search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 06:29
MENU CLOSE

Πώς έλαβε το μήνυμα της κάλπης ο Μητσοτάκης και τι σημαίνει για τους υπουργούς του – H αμερικανική στροφή του Κασσελάκη και ο… Ελπιδοφόρος    

16.10.2023 06:03
kalpi new

Καλημέρα σας

Να σας πω πρωί πρωί Δευτέρας ότι στη ΝΔ και στο Μαξίμου δεν είναι προβληματισμένοι και δυσαρεστημένοι από τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών στους δήμους και τις περιφέρειες, θα σας γελάσω και δεν το θέλω.

Φυσικά και υπάρχει δυσφορία, φυσικά και υπάρχει μία, πώς να την πω, ζαλάδα, μία τέτοια αίσθηση.

Βλέπετε, είχαν συνηθίσει στις συνεχόμενες νίκες – έχτιζαν σερί, που λέμε – και το χθεσινό ήρθε κάπως απότομα.

Και μπορώ να σας πω με βεβαιότητα ότι το περίφημο μήνυμα, που έλεγε και ο Ανδρέας Παπανδρέου, ελήφθη.

Δεν ξέρω αν ελήφθη απ’ όλους, αλλά τουλάχιστον από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ελήφθη – κι αυτό έχει τη μεγαλύτερη σημασία. Διότι εκτιμώ ότι δεν είναι όλοι σε θέση και κατάσταση να αντιληφθούν τι συνέβη χθες.

Ο Μητσοτάκης όμως το έπιασε το… υπονοούμενο του μέσου ψηφοφόρου – μηδέ και πολλών κεντροδεξιών εξαιρουμένων. Οι οποίοι είτε δεν πήγαν να ψηφίσουν (εξ ου και η μεγάλη αποχή), είτε προτίμησαν ανεξάρτητους και αντάρτες υποψήφιους, αντί τους επίσημους της ΝΔ.

Τι λέει το… υπονοούμενο, άλλως «μήνυμα της κάλπης»;

Ότι οι πολίτες περιμένουν πολλά περισσότερα από την κυβέρνηση και, κυρίως, τους κυβερνητικούς.

Υπό την έννοια ότι χθες αποδοκίμασαν σαφώς (αν όχι πρωτίστως) και πρόσωπα. Τα οποία δεν πέτυχαν στο έργο τους.

Αλλά τα πρόσωπα τα επιλέγει το κόμμα. Δηλαδή η ηγεσία. Δηλαδή και ο Μητσοτάκης με τους συνεργάτες του. Άρα, η επιλογή των προσώπων, σε οποιοδήποτε πεδίο, από τούδε και στο εξής πρέπει να γίνεται πιο προσεκτικά και… αυστηρά.

Κρατήστε το αυτό.

Επίσης, γίνεται σαφές από τον Μητσοτάκη ότι φαινόμενα αλαζονείας, που εντοπίζονται στις συμπεριφορές υπουργών και άλλων στελεχών, τιμωρούνται. Κρατήστε το κι αυτό.

Και το πιο σημαντικό που λέει το μήνυμα;

Ότι οι πολίτες εμπιστεύονται και στηρίζουν γενικά την κυβέρνηση και τον Μητσοτάκη (φάνηκε από τον πρώτο γύρο αυτό), αλλά δεν δίνουν ούτε λευκή επιταγή, ούτε θα μείνουν σε αυτή τη στάση εάν παρουσιαστεί ισχυρή αντιπολίτευση και εναλλακτική λύση.

Οι πολίτες βλέπουν, παρακολουθούν και κρίνουν.

Δεν θέλουν έπαρση, αδιαφορία και χαλάρωση.

Το μήνυμα λοιπόν εστάλη από τους πολίτες.

Ο Μητσοτάκης το διάβασε και καταλαβαίνω ότι η χθεσινοβραδινή, ψύχραιμη, ρεαλιστική και γειωμένη δήλωσή του ήταν μία πρώτη απάντηση ότι δεν αγνοεί τις διαθέσεις των πολιτών. Τις υπολογίζει και τις λαμβάνει υπόψη του.

Ας φροντίσουν και οι άλλοι της κυβέρνησης να μην το αφήσουν το μήνυμα στο… διαβάστηκε, διότι θα βρεθούν μπροστά σε εκπλήξεις.

Η… αμερικανιά του Στέφανου

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατάλαβα ότι ένιωσε χθες μία κάποια ανακούφιση. Για πρώτη φορά μετά από καιρό δεν ήταν αυτοί που… έτρωγαν «ξύλο» στα τηλεοπτικά πάνελ.

Αλλά αυτό από μόνο του δεν λέει πολλά.

Η πορεία ανασυγκρότησης είναι μακρά και δύσκολη.

Βέβαια, όταν βλέπω τον Στέφανο Κασσελάκη να φεύγει ανήμερα των εκλογών για ταξίδι στις Ηνωμένες Πολιτείες, δεν νιώθω ότι υπάρχει κάποια… βιασύνη γι’ αυτή την ανασυγκρότηση.

Αντιλαμβάνομαι ότι ο άνθρωπος δεν ήθελε να βρεθεί και αυτή την Κυριακή στην αμήχανη θέση να κάνει μία ακόμα δυσάρεστη και απολογητική δήλωση.

Ίσως δεν περίμενε ούτε αυτός ότι τα πράγματα θα είναι κάπως καλύτερα τούτη τη φορά.

Αλλά οι αρχηγοί δεν αποφεύγουν το πικρό ποτήρι. Είναι παρόντες και σηκώνουν το βάρος.

Και μπόνους… Ελπιδοφόρος

Επειδή ο λόγος είναι για την Αμερική, δεν άντεξα στον πειρασμό να ρωτήσω τι συμβαίνει στην άλλη όχθη του Ατλαντικού – στην οποία έχω και αδυναμία σας ομολογώ. Ρώτησα γενικώς, όχι για κάτι συγκεκριμένο. Και μου προέκυψε κάτι απρόσμενο, που θέλω να μοιραστώ.

Μου μετέφεραν λοιπόν ότι ο Ελπιδοφόρος, ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής, δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις αυτή την περίοδο με το Φανάρι.

Δεν μου το είπαν έτσι ακριβώς, αλλά δεν δύναμαι να πω πολλά περισσότερα. Μόνο ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος δεν είναι και τόσο ευχαριστημένος από χειρισμούς του Ελπιδοφόρου, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει. Και μπορεί να σημαίνει πολλά και πολύ σύντομα, μου είπαν.

Διαβάστε επίσης:

Η μάχη Μητσοτάκη – Κασσελάκη στο TikTok για like και followers, τα γραφεία φάντασμα της Λεωνίδου και η αγωνία για Αγοραστό

Ο Μητσοτάκης στο Tik Tok: «Έπρεπε να είχα βγει και σε αυτή την πλατφόρμα να μιλήσω για τις πλημμύρες και τις πυρκαγιές»

ΣΥΡΙΖΑ: Συνάντηση Κασσελάκη – Βαρθολομαίου την Παρασκευή στη Μεγάλη Βρεταννία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09