search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 13:58
MENU CLOSE

Μεσανατολικό – BBC: Oι ΗΠΑ στηρίζουν το Ισραήλ, αλλά δεν του δίνουν «λευκή επιταγή»

16.10.2023 15:45
blinken_netanyahu_1610_1460-820_new

Καθώς ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, φτάνει στο Τελ Αβίβ, υπάρχει μία αίσθηση ότι η περίοδος αναμονής για την επικείμενη χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ στη Γάζα θα συνεχιστεί όσο ο αμερικανός αξιωματούχος παραμένει στη χώρα, σημειώνει σε ανάλυσή του το BBC.

Όπως αναφέρει ο Τζέρεμι Μπόουεν του BBC, ο Μπλίνκεν ανησυχεί πολύ για την περιφερειακή κλιμάκωση αυτού του πολέμου, ιδιαίτερα για την εμπλοκή της Χεζμπολάχ – του μεγάλου συμμάχου του Ιράν.

Έτσι, η Αμερική μετακινεί μια τεράστια δύναμη στη Μεσόγειο – δύο ομάδες μάχης μεταφορέων (CVBG – μια τέτοια ομάδα είναι επί της ουσίας ένας ναυτικός στόλος αποτελούμενος από ένα αεροπλανοφόρο και μεγάλο αριθμό συνοδών πολεμικών πλοίων)

Αυτό που είναι επίσης ενδιαφέρον και ίσως πρωτοφανές είναι ότι, αν και το Ισραήλ πάντα λαμβάνει υποστήριξη από τους Αμερικανούς για να αμυνθεί, αυτήν τη φορά δεν του δίνεται «λευκή επιταγή».

Υπάρχουν επανειλημμένες υπενθυμίσεις από τους Αμερικανούς ότι το Ισραήλ πρέπει να δράσει «με τον σωστό τρόπο», όπως λέει ο Μπλίνκεν.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως ανησυχούν για μια απότομη αύξηση των θανάτων Παλαιστινίων αμάχων, η οποία θα εκτοξεύσει τη «θερμοκρασία» στην περιοχή.

Αυτή η αίσθηση αβεβαιότητας, κινδύνου και αστάθειας στη Μέση Ανατολή είναι ιδιαίτερα έντονη αυτή τη στιγμή, όπως αναφέρει το βρετανικό Μέσο.

Νεκροί 11 παλαιστίνιοι δημοσιογράφοι στη Γάζα

Το παλαιστινιακό συνδικάτο των δημοσιογράφων ανακοίνωσε πως 11 παλαιστίνιοι δημοσιογράφοι έχουν σκοτωθεί στην Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη του πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και την Χαμάς μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου.

Στην ανακοίνωση, το συνδικάτο με έδρα την Δυτική Όχθη, αναφέρει επίσης ότι «20 δημοσιογράφοι τραυματίστηκαν από την ισραηλινή επίθεση» στην Γάζα.

Περίπου 2.750 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τις ισραηλινές επιδρομές κατά του παλαιστινιακού θύλακα, σύμφωνα με την Χαμάς που διοικεί την Γάζα.

Διαβάστε επίσης:

Γάζα: Συγκλονιστικό βίντεο – Η στιγμή που ισραηλινή βόμβα χτυπάει διασώστες

Ιαπωνία: Κατέβασαν παλαιστές σούμο από αεροπλάνο για να μην… πέσει

Γαλλία: Λήξη συναγερμού μετά την απειλή για βόμβα στο σχολείο που δολοφονήθηκε καθηγητής (photos/video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 13:57