search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 18:29
MENU CLOSE

Ο καβγάς Πατέλη – Πλεύρη για τον… Καπουτζίδη και η σκούπα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ 

20.10.2023 06:09
patelis-pleuris-new

Καλημέρα σας

Έχουν τα προβλήματά τους οι βουλευτές και οι υπουργοί της κυβέρνησης – με τις συνεχείς παρατηρήσεις από τον Μητσοτάκη οι τελευταίοι – έχουν και τον… γάμο τον ομόφυλων ζευγαριών να τους προκαλεί έριδες μέχρι και ανοιχτές συγκρούσεις.

Σας μεταφέρω την εξής ιστορία για να καταλάβετε ότι το θέμα δεν είναι απλό.

Προ ημερών, με αφορμή και διάφορες δηλώσεις του Κασσελάκη – και δηλώσεις εναντίον του Κασσελάκη από άλλους – ο Γιώργος Καπουτζίδης έκανε μια ανάρτηση υποστηρικτική των δικαιωμάτων για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Και όχι μόνο αυτό. Η ανάρτηση του γνωστού καλλιτέχνη ήταν επικριτική για τον Θάνο Πλεύρη, ο οποίος είχε στο μεταξύ προλάβει να επιτεθεί στον Κασσελάκη για τις δηλώσεις του περί τεκνοθεσίας.

Ε λοιπόν, κάτω από την ανάρτηση του Καπουτζίδη έκαναν like τρία στελέχη του κυβερνωντος κόμματος.

Κατ αρχάς ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, ο Αλέξης Πατέλης. Και επιπροσθέτως οι βουλευτές της ΝΔ Μαρία Νεφέλη Χατζηϊωάννου και Γιώργος Σταμάτης!

Το θέμα φυσικά πήρε διαστάσεις στους κυβερνητικούς και κομματικούς διαδρόμους

Από καλή πηγή έμαθα ότι ο Πατέλης τηλεφώνησε στον Πλεύρη και του μίλησε σε έντονο ύφος, εκφράζοντας την ενόχλησή του για τα όσα υποστηρίζει ο βουλευτής της ΝΔ στο όλο θέμα. 

Άλλωστε ο Πλεύρης έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, μια ρύθμιση που είναι αποφασισμένος να φέρει στη Βουλή ο Μητσοτάκης, είτε τώρα γρήγορα, είτε αργότερα.

Ο Πλεύρης απάντησε στον Πατέλη περίπου ανάλογα και παραλίγο να ξεφύγει η κατάσταση. Δεν ξέρω τι θα γίνει, αλλά μάλλον είναι καλύτερα για τον πρωθυπουργό, την κυβέρνηση και τους βουλευτές, το θέμα να τελειώσει γρήγορα. 

Ο,τι είναι να γίνει δηλαδή, να γίνει το συντομότερο. Να πει και να ψηφίσει (ή να μην ψηφίσει) ο καθένας αυτό που θέλει και να φύγει από την ατζέντα, διότι όλο και κάποιες κρίσεις θα προκαλεί.

Ευρωκαβγάδες στον ΣΥΡΙΖΑ 

Για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα σας απασχολήσω με τα της Πολιτικής γραμματείας, τις συγκρούσεις του Κασσελάκη με τους αριστερούς του Τσακαλώτου – και τον ίδιο τον Τσακαλώτο. Από την προχθεσινή συνεδρίαση πρέπει να σας πω ότι διαπίστωσα ότι όλες οι πλευρές ένα πρόβλημα στρατηγικής το έχουν. 

Θα σας πω κάτι άλλο, που ήδη συζητείται στο παρασκήνιο. Δηλαδή συζητείται εδώ και καιρό, αλλά προϊόντος του χρόνου αρχίζουν και ξεκαθαρίζουν πολλά.

Το θέμα μας λοιπόν είναι το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό που καταλαβαίνω – και δεν το καταλαβαίνω τυχαία – είναι ότι δεν πρόκειται να συμπεριληφθούν στη λίστα οι σημερινοί ευρωβουλευτές, πλην μάλλον της Έλενας Κουντουρά. 

Όλοι οι άλλοι δεν είναι στην πρόθεση της ηγεσίας να μπουν στο ψηφοδέλτιο.  Καταλαβαίνω ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις. Αλλά τουλάχιστον για τρεις (Παπαδημουλης, Κόκκαλης, Κουλογλου), δεν νομίζω ότι υπάρχει σοβαρός λόγος να αμφισβητηθεί αυτή η πρόθεση της ηγεσίας.

Θα μου πείτε αυτό είναι το πιο σοβαρό θέμα για να τσακωθούν στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι, αλλά στον ΣΥΡΙΖΑ τρελαίνονται να βρίσκουν θέματα να… πλακώνονται, μην το ξεχνάτε! 

Διαβάστε επίσης:

Η ανέλιξη Κασσελάκη, Δούκα «εφιάλτης» για το παλιό πολιτικό προσωπικό – Η σφήνα Παπανδρέου, ο Φαραντούρης, η Βουτυράκου κι ο Αυγενάκης 

Ο Μητσοτάκης στο Tik Tok: «Έπρεπε να είχα βγει και σε αυτή την πλατφόρμα να μιλήσω για τις πλημμύρες και τις πυρκαγιές»

Ο απόλυτος αιφνιδιασμός από Κασσελάκη για τον γάμο του, η μάχη των χρωμάτων ΠΑΣΟΚ-Αγγελούδη και η… Λαμία της Κατεχάκη  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 18:26