search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 09:20
MENU CLOSE

«Φωτιά» στις τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου βάζει ο πόλεμος στο Ισραήλ – Εκτίμηση για «100 δολάρια το βαρέλι» από τον ιρανό υπουργό πετρελαίου

14.10.2023 21:09
petrelaio-oil-12-new

Ο πόλεμος στο Ισραήλ απειλεί να «βάλει ξανά φωτιά» στις τιμές του πετρελαίου μετά την αποκλιμάκωση της περασμένης εβδομάδας στις τιμές του μπρεντ από τα 94 στα 84 δολάρια το βαρέλι.

Η επίθεση της Χαμάς και η «απάντηση» του Ισραήλ προκάλεσαν νέα άνοδο στην τιμή του πετρελαίου, την Παρασκευή, που έκλεισε στα 91 δολάρια το βαρέλι, με τις ανησυχίες να αυξάνονται.

Μέσα σε μία εβδομάδα, η τιμή του πετρελαίου αυξήθηκε κατά 7%, ενώ ο δείκτης του ευρωπαϊκου χρηματιστηρίου φυσικού υγραερίου ανέβηκε κατά 35%.

Ακόμη πιο ψηλά εκτίμησε πως θα κυμανθούν οι τιμές ο ιρανός υπουργός πετρελαίου, Τζαβάντ Οζγί: «Οι τιμές του πετρελαίου αναμένεται ότι θα φτάσουν τα 100 δολάρια το βαρέλι».

Ενεργειακοί εκτιμητές εκτιμούν πως αν η σύρραξη δεν εξελιχθεί σε περιφερειακό πόλεμο η αύξηση στις τιμές θα είναι βραχυπρόθεσμες.

Σε επιφυλακή για τις εξελίξεις βρίσκεται και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Σε ετοιμότητα δηλώνει και ο ΟΠΕΚ.

Διαβάστε επίσης:

Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ για την περίοδο 16 έως 20 Οκτωβρίου

Airbnb υπό… διωγμό: Οι περιορισμοί που ισχύουν σε 13 πόλεις της Ευρώπης – Τι θα γίνει στην Ελλάδα

ΔΥΠΑ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για τα προγράμματα κατάρτισης με επίδομα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 09:15