search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 10:03
MENU CLOSE

Πόλεμος στη Γάζα: Γιατί το Ισραήλ βομβάρδισε ένα αρτοποιείο σε παλαιστινιακό καταυλισμό προσφύγων (photos/videos)

19.10.2023 15:24
nuseirat_gaza_1910_1460-820_new

Ο προσφυγικός καταυλισμός Νουσεϊράτ είναι ένας από τους μεγαλύτερους, αν όχι ο μεγαλύτερος στην Λωρίδα της Γάζας. Εκατό χιλιάδες άνθρωποι στοιβάζονται σε αυτόν. Μετά την 7η Οκτωβρίου, άλλοι περίπου 100.000 άνθρωποι υπολογίζεται ότι ζήτησαν καταφύγιο στον καταυλισμό, έχοντας εγκαταλείψει τα σπίτια τους στο βόρειο τμήμα της Γάζας.

Αυτό σημαίνει ότι τα εφόδια που υπήρχαν στη Νουσεϊράτ πριν αρχίσει ο πόλεμος, θα έπρεπε να χρησιμοποιηθούν για να τραφεί διπλάσιος πληθυσμός από εκείνον που είχε ο καταυλισμός πριν ξεσπάσει ο πόλεμος.

Χθες το βράδυ ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν και κατέστρεψαν το ένα από τα δύο αρτοποιεία που έφτιαχνε ψωμί για χιλιάδες ανθρώπους. Από την επίθεση αυτή σκοτώθηκαν τρεις εργαζόμενοι στο αρτοποιείο.

@frontline_focus #Israeli aircraft bombed a bakery located in the #Nuseirat refugee camp in central #GazaStrip on Wednesday, according to #Gaza Now Telegram. For the #Palestinians besieged in Gaza, their food situation is worsening by the hour. #Palestine #Palestinian #Israel #IsraelPalestine #Gazan #humanitarian #refugees #palestine🇵🇸 #palestinetiktok ♬ original sound – Frontline Focus

Ο ανταποκριτής του ιστότοπου Palestine Chronicle στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, μετέδωσε ότι ο βομβαρδισμός έγινε την ώρα που οι τρεις εργαζόμενοι ετοίμαζαν το ψωμί της επόμενης μέρας. Η καταστροφή του αρτοποιείου επιδεινώνει την ήδη τρομακτική ανθρωπιστική κρίση, αφού σε όλο τον καταυλισμό έμεινε μόνο ένα αρτοποιείο για να εξυπηρετήσει 200.000 ανθρώπους…

Οι φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα είναι αποκαρδιωτικές και όπως φαίνεται ξεκάθαρα δεν υπήρχε κανένας στρατιωτικός στόχος στην περιοχή. Ωστόσο αυτό ήταν ασήμαντη λεπτομέρεια για το Ισραήλ. Εξάλλου πιθανότατα ο στόχος είναι να οδηγηθούν στην ανθρωπιστική καταστροφή οι Παλαιστίνιοι της Γάζας, με τη λογική της μαζικής τιμωρίας, μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ.

Η καταστροφή του αρτοποιείου στη Νουσεϊράτ, όπου έχουν σκοτωθεί δεκάδες άμαχοι, έγινε λίγο αφότου είχε αναχωρήσει από το Τελ Αβίβ ο πρόεδρος Μπάιντεν, ο οποίος έδωσε το πράσινο φως στο Ισραήλ να συνεχίσει την τακτική του στραγγαλισμού της Γάζας και λίγες ώρες πριν φτάσει στο Ισραήλ ο Βρετανός πρωθυπουργός, για να εκφράσει την αμέριστη συμπαράστασή του στην κυβέρνηση Νετανιάχου.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στη Γάζα: Ανθρωπιστική βοήθεια με αστερίσκους και εφόσον θελήσει το Ισραήλ (photos/videos)

Έλον Μασκ: Σύμφωνα με δημοσίευμα σκέφτεται να καταργήσει το Χ στην Ευρώπη – Τι απαντά ο ίδιος

Νέος συναγερμός στη Γαλλία: Εκκενώνονται τα αεροδρόμια σε Ναντ, Μπορντώ, Μονπελιέ, Λιλ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 10:03