search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 21:13
MENU CLOSE

Titan: Ανασύρθηκαν από τον ωκεανό και τα τελευταία συντρίμμια του βαθυσκάφους (photo/videos)

11.10.2023 15:54
titan_ypovrixio_1110_1920-1080_new

Ειδικά συνεργεία ανέσυραν από τα βάθη του ωκεανού και τα τελευταία συντρίμμια από το υποβρύχιο Titan, όπου έγινε έκρηξη καθώς πλησίαζε στο ναυάγιο του Τιτανικού, τον Ιούνιο, με συνέπεια να σκοτωθούν και οι πέντε επιβαίνοντες σε αυτό.

Όπως ανακοίνωσε η αμερικανική ακτοφυλακή, εκτός από τα συντρίμμια του υποβρυχίου έχουν περισυλλεγεί και υπολείμματα από ανθρώπινα σώματα.

Μετά την έκρηξη που έγινε στο εσωτερικό του βαθυσκάφους, άρχισε μια τεράστια επιχείρηση για τον εντοπισμό του, που προκάλεσε παγκόσμιο ενδιαφέρον. Αλλά η ιστορία έμεινε στο προσκήνιο λίγες μέρες, μέχρι που ανασύρθηκαν από τον ωκεανό τα πρώτα κομμάτια του υποβρυχίου Titan.

Η αμερικανική ακτοφυλακή ανακοίνωσε ότι τα τελευταία κομμάτια του σκάφους ανασύρθηκαν από τον βυθό του ωκεανού την περασμένη εβδομάδα και έχουν μεταφερθεί σε κάποιο αμερικανικό λιμάνι. Ιατροδικαστές θα αναλύσουν επίσης τα υπολείμματα από ανθρώπινα σώματα.

credit: US Coast Guard

Παρόλο που το βαθυσκάφος Titan χαρακτηριζόταν «πειραματικό» από την εταιρία OceanGate που το κατασκεύασε, χρησιμοποιήθηκε σε πολλές υποβρύχιες επισκέψεις στο ναυάγιο του Τιτανικού, που βρίσκεται σε βάθος 3.800 μέτρων στο βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό.

Όταν έγινε η έκρηξη στο εσωτερικό του βαθυσκάφους, λόγω της πίεσης των νερών, μεταξύ των επιβατών ήταν και ο γενικός διευθυντής της εταιρίας OceanGate, Στόκτον Ρας. Οι άλλοι επιβάτες που έχασαν τη ζωή τους ήταν ο Βρετανο-πακιστανός επιχειρηματίας Σαζάντα Νταουγούντ και ο 19χρονος γιος του, Σουλεϊμάν, ο Βρετανός επιχειρηματίας, Χάμις Χάρντινγκ και ο Πολ-Ανρί Ναρζολέ, ένας πρώην δύτης του γαλλικού ναυτικού.

Σύμφωνα με έγγραφα της αμερικανικής δικαιοσύνης, ο Στόκτον Ρας αγνόησε τις προειδοποιήσεις για την ασφάλεια του βαθυσκάφους, που ήταν κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με τιτάνιο και είχε ένα μικρό παράθυρο στη μία άκρη του.

Τα ανθρακονήματα είναι πιο φτηνά ως υλικό από το τιτάνιο και το ατσάλι και θεωρείται πολύ ανθεκτικό υλικό. Όμως δεν έχει δοκιμαστεί επαρκώς για βαθυσκάφη που κατεβαίνουν σε τέτοια βάθη και μάλιστα με επιβάτες.

Η διεθνής έρευνα για την καταστροφή συνεχίζεται και η ακτοφυλακή λέει ότι στο προσεχές μέλλον θα γίνει και δημόσια ακρόαση στο πλαίσιο της δικαστικής διαδικασίας.

Διαβάστε επίσης:

Ερντογάν: «Το Ισραήλ συμπεριφέρεται ως οργάνωση στη Λωρίδα της Γάζας»

Πόλεμος στο Ισραήλ: Έτοιμη η Γερμανία να προσφέρει στρατιωτική βοήθεια

Πόλεμος στο Ισραήλ: Το σχέδιο απομάκρυνσης των αμάχων από τη Γάζα (videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 21:08