόντρα Σκρέκα - Κατρίνη με φόντο την ακρίβεια: «Όποιος αισχροκερδεί θα το πληρώσει ακριβά»

02.10.2023 18:58

Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση για την ακρίβεια είχαν στη Βουλή Κώστας Σκρέκας και Μιχάλης Κατρίνης με τον υπουργό Ανάπτυξης να υποστηρίζει ότι οι έλεγχοι συνεχίζονται και τα πρόστιμα επιβάλλονται σε όποιον αισχροκερδεί.

«Ζητάμε από τα super market και τους προμηθευτές να μειώσουν τις τιμές όχι απλώς να τις κρατήσουν σταθερές», ανέφερε και πιπίλισε την καραμέλα ότι πρόκειται για πανευρωπαϊκό φαινόμενο. Έφερε μάλιστα, ως παράδειγμα την τιμή του πετρελαίου που «φλερτάρει διεθνώς με τα 100 δολάρια το βαρέλι», ενώ για τις ανατιμήσεις στο λάδι σημείωσε ότι «ελέγχονται χιλιάδες κωδικοί» και πως αν υπάρξουν ευρήματα θα ανακοινωθούν. Πρόσθεσε πάντως, ότι δεν διαπιστώθηκαν ανατιμήσεις στα οπωροκηπευτικά που να σχετίζονται με τις πλημμύρες στη Θεσσαλία και την καταστροφή που ακολούθησε.

«Όποιος αισχροκερδεί θα το πληρώσει ακριβά», είπε απαντώντας στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ και επικαλέστηκε στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα είναι στις 3 χώρες με τον πιο χαμηλό πληθωρισμό, καθώς -όπως είπε- η Ισπανία έχει ετήσιο πληθωρισμό 3,2% και η Ελλάδα 2,4.

Για επικοινωνιακό κρεσέντο και έλλειψη βούλησης στην αντιτώπιση της ακρίβειας έκανε λόγο ο Μιχάλης Κατρίνης και τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει επιβάλλει το τελευταίο διάστημα ούτε ένα πρόστιμο για αισχροκέρδεια.

Διαβάστε επίσης:

Χρυσοχοΐδης: «Θα τελειώσει η διαδικασία των απευθείας αναθέσεων» – Οι επερχόμενες αλλαγές στο ΕΣΥ

Ζάεφ για επίσκεψη Τσίπρα: Η φιλία μου με τον Αλέξη μόνιμη και πολύτιμη αξία

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Υποψήφιος παραιτήθηκε από το ψηφοδέλτιο Αγοραστού αφήνοντας αιχμές για τη διαχείριση των πλημμυρών

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31.05.2024 13:51
Exit mobile version