search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 22:44
MENU CLOSE

Γαλλία: Ο υπουργός Εσωτερικών κατηγορεί τον Μπενζεμά για σχέσεις με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα (video)

18.10.2023 16:45
benzema_1810_1460-820_new
credit: AP

Σοκ στο ποδόσφαιρο έχει προκαλέσει η επίθεση του Γάλλου ΥΠΕΣ, Ζεράλ Νταρμανέν, στον ποδοσφαιριστή, Καρίμ Μπενζεμά, με τον υπουργό να κατηγορεί τον πρώην παίκτη της Ρεάλ Μαδρίτης για σχέσεις με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, που θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση στη χώρα.

«Ο κ. Καρίμ Μπενζεμά έχει διαβόητους δεσμούς με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα», είπε ο Γάλλος υπουργός, σε συνέντευξη του στο CNews.

Η δήλωση του Γάλλου υπουργού Εσωτερικών έρχεται μετά τη θέση υπέρ της Παλαιστίνης, που εξέφρασε ο επιθετικός της Αλ Ιτιχάντ. «Όλες οι προσευχές μας για τους κατοίκους της Γάζας, που είναι και πάλι θύματα αυτών των άδικων βομβαρδισμών, που δεν λυπούνται ούτε γυναίκες ούτε παιδιά», είχε γράψει στο Twitter ο Μπενζεμά.

Ποια είναι η Μουσουλμανική Αδελφότητα

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα ιδρύθηκε το 1928 στην Αίγυπτο, βορειοανατολικά του Καΐρου, στις όχθες της διώρυγας του Σουέζ. Ιδρυθείσα από τον Σεΐχη Χασάν Αλ Μπάνα, η σουνίτικη μεταρρυθμιστική οργάνωση έθεσε στον εαυτό της δύο συγκεκριμένους στόχους: να απελευθερώσει τη χώρα από τον βρετανικό ζυγό και να πάρει την εξουσία σε μια Αίγυπτο για άλλη μια φορά εμποτισμένη με τις αξίες του Ισλάμ.

Η Αδελφότητα έγινε δημοφιλής οργανώνοντας φιλανθρωπικές και κοινωνικές δραστηριότητες που απευθύνονταν τόσο στην εργατική όσο και στη μεσαία τάξη. Αυτό το πρόγραμμα έδωσε μια προνομιακή θέση στη θρησκεία, χάρη σε ένα λαϊκό εκπαιδευτικό κίνημα με στόχο να εγγυηθεί την αναγέννηση του Ισλάμ.

Πρόκειται για μια από τις παλαιότερες και μεγαλύτερες ισλαμιστικές οργανώσεις στον αραβικό και μουσουλμανικό κόσμο, έχουν ένα εκτεταμένο δίκτυο υποστηρικτών και μελών που εκτείνεται από την Αίγυπτο σε άλλες χώρες.

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα είναι αναγνωρισμένη ως τρομοκρατική οργάνωση σε πολλές χώρες.

Διαβάστε επίσης:

Μήνυμα στήριξης του Ερίκ Καντονά στην Παλαιστίνη

Φάμπιο Καπέλο: Αποκάλυψε γιατί έδιωξε τον Ρονάλντο το 2007 από τη Ρεάλ Μαδρίτης – Τα πάρτι με γυναίκες και τα αποδυτήρια που μύριζαν αλκοόλ

Προκριματικά Euro 2024: Λύγισε στο φινάλε από την Ολλανδία η Ελλάδα και πάει για… δεύτερη ευκαιρία πρόκρισης (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 22:42