ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 13:56
MENU CLOSE

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: 7 γαλάζιες περιφέρειες από τον Α’ γύρο, 2 στην κόψη του ξυραφιού, 4 προς επαναληπτική αναμέτρηση

08.10.2023 20:59

Με ενσωματωμένο το 35%-40%, ανάλογα με την περίπτωση, οι τάσεις που διαμορφώνονται στη μάχη των περιφερειών δείχνουν μία άκρως ενδιαφέρουσα εικόνα, επιβεβαιώνοντας τη γαλάζια κυριαρχία, έτσι ή αλλιώς.

Οι 7 που κρίθηκαν απόψε:

1.    Περιφέρεια Κρήτης: Ο Σταύρος Αρναουτάκης συγκεντρώνει ποσοστά γύρω στο 80%. Ο Σταύρος Δανέλλης του ΣΥΡΙΖΑ κινείται στο 10%.

2.    Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Ο Απόστολος Τζιτζικώστας κινείται στο 60%.

3.    Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου: Ο Γιώργος Χατζημάρκος αναμένεται να επανεκλεγεί άνετα, συγκεντρώνοντας ποσοστό γύρω στο 65%.

4.    Περιφέρεια Ηπείρου: Ο Αλέκος Καχριμάνης δείχνει ανθεκτικότητα με ποσοστά γύρω στο 55%.

5.    Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Ο Νεκτάριος Φαρμάκης δείχνει να κινείται καθαρά γύρω ή και άνω του 55%.

6.    Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Ο Φάνης Σπανός επίσης εμφανίζεται ικανός να επανεκλεγεί από απόψε, έχοντας ποσοστά άνω  του 48%.

7.  Περιφέρεια Αττικής: Ο Νίκος Χαρδαλιάς κερδίζει τη μάχη από τον πρώτο γύρο με τον Γιώργο Ιωακειμίδη, που βγαίνει δεύτερος να του τηλεφωνεί για να τον συγχαρεί.

Οριακή μάχη:

2.    Περιφέρεια Πελοποννήσου: Ο Δημήτρης Πτωχός έχει το προβάδισμα, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι θα ξεπεράσει το 43%. Κινείται προς το παρόν ελαφρά πάνω από αυτό.

3.    Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης: Ο Χρήστος Μέτιος δύσκολα θα φτάσει στο 43%, με τον γαλάζιο αντάρτη Χριστόδουλο Τοψίδη να κινείται στο 34%.

Σίγουρα επαναληπτικός γύρος:

1.    Περιφέρεια Θεσσαλίας: Καθαρά κάτω από το όριο του 43% κινείται ο Κώστας Αγοραστός. Ο Δημήτρης Κουρέτας είναι γύρω στο 34%

2.    Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: Η Ρόδη Κράτσα και ο γαλάζιος αντάρτης Γιάννης Τρεπεκλής δίνουν μάχη με πολύ μικρή διαφορά, αλλά κινούνται και οι δύο στο 28%.

3.    Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Ο νυν περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης και ο αντάρτης Γιώργος Αμανατίδης κινούνται πολύ μακριά από το όριο του 43%, καθώς βρίσκονται στην περιοχή του 35%.

4.    Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: Ο γαλάζιος υποψήφιος Αλκιβιάδης Στεφανής δεν φαίνεται ότι μπορεί να φτάσει στο 43%, ενώ ο Κώστας Μουτζούρης ακολουθεί με 34%.

Διαβάστε επίσης:

Βαγγέλης Μαρινάκης: Μεγάλη νίκη – Οι Πειραιώτες θα έχουν μια καλύτερη ζωή

Το πρώτο αποτέλεσμα στη μάχη της Θεσσαλίας- Προηγείται ο Αγοραστός

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Προς ιστορικό ρεκόρ αποχής – Kάτω από το 50% η συμμετοχή στην Αττική!

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 13:54
Exit mobile version