search
ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 13:13
MENU CLOSE

Ακρίβεια: Έφτασε τα 200 ευρώ ένας τενεκές λάδι στην Κρήτη (Video)

23.10.2023 10:43
ladi new

Σε… χρυσάφι τείνει να μετατραπεί το ελαιόλαδο. Πωλείται πλέον ακριβότερα από ποτέ.

Oi παραγωγοί στην Κρήτη να εκτιμούν ότι ο τενεκές θα ξεπεράσει τα 170 ενώ δεν αποκλείεται να φτάσει ακόμα και τα 200 ευρώ.

Την ίδια ώρα, κάποιες αλυσίδες χονδρικής άρχισαν να βάζουν πλαφόν στον αριθμό των συσκευασιών που θα μπορούν να αγοράσουν οι επαγγελματίες.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου Κρήτης, Μύρωνα Χιλετζάκη, ο παραδοσιακός τενεκές λάδι πωλείται φέτος από 170 έως και 200 ευρώ.

Όπως εξήγησε ο ίδιος μιλώντας στον Alpha, η κλιματική αλλαγή παίζει τον πρώτο ρόλο στην αφορία στα ελληνικά εδάφη. «Τα δέντρα τα έκαψε ο υπερβολικός καύσωνας και η λασποβροχή. Η χώρα μας φέτος θα αναγκαστεί να αγοράσει ελαιόλαδο για να καλύψει τις ανάγκες της», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χιλετζάκης.

Πολλοί επαγγελματίες, φοβούμενοι προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα και νέες ανατιμήσεις, σπεύδουν να αγοράσουν μεγάλες ποσότητες.

Ωστόσο, τα σούπερ μάρκετ για εμπόρους, έχουν αναρτήσει ειδικά ταμπελάκια, βάζοντας πλαφόν στα τεμάχια πώλησης των συσκευασιών.

Διαβάστε επίσης

Χρόνης Αηδονίδης: Πέθανε το «αηδόνι της Θράκης» (videos)

Σταμάτης Κραουνάκης: «Ο Κασσελάκης μπορεί και να μας βγει σκ… – Mέχρι τότε βοηθήστε» (Video)

Κυψέλη: Συναγερμός από τη σύλληψη δύο ατόμων με Καλάσνικοφ – Τι εξήγηση έδωσαν οι ίδιοι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 13:11