search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24.05.2024 07:22
MENU CLOSE

Πάνω από 1.000 άνθρωποι κάτω από τα ερείπια στη Γάζα

16.10.2023 16:42
ISRAEL_POLEMOS_16_10
AP

Περισσότεροι από 1.000 εξακολουθούν να αγνοούνται κάτω από σπίτια και κτίρια που καταστράφηκαν στις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα, αναφέρει η Παλαιστινιακή Πολιτική Άμυνα, σύμφωνα με το BBC.

Ο Eyad Al-Bozom, εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών στη Γάζα που διοικείται από τη Χαμάς, επιβεβαίωσε επίσης ότι αυτός ο αριθμός ανθρώπων αγνοούνται.

Τουλάχιστον 2.750 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 9.700 έχουν τραυματιστεί στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε σήμερα το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, προσθέτοντας ότι 58 σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 1.250 τραυματίστηκαν στη Δυτική Όχθη.

Ανάμεσά τους, 11 ήταν Παλαιστίνιοι δημοσιογράφοι, σύμφωνα με το Συνδικάτο Παλαιστινίων Δημοσιογράφων.

Αγώνας δρόμου για την επίτευξη εκεχειρίας

Την ίδια ώρα σε αγώνα δρόμου έχει αποδυθεί η διεθνής διπλωματία προκειμένου να επιτευχθεί εκεχειρία στον πόλεμο στο Ισραήλ που απειλεί να οδηγήσει σε ανάφλέξη ολόκληρη τη Μέση Ανατολή.

Ο Τζο Μπάιντεν ακύρωσε προγραμματισμένο ταξίδι στο Κολοράντο, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, εν μέσω αναφορών σε μέσα ενημέρωσης ότι ο Αμερικανός πρόεδρος ενδέχεται να επισκεφτεί το Ισραήλ μέσα στην εβδομάδα.

Ο Μπάιντεν θα παραμείνει στην Ουάσινγκτον για να «λάβει μέρος σε συναντήσεις για θέματα εθνικής ασφάλειας», αναφέρει σε σύντομο δελτίο τύπου η αμερικανική προεδρία.

Ωστόσο, η ακύρωση του ταξιδιού του Αμερικανού προέδρου ανακοινώθηκε, σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ, καθώς ο Μπάιντεν σκέφτεται να επισκεφθεί το Ισραήλ μετά από πρόσκληση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, αν και δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση.

Ο Νετανιάχου συναντήθηκε επίσης με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, ο οποίος επέστρεψε στο Ισραήλ τη Δευτέρα μετά από πολυήμερες προσπάθειες διπλωματίας σε όλη τη Μέση Ανατολή.

Διαβάστε επίσης:

Διπλωματικός πυρετός για τη Γάζα: «Φουντώνουν» οι φήμες ότι ο Μπάιντεν θα πάει στο Ισραήλ – Ανησυχία για το πέρασμα της Ράφα  

Μεσανατολικό – BBC: Oι ΗΠΑ στηρίζουν το Ισραήλ, αλλά δεν του δίνουν «λευκή επιταγή»

Γαλλία: Λήξη συναγερμού μετά την απειλή για βόμβα στο σχολείο που δολοφονήθηκε καθηγητής (photos/video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24.05.2024 07:17