search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 04:48
MENU CLOSE

Ένας ανασχηματισμός εν αναμονή, το… άδειασμα Αυγενάκη από Κουρέτα και τι κάνει ο Κασσελάκης στο κόμμα του Βίτσα!

18.10.2023 06:11
kasselakis-new

Καλημέρα σας

Ένα μυστήριο πράγμα που λέτε… Σε μερικά υπουργεία μετά τις εκλογές είναι σαν να… πάγωσε ο χρόνος.

Με απλά λόγια, δεν γίνεται τίποτα! ‘Η σχεδόν τίποτα. Και πάντως όχι όσα θα έπρεπε να γίνονται στο πλαίσιο του κυβερνητικού έργου και των στόχων που έχουν τεθεί.

Είτε γιατί οι υπουργοί δεν εμπιστεύονται και δεν συμφωνούν με αυτά που παρέλαβαν και θέλουν να τα πάνε όλα από την αρχή..

Είτε διότι δεν έχουν καμία σοβαρή επαφή με το αντικείμενο και χρειάζονται χρόνο για να καταλάβουν τι συμβαίνει…

Όπως και να έχει το αποτέλεσμα είναι ίδιο: Κάτω τα μολύβια, νωχελικές κινήσεις, επανεξέταση θεμάτων και στασιμότητα.

Γι’ αυτό και οι αλλαγές στην κυβέρνηση πρέπει να θεωρούνται βέβαιες, μου λένε. Ακούω διάφορα ως προς το χρόνο αυτών των αλλαγών. Αλλά συμπέρασμα δεν έχω βγάλει.

Εκτιμώ όμως με βάση τα «σημάδια», ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει αποφασίσει ακόμα εάν θα τις κάνει τώρα, σύντομα ή αργότερα προς το τέλος του χρόνου.

Το ραντεβού Αυγενάκη – Κουρέτα που δεν έγινε  

Μιας και μιλάμε για αλλαγές, να μου το θυμηθείτε ότι η ματαίωση της σημερινής συνάντησης του Λευτέρη Αυγενάκη με τον Δημήτρη Κουρέτα ίσως να μην είναι ένα τυχαίο και χωρίς πολιτική σημασία γεγονός.

Ο νέος περιφερειάρχης Θεσσαλίας ήταν επισκεφτεί τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης. Ο οποίος αφού έκανε τις απαράδεκτες δηλώσεις προεκλογικά, συνδέοντας την ψήφο των πολιτών με την καταβολή των αγροτικών αποζημιώσεων, συνέχισε και μετεκλογικά στο ίδιο μοτίβο.

Και μάλιστα την ώρα που ο πρωθυπουργός είχε τονίσει με έμφαση ότι είναι υποχρέωση της κυβέρνησης να συνεργαστεί με τους αιρετούς της αυτοδιοίκησης.

Το γεγονός ότι ο Κουρέτας δεν βρήκε το λόγο να πάει σήμερα στον Αυγενάκη, σαν άδειασμα μου φαίνεται.

Αυτό που σκέφτομαι είναι μήπως κατάλαβε ο νέος… Θεσσαλάρχης ότι μετά την κουβέντα και τη συνεργασία σε καλό κλίμα που είχε με τον Μητσοτάκη, είναι μάλλον περιττή η διαδικασία να δει τον υπουργό.

Κι επειδή ο Κουρέτας μου φαίνεται έξυπνος άνθρωπος και έμπειρος περί των πολιτικών, παίρνω πολύ σοβαρά την κίνησή του.

Ο Αυγενάκης δεν ξέρω τι κατάλαβε απ’ όλο αυτό, αλλά ίσως και να μην έχει σημασία…

Ο Κασσελακης στο κόμμα του… Βίτσα

Στον ΣΥΡΙΖΑ τώρα, ο Κασσελάκης θα έχει την ευκαιρία σήμερα να γνωρίσει λίγο καλύτερα σε ποιο… κόμμα έγινε αρχηγός!

Μπορεί να έχει πάρει ήδη κάποια γενική ιδέα, αλλά είναι άλλο να στο λένε κι άλλο να το ζεις!

Βλέπετε, θα συνεδριάσει για πρώτη φορά η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ υπό την προεδρία του. Ο ίδιος βέβαια είναι στη Νέα Υόρκη και θα προεδρεύει μέσω zoom! Καλύτερα κιόλας από μία άποψη.

Διότι όταν θα ακούει διάφορα που θα τον τρελαίνουν, θα μπορεί να πατήσει ένα κουμπί, να χαθεί από την οθόνη και να ξεσπάει – ή να ξεσκάει.

Εδώ αυτοί έσκαγαν τον Τσίπρα, στον Κασσελάκη θα κολλήσουν; Άντε να του πει κάποιος αυτό που έλεγαν στον Τσίπρα, ότι «πρόεδρε είσαι πρώτος μεταξύ ίσων, όλοι ίσοι είμαστε εδώ πέρα»!

Για φανταστείτε το. Και καλά, ο Τσίπρας τους ήξερε και τους αγαπούσε. Ο Κασσελάκης όμως, που τους βλέπει σαν μέλη ενός διοικητικού συμβουλίου, τα οποία θέλουν να του επιβάλλουν πράγματα; 

Και μόνο που θα σκεφτεί, «καλά, εγώ εκλέχτηκα μόλις τώρα από ένα σώμα 150.000 ανθρώπων, αυτοί από ποιον και πότε;» αρκεί για να θολώσει.

Να του πει για παράδειγμα, ο Βίτσας, αυτό που δήλωσε χθες: «Το κόμμα το δικό μου πρέπει να κάνει δύο βήματα: Το πρώτο να συνεδριάσει η πολιτική γραμματεία είτε είναι ο κ. Κασσελάκης στη Νέα Υόρκη είτε είναι με τους Εσκιμώους».

Στο κόμμα του Βίτσα (του… Βίτσα!!!), έτσι γίνονται τα πράγματα κύριοι. Είτε αρέσει στον πρόεδρο του κόμματος, είτε δεν αρέσει. Αμ πώς;

Πάντως σήμερα ο Κασσελάκης θα μετρήσει φίλους, εχθρούς και… ελβετόψυχους.

Επειδή όμως λέμε και ιδέες για το πώς μπορεί να γλιτώσει ο Κασσελάκης από τα… εγκεφαλικά, υπάρχει και τούτη: Να το κάνει όπως ο Γιώργος ο Παπανδρέου. Μία φορά, που λέτε, ξεκίνησε τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ στις 4 το απόγευμα και την τελείωσε στις 3 το πρωί. Ε, πόσοι από τους παράγοντες τύπου Βίτσα και Βούτση θα αντέξουν τόσες ώρες και μάλιστα με περιορισμούς στο τσιγάρο; 

Άγιο Όρος

Προσπάθησα να μάθω τι γίνεται με τον ορισμό του νέου διοικητή στο Άγιο Όρος. Η θέση είναι κενή εδώ και κάποιο καιρό, μετά την παραίτηση δηλαδή του Θανάση Μαρτίνου.

Οι πηγές μου, μου λένε ότι το θέμα λύνεται οσονούπω, καθώς αναμένεται να οριστεί ο έμπειρος τραπεζίτης και πρόεδρος της Optima Bank, Γιώργος Τανισκίδης.

Ο οποίος μάλιστα προσκλήθηκε στο Φανάρι και συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη. Ο κ. Βαρθολομαίος, λένε οι ίδιες πηγές που τις εμπιστεύομαι, έχει προτείνει τον κ. Τανισκίδη, αλλά απομένει και η σύμφωνη γνώμη του υπουργείου Εξωτερικών.  

Η διαδικασία καθυστέρησε, λέει, επειδή κάποιος σκέφτηκε ότι θα μπορούσε να είναι καλός διοικητής ο… Αλκιβιάδης Στεφανής, ο οποίος κατέγραψε αποτυχία στις εκλογές για την Περιφέρεια του Βορείου Αιγίου.

Διαβάστε επίσης:

Η ανέλιξη Κασσελάκη, Δούκα «εφιάλτης» για το παλιό πολιτικό προσωπικό – Η σφήνα Παπανδρέου, ο Φαραντούρης, η Βουτυράκου κι ο Αυγενάκης 

Ο Μητσοτάκης στο Tik Tok: «Έπρεπε να είχα βγει και σε αυτή την πλατφόρμα να μιλήσω για τις πλημμύρες και τις πυρκαγιές»

Πώς έλαβε το μήνυμα της κάλπης ο Μητσοτάκης και τι σημαίνει για τους υπουργούς του – H αμερικανική στροφή του Κασσελάκη και ο… Ελπιδοφόρος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 02:46