search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 19:02
MENU CLOSE

Απεργία στο Χόλιγουντ: Με νέα πρόταση τα μεγάλα στούντιο στην σημερινή συνάντηση με το Σωματείο ηθοποιών

24.10.2023 13:43
hollywood-strike

Τέσσερα επιτελικά στελέχη από ισάριθμα «βαριά χαρτιά» της αμερικανικής βιομηχανίας κινηματογράφου και τηλεόρασης αναμένεται να διαβούν την είσοδο του κτιρίου της SAG-AFTRA σήμερα, αργότερα μέσα στην ημέρα (πρωινή ώρα δυτικής ακτής ΗΠΑ) νοηματοδοτώντας την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με τους ηθοποιούς και τους επαγγελματίες των άλλων ειδικοτήτων σε τηλεόραση, ραδιόφωνο, κινηματογράφο.

Οι διευθύνοντες σύμβουλοι Μπόμπ Ίγκερ της Disney, Ντέιβιντ Ζάσλαβ της Warner Bros Discovery, Τέντ Σαράντος του Netflix, Ντόνα Λάνγκλεϊ της NBCUniversal ευελπιστούν με την πρόταση τους να δώσουν τέλος στο αδιέξοδο που έχει διαμορφωθεί έπειτα από 102 ημέρες απεργίας και με επιτύχουν συμφωνία το συντομότερο δυνατό για διασώσουν το box office του επόμενου καλοκαιριού και κάποιο μέρος της τηλεοπτικής σεζόν 2023-2024.

Ενδεικτικά, μόλις χθες η Paramount ανακοίνωσε ότι αναβάλει τα σχέδια για την επόμενη ταινία της σειράς «Επικίνδυνες αποστολές» από τον Ιούνιο του 2024 στον Μάιο του 2025.

Η διαπραγματεύσεις είχαν «παγώσει» στις 11 του μήνα. Σε εκείνη την συνάντηση οι δύο πλευρές είχαν διαφωνήσει ως προς το μερίδιο που θα έπρεπε να καταλήγει στο σωματείο SAG-AFTRA ως εύλογη αμοιβή από τις υπηρεσίες στρίμινγκ.

Το περιεχόμενο του πορτφόλιο με τις προτάσεις των μεγάλων στούντιο δεν έχει γίνει γνωστό, οι επικεφαλής όμως υποστηρίζουν ότι είναι βελτιωμένες συγκριτικά με την προηγούμενη φορά.

Αν και έχει επανακάμψει ένα κλίμα- συγκρατημένης- αισιοδοξίας, εκτιμάται από παρατηρητές της αμερικανικής βιομηχανίας οπτικοακουστικού θεάματος ότι δεν θα επιτευχθεί συμφωνία ούτε και κατά την επικείμενη- σημερινή- συνάντηση, «ακόμα και υπο τις καλύτερες συνθήκες». Διότι, εξηγούν, είναι ανεπίλυτα δεκάδες ζητήματα τα οποία ίσως χρειαστούν ημέρες, βδομάδα ή και περισσότερο για να επιτευχθεί συνολική συμφωνία.

Το σωματείο επιδιώκει, μεταξύ άλλων, αυξήσεις στα ανώτατα όρια συντάξεων και εισφορών υγείας, ένα όριο σελίδων για τις αυτοηχογραφημένες οντισιόν και πολλά άλλα στοιχεία, συμπεριλαμβανομένου ειδικού επιδόματος για τους βοηθητικούς ηθοποιούς.

Διαβάστε επίσης:

Οι «Ράδιο Αρβύλα» επιστρέφουν και αυτό είναι το πρώτο τρέιλερ – Πότε κάνουν πρεμιέρα (Video)

Κατερίνα Ζαρίφη: Δείτε την στην πρώτη της τηλεοπτική εμφάνιση πριν 28 χρόνια (Video)

«Φόνοι στο καμπαναριό»: Πολιτικές αντιδράσεις και προσφυγή στο ΕΣΡ για τη σειρά του Alpha

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 19:01