search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 05:18
MENU CLOSE

Ο απόλυτος αιφνιδιασμός από Κασσελάκη για τον γάμο του, η μάχη των χρωμάτων ΠΑΣΟΚ-Αγγελούδη και η… Λαμία της Κατεχάκη  

19.10.2023 06:21
kasselakis-tailer2-new

Καλημέρα σας

Κανείς δεν πίστευε τα αυτιά του χθες στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ο Κασσελάκης τους ανακοίνωσε ότι πήγε στη Νέα Υόρκη επειδή ήταν προγραμματισμένος ο γάμος του με τον Τάιλερ σήμερα.

Όλες αυτές τις μέρες, από τότε που ανακοίνωσε ότι θα κάνει αυτό το ταξίδι όλοι είχαν προβληματιστεί ή και δυσφορήσει με την επιλογή του να λείψει από τη χώρα αυτό το διάστημα.

Αλλά χθες όλοι πείστηκαν ότι ο λόγος ήταν σοβαρός. Και φυσικά ότι δεν μπορούσε να αναβληθεί.

Το γεγονός ότι κατάφερε να «στεγανοποιήσει» την πληροφορία και να κινηθεί με άκρα μυστικότητα, οφείλουμε να του το αναγνωρίσουμε.

Αφενός γιατί δεν είναι εύκολο. Στην εποχή των σόσιαλ μίντια η διαφύλαξη της ιδιωτικότητας είναι μεγάλο ζητούμενο.

Αφετέρου διότι ο Κασσελάκης δεν μας συνηθίζει να μην δημοσιοποιεί θέματα της προσωπικής του ζωής.

Φυσικά από την Πολιτική Γραμματεία του ευχήθηκαν τα καλύτερα, έστω κι αν το κλίμα στη συνεδρίαση ήταν βαρύ, λόγω των διαφωνιών για την πορεία του κόμματος και τις πρώτες κινήσεις του νέου αρχηγού – και για τον ίδιο τον αρχηγό βέβαια από ορισμένους.

Τον Τσακαλώτο για παράδειγμα δεν τον κόβω να θέλει να μείνει για πολύ στον ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη. Γενικά, δεν βλέπω αυτόν τον «γάμο» της «αριστερής» πτέρυγας με τον ΣΥΡΙΖΑ να μακροημερεύει.

Υπάρχουν διαφορετικές πλατφόρμες, φιλοσοφίες, ψυχικά και πολιτιστικά φορτία.

Τους χώρισαν τα… χρώματα   

Από το βράδυ των εκλογών της περασμένης Κυριακής έχω να σας πω μία ιστορία, που είναι και ενδεικτική για την πολιτική σημασία των όσων έγιναν στο β’ γύρο.

Το υπουργείο Εσωτερικών και η Singular χειρίζονταν το χάρτη της επικράτειας, βάζοντας τα αποτελέσματα, αλλά και τα χρώματα στους νικητές, ανάλογα με την κομματική στήριξη.

Κάποια στιγμή λοιπόν, όταν η έκβαση της μάχης άρχισε να γίνεται σαφής, έγινε το εξής: Τηλεφώνησαν στο υπουργείο από τη Χαριλάου Τρικούπη για να βάλουν πράσινο στο δήμο Θεσσαλονίκης, καθώς εκλεγόταν ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ Στέλιος Αγγελούδης. Ο οποίος όμως, άρχισε να τηλεφωνεί κι αυτός στο υπουργείο για να βάλουν το δήμο άσπρο, καθώς είχε κατέβει ως ανεξάρτητος και χωρίς στήριξη από το ΠΑΣΟΚ.

Αυτό πρέπει να συνεχίστηκε κάνα δυο φορές, μου είπαν, ώσπου φυσικά επικράτησε η σύσταση του Αγγελούδη!

Τώρα ακούω ότι και ο Δούκας νιώθει… ανεξάρτητος δήμαρχος – χωρίς τη στήριξη τόσων δυνάμεων πέραν του ΠΑΣΟΚ δεν θα εκλεγόταν. Ανήκει μεν στο Κίνημα, αλλά ως δήμαρχος θέλει και την αυτονομία του προφανώς.

Το μήνυμα Μητσοτάκη και η… Λαμία της Κατεχάκη

Ο Μητσοτάκης το έστειλε το μήνυμα χθες.

Και προς τους υπουργούς του, αλλά και προς κάθε κατεύθυνση, σχετικά με τα δυσάρεστα για τη ΝΔ αποτελέσματα του δεύτερου γύρου στις αυτοδιοικητικές.

Αφενός προς τα μέλη του υπουργικού, η φράση «να βουτάμε τη γλώσσα στο μυαλό πριν μιλήσουμε» είναι παραπάνω από μία προειδοποίηση. Κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

Αφετέρου, προς τα στελέχη της παράταξης. «Οι κάλπες έκριναν πρόσωπα, έργα, συμπεριφορές» είπε αναφερόμενος στα αποτελέσματα του β’ γύρου. Όπερ σημαίνει ότι έχασαν οι Μπακογιάννης, Αγοραστός, Ζέρβας, Κράτσα, Κασαπίδης, Στεφανής και όχι ακριβώς η κυβέρνηση η οποία κρίθηκε κυρίως στον πρώτο γύρο – και κρίθηκε θετικά.

Και εδώ έχει κατά βάση δίκιο. Αλλά, είναι και θέμα της ηγεσίας, το ποια πρόσωπα επιλέγει και στηρίζει.

Υπό αυτή την έννοια, το μήνυμα αφορά όλα τα στελέχη για το πώς συμπεριφέρονται και τι έργο παράγουν.

Πάντως για τους υπουργούς, αρχίζουν και φτιάχνονται… δελτία αξιολόγησης. Προφανώς και κρίνονται καθημερινά, αλλά όταν μαζεύει ο καιρός, έρχεται και η ώρα της κρίσης. Αυτό είναι άσχετο με το ότι ο Μητσοτάκης δήλωσε χθες ότι δεν θα κάνει ανασχηματισμό.

Με την ευκαιρία και χωρίς να χρειάζεται να συνδεθεί με τα παραπάνω, μου λένε ότι εκεί στην Κατεχάκη έχει δημιουργηθεί από τον Ιούλιο μία… παροικία Λαμιωτών. Όπου και να κυκλοφορήσεις στους διαδρόμους και τους ορόφους κοντά στο υπουργικό γραφείο, ακούς για τη Φθιώτιδα.

Το ότι ο υπουργός Οικονόμου εκλέγεται στο συγκεκριμένο νομό μάλλον δεν είναι τυχαίο! Απλά αναρωτιέμαι, πόσο ανάγκη έχουν την εκλογική τους πελατεία εν έτει 2023 οι πολιτικοί…

Διαβάστε επίσης:

Η ανέλιξη Κασσελάκη, Δούκα «εφιάλτης» για το παλιό πολιτικό προσωπικό – Η σφήνα Παπανδρέου, ο Φαραντούρης, η Βουτυράκου κι ο Αυγενάκης 

Ο Μητσοτάκης στο Tik Tok: «Έπρεπε να είχα βγει και σε αυτή την πλατφόρμα να μιλήσω για τις πλημμύρες και τις πυρκαγιές»

Ένας ανασχηματισμός εν αναμονή, το… άδειασμα Αυγενάκη από Κουρέτα και τι κάνει ο Κασσελάκης στο κόμμα του Βίτσα!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 03:24