search
ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 12:54
MENU CLOSE

Ιαπωνία: Κατέβασαν παλαιστές σούμο από αεροπλάνο για να μην… πέσει

16.10.2023 14:25
sumo

«Θύματα» του βάρους τους έπεσαν παλαιστές σούμο, στην Ιαπωνία, καθώς δεν τους επετράπη να ταξιδέψουν με πτήση της Japan Airlines, λόγω ανησυχίας ότι θα ξεπερνούσαν το όριο αντοχής του αεροπλάνου.

Η Japan Airlines αναγκάστηκε να διώξει ομάδα παλαιστών «σούμο» από δύο πτήσεις, αφού υπολόγισε ότι ζύγιζαν περίπου 120 κιλά ο καθένας, ενώ ο μέσος όρος βάρους των επιβατών υπολογίζεται γύρω στα 70 κιλά ανά ενήλικα.

Η Japan Airlines (JAL), έβαλε μια επιπλέον πτήση, για να ταξιδέψει η ομάδα, που προσπαθούσε να πετάξει με δύο Boeing 737-800 σε έναν διαγωνισμό στο νησί Αμάμι Οσίμα στα νότια της Ιαπωνίας, όπως μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Η μία από τις πτήσεις επρόκειτο να αναχωρήσει από το αεροδρόμιο Haneda του Τόκιο την Πέμπτη, ενώ η άλλη θα απογειωνόταν από το αεροδρόμιο Itami της Οσάκα την ίδια μέρα.


Οι υπεύθυνοι της αεροπορικής εταιρείας αποφάσισαν ότι το αεροδρόμιο του νησιού ήταν πολύ μικρό για να φιλοξενήσει μεγαλύτερα αεροσκάφη, οπότε δρομολογήθηκε ειδική επιπλέον πτήση για τους παλαιστές σούμο από το Τόκιο, σύμφωνα με πληροφορίες από το News Sky.

Εκπρόσωπος της JAL δήλωσε στην εφημερίδα Minami-Nippon Shimbun ότι ήταν «εξαιρετικά σπάνιο να πραγματοποιούμε ειδικές πτήσεις» λόγω περιορισμών βάρους. Περίπου 460 παλαιστές σούμο επρόκειτο να λάβουν μέρος στον αγώνα του νησιού, ο οποίος άρχισε την Παρασκευή, ανέφερε η Yomiuri Shimbun.

Διαβάστε επίσης:

Γαλλία: Λήξη συναγερμού μετά την απειλή για βόμβα στο σχολείο που δολοφονήθηκε καθηγητής (photos/video)

Μεσανατολικό: Μαχητής της Χαμάς κατέγραψε τη στιγμή που έπεσε νεκρός από πυρά σε κιμπούτς (σκληρές εικόνες)

Πόλεμος στο Ισραήλ: Κλειστό το πέρασμα της Ράφα, «μπλοκαρισμένο» στην Αίγυπτο το κονβόι ανθρωπιστικής βοήθειας για τη Γάζα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 12:53