search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 02:06
MENU CLOSE

Προειδοποίηση από πνευμονολόγο: Αυξήθηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού – Ποιοι πρέπει να κάνουν το εμβόλιο

23.10.2023 17:41
koronoios-new

Για αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού και των εισαγωγών στα νοσοκομεία έκανε λόγο η πνευμονολόγος και διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Αθήνας, Σοφία Πουρίκη, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Η γιατρός χαρακτήρισε «διαχειρίσιμη» την κατάσταση ενώ ανέφερε πως μεταξύ άλλων για αυτό ευθύνονται αρκετοί παράγοντες, όπως οι παραλλαγές και το γεγονός ότι όσοι νοσούν σήμερα έχουν νοσήσει ξανά στο παρελθόν. «Σημαντικότερος όμως παράγοντας είναι οι εμβολιασμοί κατά της Covid 19», τόνισε.

Ερωτηθείς εάν έχει εξασθενήσει η ανοσία από τα εμβόλια σημείωσε πως ειδικά οι ευπαθείς ομάδες, τα άτομα άνω των 60 ετών, οι ανοσοκατασταλμένοι και οι εγκυμονούσες πρέπει να κάνουν το εμβόλιο του κορωνοϊού.

Μάλιστα τόνισε πως οι άνω των 60 είναι επιρρεπείς στο να κάνουν μια σοβαρή λοίμωξη.

Η πνευμονολόγος υπογράμμισε πως λόγω του χειμώνα έρχεται η έξαρση της γρίπης, όπου αν και έχουν ήδη εμφανιστεί τα πρώτα κρούσματα είναι σε μικρό ποσοστό. Ωστόσο, αυτό που τρομάζει τους επιστήμονες είναι η συννοσηρότητα γρίπης και covid, αφού είναι άγνωστο πως θα αντιδράσουν και τα δύο μαζί.

Σε ερώτηση για το εάν υπάρχουν ακόμη νοσηλείες στη ΜΕΘ με covid απάντησε θετικά τονίζοντας πως μπορεί οι περισσότερες νοσηλείες να είναι με κάποιο άλλο σοβαρό νόσημα και ο ασθενής να έχει και κορωνοϊό, όμως υπάρχουν και μερικές περιπτώσεις όπου ασθενείς νοσηλεύονται στη ΜΕΘ αποκλειστικά με covid.

Διαβάστε επίσης:

Λανθασμένες διαγνώσεις για σπάνια νόσο που αντιμετωπίζεται μεγονιδιακή θεραπεία και στην Ελλάδα

Ψυχάρης στο topontiki.gr: «Στις καλένδες θα πάει και αυτή η προσπάθεια για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα – Τη σχεδιάζουν ξανά χωρίς εμάς»

Θριάσιο: «Χωρίς ψηφιακό μαστογράφο και μαγνητικό τομογράφο – Ο καρκίνος του μαστού δεν αντιμετωπίζεται με φιέστες» καταγγέλλει η ΟΕΝΓΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42