ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 14:05
MENU CLOSE

Τορτίγιες αλά ελληνικά, με ψητό χαλούμι και σως γιαουρτιού

10.10.2023 06:11

Μια ιδέα για εύκολα και πεντανόστιμα τυλιχτά που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους στην επόμενη συγκέντρωση για μπάρμπεκιου.

Υλικά για τη Συνταγή

1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένο

125 ml γιαούρτι στραγγιστό

1 πακέτο (225 γραμμάρια) χαλούμι

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλιά της σούπας ρίγανη ξερή

½ κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο (προαιρετικά)

4 μεγάλες τορτίγιες

1 μικρό μαρούλι σγουρό ή iceberg

150 γραμμάρια τοματίνια, κομμένα στη μέση

½ αγγούρι, κομμένο στη μέση και σε φέτες

½ μικρό κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε λεπτές φέτες

Ελιές σε φέτες (προαιρετικά)

Αλατοπίπερο κατά βούληση

Εκτέλεση

1.Αρχικά, ετοιμάστε τη σως, ανακατεύοντας σε ένα μπολ το γιαούρτι, με το σκόρδο και λίγο αλατοπίπερο. Αφήστε την στην άκρη.

2. Κόψτε το χαλούμι σε 8 κομμάτια – φέτες. Βουρτσίστε τα κομμάτια με ελαιόλαδο κι από τις δύο πλευρές, πασπαλίστε με τη ρίγανη και το μπούκοβο, αν χρησιμοποιήσετε, και πιέστε τα μπαχαρικά για να κολλήσουν. Ζεστάνετε την ψησταριά, μια σχάρα μπάρμπεκιου ή ένα σχαροτήγανο.

3. Ψήστε τα κομμάτια του τυριού για 2 λεπτά περίπου από την κάθε πλευρά μέχρι να είναι ευδιάκριτες οι γραμμές της σχάρας. Βάλτε και τις τορτίγιες για λίγα λεπτά να ζεσταθούν και να μαλακώσουν, είτε στη σχάρα ή στο τηγάνι.

4. Μοιράστε τη σως γιαουρτιού απλώνοντάς την πάνω στις τορτίγιες, προσθέστε μερικά φύλλα μαρουλιού σε κάθε μία από αυτές και τοποθετήστε 2 φέτες χαλούμι ανά τορτίγια. Συμπληρώστε τα τυλιχτά με μερικά τοματίνια, φέτες αγγουριού, ελιάς και κρεμμυδιού και διπλώστε τις σφικτά σαν σουβλάκια. Σερβίρετε και απολαύστε.

Διαβάστε επίσης:

Δακτυλίδια με ζύμη choux και γέμιση κρέμας με τυρί κότατζ

Γαριδομακαρονάδα με πένες και κρεολικό μίγμα μπαχαρικών cajun

Ρυζόγαλο με γάλα καρύδας και καραμελωμένη κρούστα (κρεμ μπρουλέ)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 14:05
Exit mobile version