search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 05:26
MENU CLOSE

Μητσοτάκης για β’ γύρο αυτοδιοικητικών εκλογών: «Δεν ήταν ιδιαίτερα καλή βραδιά για τη ΝΔ»

15.10.2023 20:52
mitso-new

Την παραδοχή ότι η ΝΔ δεν πέτυχε σε καμία περίπτωση τους στόχους της στον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών έκανε λίγο πριν τις 9 το βράδυ της Κυριακής ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, αποχωρώντας από τα γραφεία στην Πειραιώς.

Κατ’ αρχάς, ωστόσο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επιχειρώντας να αμβλύνει τις εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν από διάφορες δηλώσεις υπουργών στη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας, ξεκαθάρισε χωρίς περιστροφές ότι η κυβέρνηση θα συνεργαστεί με όλους τους εκλεγμένους Περιφερειάρχες και δημάρχους, τονίζοντας ότι αυτό είναι το χρέος της.

Σε δεύτερο επίπεδο, ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα και στο εσωτερικό της κυβέρνησης και της ΝΔ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση οφείλει να πορεύεται με τα πόδια καλά γειωμένα στη γη, να λαμβάνει τα πολιτικά μηνύματα ανά πάσα στιγμή και να αγωνίζεται για να αλλάξει καθημερινότητα πολιτών, εμμέσως πλην σαφώς αφήνοντας αιχμές για φαινόμενα αλαζονίας που παρατηρήθηκαν το προηγούμενο διάστημα.

Εντούτοις, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι «θέλω να θυμίσω όμως ότι τα πολιτικά συμπεράσματα ως προς την κατανομή των δυνάμεων των κομμάτων βγήκαν την πρώτη Κυριακή», προσθέτοντας ότι υπήρξε συσπείρωση δυνάμεων απ’ όλους τους χώρους έναντι των υποψηφίων της ΝΔ, υπενθυμίζοντας ότι στις εθνικές εκλογές πριν από τρεις μήνες η ΝΔ πήρε 41% και κάποιοι υποψήφιοι που στήριξε έφθασαν ως και 51%, αλλά και εκφράζοντας τον προβληματισμό του για τη χαμηλή συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία. Μάλιστα, συνολικά σημείωσε ότι «για οσους σπεύδουν να πανηγυρίσουν βγάζοντας συμπεράσματα, να θυμίσω ότι είχαμε εθνικές εκλογές πριν τρεις μήνες».

Διαβάστε επίσης:

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023- Πάτρα: Μεγάλη νίκη Πελετίδη για τρίτη φορά – «Ο λαός υπερασπίστηκε τις κατακτήσεις του»

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Χάνει σε 5 από τις 6 Περιφέρειες η Νέα Δημοκρατία

Δημοτικές εκλογές 2023: Ανατροπή με νίκη Δούκα δίνουν τα πρώτα αποτελέσματα στον Δήμο Αθηναίων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 01:32