search
ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 03:42
MENU CLOSE

Κεχαγιά: Με επιστολές παρωδία δεν δίνονται λύσεις για τα νοικοκυριά, ο Μητσοτάκης αρνείται να κάνει το παραμικρό, εμείς καταθέτουμε υπεύθυνες προτάσεις

20.05.2024 13:46
kexagia-new

Για «επιστολή – παρωδία» του πρωθυπουργού προς την Πρόεδρο της Κομισιόν έκανε λόγο η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Βούλα Κεχαγιά κατά την ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών.

«Την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης στέλνει “επιστολή παρωδία” στην πρόεδρο της Κομισιόν Ντερ Λάιεν για να υπάρξει παρέμβαση στις πολυεθνικές για την ακρίβεια στη χώρα μας για την οποία σημειωτέον  αρνείται να κάνει το παραμικρό, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ως υπεύθυνη αξιωματική αντιπολίτευση καταθέτει προτάσεις Νόμου για την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια όπως επίσης και για το φορολογικό», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Με επιστολές δεν δίνονται λύσεις, τώρα θυμήθηκε ο κ. Μητσοτάκης ότι οι πολυεθνικές αισχροκερδούν σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας;», τόνισε επίσης η κ. Κεχαγιά. Σχολίασε δε ειρωνικά πως ο κ. Μητσοτάκης «ξέχασε να γράψει αρκετά πράγματα σ αυτήν την επιστολή όπως την ακρίβεια στα καύσιμα, τη διαρροή των emails,  το Κράτος Δικαίου, το έγκλημα των Τεμπών». 

Απαντώντας δε στον πρωθυπουργό σχετικά με την πρόθεσή του να στείλει την πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για το φορολογικό, θύμισε την αντίστοιχη περσινή πρακτική: «Σκοπεύει η κυβέρνηση να επαναλάβει αυτά που έκανε το 2023 πριν από τις εθνικές εκλογές κοστολογώντας το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ στη βάση ενός πίνακα σε μία σελίδα Α4 που δεν έφερε καμία υπογραφή του ΓΛΚ;».

«Ας εξηγήσει πρώτα», σημείωσε, ο ίδιος και το οικονομικό του επιτελείο, αλλά «και η ΝΔ των 500 εκατομμυρίων ευρώ χρέους με ποιους τρόπους και γιατί καταγράφηκαν υπερέσοδα 4 δισεκ. από φόρους το 2022 και 2023 μέσω της αφαίμαξης του ελληνικού λαού κι αν το επιθυμεί ας ζητήσει και μία γνωμοδότηση από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για τις φορολογικές πρακτικές της κυβέρνησής του. Ας ζητήσει γνωμοδότηση και από την κυρία Ντερ Λάιεν για τα υπερέσοδα που προήλθαν από την υπερφορολόγηση».

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αντιπαρέβαλε στην επιστολή Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον ότι κατά τα λοιπά «αρνείται να κάνει το παραμικρό», την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ακρίβεια θυμίζοντας τους βασικούς άξονες: «μηδενικό ΦΠΑ για είδη διατροφής όπως κρέαςγάλα, άλλα βρεφικά προϊόνταλάδιλαχανικά και μείωση του ΦΠΑ στο 21% που αποτελεί τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, από το 24%  που ισχύει».

Κι επίσης αναφέρθηκε στα βασικά στοιχεία της πρότασης νόμου για το φορολογικό που κατατέθηκε την προηγούμενη Πέμπτη: «περιλαμβάνει χαμηλότερους συντελεστές για εισοδήματα έως 100.000 ευρώ και μείωση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις με κέρδη έως 220.000 ευρώ στο 17%. Περιλαμβάνει επίσης την κατάργηση της παράλογης προκαταβολής φόρου. Σε σχέση με τον ΕΝΦΙΑ  η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει μειωμένο ΕΝΦΙΑ για 5,8 εκατομμύρια φορολογούμενους και για ακίνητη περιουσία έως 500.000 ευρώ. Όλες οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι κοστολογημένες».

Πρέσπες: Να ζητήσει συγνώμη από την κοινωνία, Τσίπρα και Κοτζιά

Επίσης, κατά την ενημέρωση, η Βούλα Κεχαγιά επέμεινε στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, κάνοντας λόγο για «πολυγλωσσία» των στελεχών της ΝΔ, την οποία όπως είπε κατήγγειλε ο Στέφανος Κασσελάκης από την Θεσσαλονίκη, όπου βρέθηκε το Σάββατο.

Παρέπεμψε στην αναφορά του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την ομιλία του στο Λευκό Πύργο, πως «εάν το κυβερνών κόμμα θεωρεί ότι η Συμφωνία είναι προδοτική θα πρέπει να την καταγγείλει. Εάν όμως δεν το πράξει, όπως δεν το έπραξε τα τελευταία πέντε χρόνια αυτό θα σημαίνει ότι θεωρεί τη Συμφωνία επωφελή και ότι απλούστατα κινήθηκε μικροκομματικά και μικροπολιτικά απέναντι στη Συμφωνία ταυτιζόμενο με ακραίες εθνικιστικές ομάδες δημιουργώντας συνειδητά πολωτικό και διχαστικό κλίμα στον ελληνικό λαό». Σε αυτή την περίπτωση, επανέλαβε την προτροπή Κασσελάκη περί του ότι «Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να ζητήσει άμεσα συγγνώμη από την κοινωνία για το μίσος που εξέθρεψε και να ζητήσει συγγνώμη από τους δύο αρχιτέκτονες της Συμφωνίας των Πρεσπών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τους Αλέξη Τσίπρα και Νίκο Κοτζιά».

Στόχος ένα καλό αποτέλεσμα και μείωση της ψαλίδας

Σε ό,τι αφορά τον εκλογικό πήχη η Βούλα Κεχαγιά παρέπεμψε στο άρθρο Κασσελάκη στην Εφημερίδα των Συντακτών το Σάββατο όπου «κάλεσε τους πολίτες να μειώσουν με την ψήφο τους τα ποσοστά της ΝΔ και την αλαζονεία που προκαλεί το 41% ενισχύοντας τον ΣΥΡΙΖΑ  ώστε η κυβέρνηση Μητσοτάκη να έχει μία ισχυρή αντιπολίτευση».

Παράλληλα, στο κλίμα των όσων αναφέρει στο άρθρο του ο Στ. Κασσελάκης σημείωσε «ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις ευρωεκλογές θα ανοίξει διάπλατα  προς όλον τον προοδευτικό κόσμο. Όχι με συμφωνίες κορυφής. Το δημοκρατικό προοδευτικό μέτωπο θα χτιστεί από κάτω προς τα πάνω από την κοινωνία. Καλούμε τους ιδεολογικούς συγγενείς μας να διαβάσουν το πρόγραμμά μας και τις προτάσεις μας. Πρέπει να δοθεί μία απάντηση στη δήθεν σταθερότητα που επαγγέλλεται ο κ. Μητσοτάκης που δεν νοιάζεται για το λαό αλλά μόνο για την παρέα του, και η οποία στην ουσία είναι σταθερότητα στο πίσω. Είναι στασιμότητα.  Όλο αυτό έχει κουράσει. Οι πολίτες χρειαζόμαστε μία καλύτερη ζωή.

Απαντώντας σε ερώτηση για τον πήχη και το αν αυτός τίθεται σε ένα αποτέλεσμα με το «2» μπροστά, η εκπρόσωπος Τύπου απάντησε πως «το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, θα φέρει άμεσα αλλαγές στην ελληνική κοινωνία. Θεωρούμε ότι η απομείωση των ποσοστών της Νέας Δημοκρατίας, εφόσον συντελεστεί – κάτι που ήδη διαφαίνεται με βάση τις δημοσκοπήσεις και η ενίσχυση των εκλογικών ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι προς όφελος των πολιτών. Θα σηματοδοτήσει μια ανατροπή στο πολιτικό σύστημα που θα οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στις εθνικές εκλογές να διεκδικήσει με πάρα πολύ μεγάλη αγωνιστικότητα και με πάρα πολύ μεγάλες πιθανότητες, τη νίκη».

Επίσης, σε ερώτηση για το αν είναι κεντρική θέση του κόμματος η αναφορά Κασσελάκη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί αν είναι πρώτο κόμμα, απάντησε πως «αυτή είναι η επιθυμία μας, εφόσον αυτό δεν καταστεί εφικτό, πρέπει να πούμε ότι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα στις εθνικές εκλογές γιατί αυτό θα το ζητήσει η ελληνική κοινωνία. Είμαστε βέβαιοι πως τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές θα σηματοδοτήσουν την έναρξη και την πορεία προς την διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Διαβάστε επίσης

Μητσοτάκης από Θεσσαλονίκη: Έμφαση στις αστικές συγκοινωνίες ενόψει ευρωεκλογών

Κασσελάκης: «Τα διαπιστευτήριά μου είναι καλύτερα από όσους κυβερνούν αυτή τη στιγμή» – «Θα ήθελα να γίνω πατέρας πριν τα 40 μου» (Photos)

Ευρωεκλογές: Η σύσταση Γκρίνμπεργκ στον Μητσοτάκη, η αλαζονεία των υπουργών, ο Βελόπουλος και οι… αγρότες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 02:16