search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 16:57
MENU CLOSE

Δακτυλίδια με ζύμη choux και γέμιση κρέμας με τυρί κότατζ

07.10.2023 06:05
kolca-zavarnye-s-tvorojnym-kremom_1614701546_20_max

Τρυφερά, αέρινα και πεντανόστιμα, τα δακτυλίδια κρέμας με τυρί κότατζ είναι μια παραλλαγή του γαλλικού επιδορπίου paris – brest, με αρκετά απλή παρασκευή. Το κλασικό γλυκό των γαλλικών ζαχαροπλαστείων με το σχήμα ρόδας, φόρος τιμής στον διάσημο ποδηλατικό γύρο, είναι στην ουσία μια ζύμη σου (Pâte à Choux) με γέμιση κρέμας σε διάφορες παραλλαγές.

Υλικά για τη Συνταγή

Για τη ζύμη

200 ml νερό

150 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ.

100 γραμμάρια βούτυρο

4 αυγά

1 τσιμπιά αλάτι

Για την κρέμα

300 γραμμάρια τυρί κότατζ (όχι σε κόκκους) ή ρικότα

170 γραμμάρια βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

50 γραμμάρια ζαχαρούχο γάλα

Λίγη βανιλίνη (στην άκρη του μαχαιριού) ή μια σταγόνα εκχύλισμα

Εκτέλεση

1.Σε ένα σκεύος βάλτε το νερό, το βούτυρο και μια τσιμπιά αλάτι. Ζεστάνετέ το σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να πάρει μια βράση το μίγμα.

2.Μόλις βράσει το νερό, ρίξτε μονομιάς το αλεύρι και χωρίς να το αποσύρετε από τη φωτιά, αρχίστε να ανακατεύετε έντονα, μέχρι να επιτύχετε μια ομοιόμορφη ζύμη. Μην αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και συνεχίστε το ανακάτεμα για λίγα λεπτά ώσπου η ζύμη να σχηματίσει ένα ενιαίο κομμάτι και να αρχίσει λίγο να κολλάει ελαφρά στον πάτο, σχηματίζοντας μια «βελούδινη» στρώση.  Αποσύρετε και αφήστε το λίγο να κρυώσει.

3.Χτυπήστε με το μίξερ για λίγα λεπτά και ξεκινήστε να προσθέτετε ένα – ένα τα αυγά χτυπώντας συνεχώς, μέχρι να ενσωματωθούν, περιμένοντας να απορροφηθεί το πρώτο προτού ρίξετε το δεύτερο.

4.Βάλτε τη ζύμη σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και σχηματίστε δακτυλίδια πάνω σε ταψί που έχετε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί. Φροντίστε να αφήσετε κενά μεταξύ τους.

5.Ψήστε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 25 λεπτά περίπου, έπειτα χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 170ο C και συνεχίστε για άλλα 5-10 λεπτά. Αποσύρετε και αφήστε τα δακτυλίδια να κρυώσουν καλά.

6.Χτυπήστε σε ένα μπολ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και τη βανιλίνη. Προσθέστε το ζαχαρούχο μέχρι να ομογενοποιηθεί σε κρέμα. Αφρατέψτε το τυρί κότατζ ή τη ρικότα με το μίξερ ή περνώντας το από ένα κόσκινο και χτυπήστε το κι αυτό μέσα στο μίγμα της κρέμας. Ενώστε με το μίγμα του βουτύρου, ώστε να έχετε μια κρέμα πυκνή αλλά απαλή και βάλτε το μέσα σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής.

7.Με ένα κοφτερό μαχαίρι, χωρίστε τα δακτυλίδια οριζόντια στη μέση, γεμίστε με την κρέμα την βάση τους και καπακώστε τα με τα καπάκια (τα άλλα μισά κομμάτια). Τοποθετήστε τα στο ψυγείο να παγώσουν και λίγο πριν το σερβίρισμα, πασπαλίστε με επιπλέον αχνοζάχαρη.

Διαβάστε επίσης:

Γαριδομακαρονάδα με πένες και κρεολικό μίγμα μπαχαρικών cajun

Ρυζόγαλο με γάλα καρύδας και καραμελωμένη κρούστα (κρεμ μπρουλέ)

Αλμυρό κέικ με λιαστές ντομάτες, ελιές και νησιώτικο τουλουμοτύρι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 16:52