search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 08:57
MENU CLOSE

«Φοβόμαστε τα χειρότερα για τη Γάζα» – Ποια είναι η κόκκινη γραμμή της Ιορδανίας στη σύγκρουση

19.10.2023 21:26
Gaza

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιορδανίας δήλωσε την Πέμπτη ότι η χώρα φοβάται ότι τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμη στον πόλεμο της Γάζας, χωρίς ενδείξεις επιτυχίας στις προσπάθειες αποκλιμάκωσης.

Σε δηλώσεις του σε συνέντευξη Τύπου με τη Γερμανίδα ομόλογό του, ο Αϊμάν Σαφάντι είπε ότι ο πόλεμος θα έχει «καταστροφικές επιπτώσεις» και προέτρεψε «να προστατευθεί η περιοχή από τον κίνδυνο της επέκτασής του».

«Η καταστροφή θα έχει οδυνηρές συνέπειες τις επόμενες περιόδους», είπε ο Σαφαντί, προσθέτοντας ότι οι διπλωματικές προσπάθειες δεν απέφεραν κανένα αποτέλεσμα στον τερματισμό της σύγκρουσης.

«Η απόφαση για τον τερματισμό του πολέμου δεν είναι δική μας, είναι του Ισραήλ και πρέπει να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να τον τερματίσουμε», είπε ο Σαφαντί.

Ο ίδιος είπε ότι το βασίλειο θα αντιμετωπίσει «με όλα τα μέσα» έναν μαζικό εκτοπισμό Παλαιστινίων που οδηγεί σε δημογραφικές ή γεωγραφικές αλλαγές στην περιοχή.

«Δεν θα δεχτούμε μια τέτοια λύση. Αυτή είναι μια κόκκινη γραμμή και θα σημαίνει νέο πόλεμο», πρόσθεσε.

Η σύγκρουση έχει προκαλέσει μακροχρόνιους φόβους στην Ιορδανία, όπου κατοικεί μεγάλος πληθυσμός Παλαιστινίων προσφύγων και των απογόνων τους, ότι μια ευρύτερη σύγκρουση θα έδινε στο Ισραήλ την ευκαιρία να εφαρμόσει μια πολιτική για μαζική απέλαση Παλαιστινίων από τη Δυτική Όχθη.

Διαβάστε επίσης:

Νότια Αφρική: Φώκια πέθανε από στρες μόλις δάγκωσε μια γυναίκα

Παγκόσμια οδηγία των ΗΠΑ για τους Αμερικανούς: «Προσοχή για τρομοκρατικές επιθέσεις» – Συναγερμός και στην Ευρώπη

Τουρκία: Αποσύρεται και η πρέσβειρα του Ισραήλ από τη χώρα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 08:52