search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 15:47
MENU CLOSE

Στέφανος Κασσελάκης: Πυρ ομαδόν από τη ΝΔ στο… «κενό» – Αντίφαση στη γαλάζια στρατηγική 

04.10.2023 06:12
kasselakis-vouli-123-new

Μπορεί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, να εμφανίστηκε λίγο, ας πούμε, συγκαταβατικός για τον νέο αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορώ να κάνω αντιπαράθεση με το κενό, πρέπει να έχω πολιτική επιχειρηματολογία», ωστόσο, φαίνεται ότι το… κενό προκαλεί «πονοκεφάλους» στο κυβερνών κόμμα.

Μόλις λίγες ημέρες πριν από την εκλογή του Σ. Κασσελάκη στη θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, το topontiki.gr έγραφε ότι «κυβέρνηση και ΝΔ λαμβάνουν “θέσεις μάχης” για την επόμενη ημέρα της εκλογικής διαδικασίας στο κόμμα της μείζονος αντιπολίτευσης», προσθέτοντας, μάλιστα, ότι «οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αν ο Σ. Κασσελάκης εκλεγεί πρόεδρος, από το πρωί της Δευτέρας κυβέρνηση και ΝΔ θα αρχίσουν την αποδόμησή του, με στόχο να μην του επιτρέψουν να βρει το χρόνο να προχωρήσει σε ταχεία ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Η επιβεβαίωση των πληροφοριών αυτών πλέον είναι απόλυτη, καθώς μόλις σε μία ημέρα, σχεδόν ολόκληρη η κυβέρνηση και η ΝΔ εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο και κατηγόρησε σχεδόν για τα πάντα. Μάλιστα, φαίνεται ότι η συνέντευξη Μητσοτάκη έπαιξε ρόλο, καθώς πυροδότησε και επιθέσεις κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ που θα μπορούσε κάποιος να πει ότι άγγιξαν τα όρια του πολιτικού πολιτισμού.

Για παράδειγμα, ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, όταν διαπίστωσε ότι ο Σ. Κασσελάκης παρακολουθούσε τη συνεδρίαση της Βουλής, υπέπεσε σε ένα… lapsus linguae που δεν έγινε δεκτό και πολύ θερμά από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς είπε ότι «ελπίζω η πρώτη παρουσία υπό την ιδιότητα του ακροατή της διαδικασίας για τον κ. Φαμελλάκη… συγγνώμη τον κ. Κασσελάκη… να μην ήταν απογοητευτική γιατί αυτά που ακούσαμε από τον κ. Φάμελλο ήταν εντυπωσιακά», λέγοντας στη συνέχεια ότι έκανε ένα λάθος.

Στην ίδια συνεδρίαση, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης, ήταν ακόμα πιο οξύς, λέγοντας ότι «κ. Κασσελάκης προσήλθε ως χειροκροτητής στην Ολομέλεια. Ας τον ενημερώσει κάποιος ότι όσοι δεν είναι αιρετοί δεν χειροκροτούν, απλώς παρακολουθούν. Κάθισε εκεί πέρα. Τον φέρατε, άκουσε μόνο τον κ. Φάμελλο, μίλησε σε 20 βουλευτές από τους 47 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή, γνώριζε η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ότι σήμερα θα έχει την πρώτη άτυπη εμφάνιση του ο νέος αρχηγός και προσήλθαν οι 20 από τους 47 βουλευτές. Αυτό είναι θέμα που απασχολεί τον ΣΥΡΙΖΑ».

Από την πλευρά του, ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, απαντώντας στις κατηγορίες Κασσελάκη ότι γνώριζε από το 2020 σχετικά με τα προβλήματα στο ΟΑΚΑ, εκτός από τη διάψευση που έκανε, προχώρησε σε πιο επιθετικό λόγο, αναφέροντας σε ανάρτησή του στο Facebook, ότι «λυπάμαι πολύ που ο νέος – μόνο στην ηλικία, αλλά όχι στην νοοτροπία – πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει τα ψεύδη στοχοποιώντας με προσωπικά για ένα θέμα με το οποίο δεν έχω καμία σχέση, όπως αυτό του ΟΑΚΑ» και προσθέτοντας ότι «επειδή η χώρα αυτή είναι μικρή και όλοι γνωριζόμαστε: τυμβωρυχία με το δυστύχημα των Τεμπών που μας συγκλόνισε όλους, δεν δέχομαι. Έκανα αυτό που επιτάσσει η συνείδησή μου και παραιτήθηκα. Σε κάθε περίπτωση, προκαλώ τον ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τα Τέμπη, ώστε να λάμψει και εκεί η αλήθεια».

Τέλος, ως «κερασάκι» στην επίθεση κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ήλθε και ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, σχετικά με τις περιοδείες του Σ. Κασσελάκη σε περιοχές που επλήγησαν από τις τελευταίες πλημμύρες, στην οποία σημειωνόταν ότι «ο κ. Κασσελάκης συνεχίζει να προσπαθεί να καλύψει το πολιτικό κενό με βιντεάκια και επικοινωνιακά σόου. Αφού πήγε στην Καρδίτσα, καλό θα ήταν να ρωτήσει και τους πολίτες αν μετά τον “Ιανό” η πολιτεία βρέθηκε δίπλα τους, όπως το κάνει και σήμερα. Αν διέθετε λίγο περισσότερο χρόνο, θα το μάθαινε. Ο προκάτοχός του προσπαθούσε να κάνει πολιτική ανεβαίνοντας στα τρακτέρ, ο κ. Κασσελάκης με γαλότσες και φτυάρια. Οι πολίτες δεν είναι ντεκόρ για φωτογραφίσεις. Έχουν ανάγκη από ουσιαστική στήριξη. Κι αυτό κάνει και θα συνεχίσει να κάνει η κυβέρνηση».

Για ένα… κενό, είναι αλήθεια ότι κυβέρνηση και ΝΔ δείχνουν πολύ μεγάλη πρεμούρα για να το πλήξουν, πάντως…

Διαβάστε επίσης:

Σφίγγει ο κλοιός στον Σγουρό για την «υπόθεση Χατζάρα», δεν τον διαγράφει παρά τις αντιδράσεις – «Δεν είμαι αντισημίτης» απαντά ο υποψήφιος σύμβουλος

Στέφανος Κασσελάκης: Έγινε δεκτός από τη Σακελλαροπούλου – O διάλογος μπροστά στην κάμερα (photos/video)

Βούτσης για Κασσελάκη: Δημιουργεί διχασμό – Για πρώτη φορά αρχηγός της Αντιπολίτευσης δεν είναι βουλευτής (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 15:47