search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 10:40
MENU CLOSE

Η νύχτα που ξεσάλωσε ο Μπέος: Οι π@@στηδες και τα νούμερα οι δημοσιογράφοι – Αυτεπάγγελτη παρέμβαση εισαγγελέα ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

09.10.2023 02:04
beos

Σε έναν ομοφοβικό οχετό επιδόθηκε την Κυριακή ο Αχιλλέας Μπέος, πριν και μετά την επανεκλογή του.

Αφού «σφάχτηκε» με τον Νάσο Ηλιόπουλο στον τηλεοπτικό αέρα, ο δήμαρχος Βόλου εξαπέλυσε ένα απίστευτο ρεσιτάλ χυδαιότητας κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, από την εξέδρα που είχε στηθεί για να κάνει δηλώσεις για την επανεκλογή του.

«Οπλισμένος» με τις ψήφους των πολιτών του Βόλου, που προφανώς διέκριναν τη… μεγαλοψυχία του -επειδή δεν έστειλε στο Αυτόφωρο τον πλημμυροπαθή που ξυλοκόπησε– καταφέρθηκε αρχικά εναντίον γιατρών και δικηγόρων που «κυβέρνησαν τα τελευταία 40 χρόνια την Ελλάδα και (…) εξαθλίωσαν τον ελληνικό λαό» και στη συνέχεια κατά κάποιων δημοσιογράφων που «αντί να σταθούν στην ουσία κάθονται και ασχολούνται, για να τρελένεσαι, με τον Κασσελάκη».

Αναφερόμενος στην πρόσφατη συνέντευξή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία είπε πως θα ήθελε να υοθετήσει δύο αγόρια, «επειδή δεν ξέρει πως να συμπεριφερθεί στα κορίτσια», ο Αχιλλέας Μπέος σχολίασε: «Δηλαδή τι θέλεις να πεις με τα κανάλια που σε προβάλλουν;“.

»Εμείς οι υπόλοιποι Έλληνες θα υιοθετούμε παιδιά να παράγουμε πού@@@δες; Ρε αυτή είναι η Ελλάδα», συνέχισε με τους ψηφοφόρους του να χαχανίζουν και να τον καταχειροκροτούν.

ΣΥΡΙΖΑ: Να παρέμβει αυτεπαγγέλτως ο εισαγγελέας

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των εκλογών από την Κουμουνδούρου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, δήλωσε: «για τον δήμαρχο Βόλου δεν έχω πολλά να πώ. Η Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της».

Λίγο αργότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την αυτεπάγγελτη παρέμβαση εισαγγελέα.

«Εμείς περιμενουμε απο τον αρμόδιο εισαγγελέα να ασκήσει ποινική διωξη για παραβίαση του άρθρου 1 του ν 927/1979, όπως τροποποιήθηκε το 2014 για την ρητορική του μίσους (οποίος με πρόθεση δημόσια υποκινεί, προκαλεί, διεγείρει ή προτρέπει σε πράξεις ή ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος ή βία κατα προσώπου ή Ομαδας προσώπων που προσδιορίζονται με βάση την φυλή το χρώμα ή το σεξουαλικο προσανατολισμό κατα τρόπο που εκθέτει σε κίνδυνο την δημόσια τάξη», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου.

«Εμείς θεωρούμε ότι ειναι μια κλασική περίπτωση εφαρμογής του άρθρου 1 του ν. 927/1979 όπως τροποποιήθηκε μα τον νόμο 4215/ 2014 για την ρητορική του μίσους. Κάτι αντίστοιχο με αυτό που είχε κάνει ο Αμβρόσιος!», συνεχίζει και τονίζει: «Δεν ειναι μια απλή περίπτωση εξύβρισης και θα πρέπει ο αρμόδιος Εισαγγελέας να παρέμβει αυτεπαγγέλτως. Εμείς περιμένουμε το αυτονόητο ο αρμόδιος Εισαγγελέας να παρέμβει αυτεπαγγέλτως».

ΠΑΣΟΚ: Καταδικάστε τον σκοταδισμό του Μπέου

Σχολιάζοντας τη χυδαία και ομοφοβική δήλωση του Μπέου σε πανελλήνια μετάδοση για τα ομόφιλα ζευγάρια και τον Στέφανο Κασσελάκη, η Χαριλάου Τρικούπη τόνισε: «Λογικές και πρακτικές που αντιτίθενται στα δημοκρατικά ιδεώδη, που έχουν κατακτηθεί στη χώρα μας με δημοκρατικούς αγώνες, ενισχύουν το μίσος και σπέρνουν τη διχόνοια στην ελληνική κοινωνία».

«Χρέος όλων των δημοκρατικών δυνάμεων, η αυτονόητη καταδίκη του σκοταδισμού και της ομοφοβίας», επισήμανε το ΠΑΣΟΚ, καθιστώντας ην Πολιτεία υπεύθυνη για τη διασφάλιση της κοινωνικής ειρήνης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των Ελλήνων πολιτών.

Το «κόψιμο» στον αέρα και τα «νούμερα» οι δημοσιογράφοι

Το νέο ομοφοβικό παραλήρημα Μπέου έπιασε εξαπίνης τους τηλεοπτικούς σταθμούς που μετέδιδαν ζωντανά τις δηλώσεις. «Νομίζω, δεν χρειάζεται να συνεχίσουμε να ακούμε», ανέφερε η Σία Κοσιώνη, διακόπτοντας τη σύνδεση.

Έντονη ήταν η αντίδραση και της Ράνιας Τζίμα. «Συγγνώμη αλλά αυτό νομίζω πως δεν μπορεί να είναι αποδεκτό ποτέ και από κανέναν αυτό. Είναι αδιανόητο! Είναι ο κ. Μπέος που όλοι ξέρουμε. Δυστυχώς. Και είναι και ο μόλις νεοεκλεγής δήμαρχος του Βόλου», σχολίασε η δημοσιογράφος.

«Πρόκειται περί αίσχους», ανέφερε στον αέρα του OPEN o Δημήτρης Καμπουράκης, ενώ ο Νίκος Στραβελάκης σχολίασε πως οι δηλώσεις Μπέου είναι «το μαύρο γεγονός της ημέρας».

Το ρεσιτάλ χυδαιότητας συνεχίστηκε και στον ΑΝΤ1, όπου ο Αχιλλέας Μπέος επανέλαβε αμετανόητος τις ομοφοβικές του δηλώσεις. Ο Νίκος Χατζηνικολάου τον διέκοψε, αλλά εκείνος συνέχισε: «Να σας πως κύριε Χατζηνικολάου. Εγώ είμαι ένας άνθρωπος, λαϊκός, απλός, μιλάω τη γλώσσα της αλήθειας. Εκφράζομαι ελεύθερα. Ούτε υποκριτής είμαι, ούτε πολιτικός απατεώνας και δεν με ενδιαφέρει το κόστος να ξέρετε».

»Σήμερα αυτή τη θέση, για τρεις συνεχόμενες αναμετρήσεις μου την έχει δώσει ο κόσμος και ο κόσμος θα την πάρει. Τι να κάνουμε δηλαδή; Να καταργήσουμε τη δημοκρατία», …επιχειρηματολόγησε στον ΑΝΤ1.

Όταν επενέβη ο δημοσιογράφος Νίκος Μπογιόπουλος ακολούθησε «σφαγή» στον αέρα του ΑΝΤ1.

«Δεν θέλω να κάνω καμία ερώτηση. Αναγνωρίζω, κ. Μπέο, ότι είστε δήμαρχος Βόλου και εγώ είμαι πολίτης αυτής της χώρας. Είπατε προηγουμένως ότι είστε λαϊκός άνθρωπος και μας είπατε ότι η λαϊκότητα του ανθρώπου εκφράζεται με τον τρόπο που εκφραστήκατε εσείς. Λέω, λοιπόν, ότι δεν είστε λαϊκός άνθρωπος. Λούμπεν είστε! Ένα λούμπεν στοιχείο είστε, αυτό είστε», είπε ο δημοσιογράφος.

Α.Μ.: Και εσύ είσαι ένα νούμερο! Και μεγάλο νούμερο κιόλας!

Ν.Μ.: Κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες, η σαπίλα κερδίζει και το έλος επιπλέει. Χωρίς να κάνω ευθείες αναγωγές.

Α.Μ.: Εσύ τι είσαι; Ποιο είναι το επάγγελμα σου;

Ν.Μ.: Είμαι πολίτης αυτής της χώρας που είχε διαβάσει ότι και ο Εσκομπάρ ήταν γερουσιαστής στην Κολομβία. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, λοιπόν, σε μια συχνότητα δημόσια, όταν το ύφος το δικό σας πλασάρεται ως λαϊκό ύψος έχω υποχρέωση ως πολίτης αυτής της χώρας να πω ότι δεν έχεις καμία σχέση με τη λαϊκότητα αυτού του λαού.

Α.Μ.: Τι επαγγέλλεσαι, ρε άνθρωπε; Τι είσαι; Δημοσιογράφος;

Ν.Μ.: Είσαι ένα λουμπεναριό! Ένα λουμπεναριό είσαι! Αυτό είσαι! Και είμαι δημοσιογράφος, ναι, πολίτης που πληρώνει φόρους που κανέναν δεν τον κατηγόρησε ποτέ για στημένα παιχνίδια στο ποδόσφαιρο.

Α.Μ.: Προφανώς από αυτούς που τα παίρνουν είσαι και προσπαθείς να παραπληροφορήσεις την κοινή γνώμη. Κύριε Χατζηνικολάου, δεν έχει νόημα να μιλάω με αυτό το νούμερο τώρα (….). Ρε νούμερο είσαι. Αφού είσαι δημοσιογράφος είσαι και εσύ νούμερο.

Διαβάστε επίσης:

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει τη σταθερά ανοδική του πορεία – Τι είπε για Κασσελάκη

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Σαρωτική επανεκλογή για 36 δημάρχους στο λεκανοπέδιο Αττικής – Τα αποτελέσματα

Βαγγέλης Μαρινάκης: Θα έχουμε μια καλύτερη ζωή στον Πειραιά μετά τη μεγάλη νίκη του Γιάννη Μώραλη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 10:39