search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 08:17
MENU CLOSE

Παλαιστίνιος πρωθυπουργός: Η Δύση έδωσε στο Ισραήλ «άδεια να σκοτώνει»

23.10.2023 18:44
gaza2 new

Ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Μοχάμαντ Σταγιέχ κατηγόρησε τη Δευτέρα τα δυτικά έθνη ότι έδωσαν στο Ισραήλ «άδεια να σκοτώνει» στον πόλεμό του ενάντια στους ισλαμιστές ηγέτες της Λωρίδας της Γάζας, τη Χαμάς.

Το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Γάζα από τότε που ένοπλοι της Χαμάς πέρασαν τα σύνορα στις 7 Οκτωβρίου και, σύμφωνα με Ισραηλινούς αξιωματούχους, σκότωσαν περισσότερους από 1.400 ανθρώπους, κυρίως πολίτες.

Το υπουργείο Υγείας της Γάζας ανέφερε τη Δευτέρα ότι περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι, κυρίως άμαχοι, σκοτώθηκαν στους ισραηλινούς βομβαρδισμούς. 

«Αυτό που ακούμε από το στόμα των κατοχικών (ισραηλινών) ηγετών σχετικά με τις προετοιμασίες για μια χερσαία εισβολή σημαίνει περισσότερα εγκλήματα, θηριωδίες και αναγκαστικούς εκτοπισμούς», είπε ο Σταγιέχ στην έναρξη μιας κυβερνητικής συνεδρίασης της Παλαιστινιακής Αρχής.

«Καταδικάζουμε τις δηλώσεις που συνιστούν άδεια δολοφονίας και παροχής πολιτικής κάλυψης στο Ισραήλ για να διαπράξει σφαγές και να σκορπίσει την καταστροφή στη Γάζα», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο Βρετανός Πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ, ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς και άλλοι ηγέτες επισκέφθηκαν το Ισραήλ τις τελευταίες ημέρες επιβεβαιώνοντας το «δικαίωμά του να υπερασπιστεί τον εαυτό του», ενώ κάλεσε την ισραηλινή κυβέρνηση να παραμείνει εντός του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου.

Ο Μπάιντεν και οι ηγέτες της Βρετανίας, του Καναδά, της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ιταλίας επιβεβαίωσαν τη στάση σε δήλωση που δόθηκε την Κυριακή μετά τις συνομιλίες μέσω βίντεο.

Διαβάστε επίσης:

Πολεμικές ιαχές από Ιράν και Ισραήλ: «Αν χρειαστεί θα χτυπήσουμε με πυραύλους» – «Έχουμε αποδείξεις για τον ρόλο της Τεχεράνης»

Ο Ερντογάν υπέγραψε το πρωτόκολλο ένταξης της Σουηδίας στο NATO

Πόσο θα «κοστίσει» στον Μπάιντεν η πλήρης κάλυψη του Ισραήλ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 08:15