search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 00:55
MENU CLOSE

ΚΚΕ: Κάλεσμα συμπόρευσης προς όσους απογοητεύονται από τον ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2305
26/10/2023
27.10.2023 06:10
kke_perissos_1307_1460-820_new

Κάθε άλλο παρά αδιάφορο είναι το ΚΚΕ απέναντι στις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., καθώς η απογοήτευση από τη διαλυτική κατάσταση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει δημιουργήσει εικόνα αποδρομής στους ψηφοφόρους, πολλώ δε μάλλον στη βάση, με μέλη αριστερού κλίματος να αποχωρούν ή να το σκέφτονται.

Ο Περισσός, μετά τη σταδιακή άνοδο που έχει σημειώσει σε εθνικές και αυτοδιοικητικές εκλογές, βλέπει μια ευκαιρία περαιτέρω διεύρυνσης της πολιτικής και εκλογικής επιρροής του.

Χθες ο υποψήφιος για τον Δήμο της Αθήνας και μέλος του Πολιτικού Γραφείου Νίκος Σοφιανός κάλεσε να συναντηθούν αγωνιστικά με το ΚΚΕ οι πολίτες που απογοητεύονται. Υπογράμμισε, ειδικότερα, πως το κύριο είναι να μην εγκλωβιστεί ο κόσμος σε αυταπάτες που το προηγούμενο διάστημα τον απογοήτευσαν και τόνισε πως «το ΚΚΕ απευθύνεται σε αυτόν τον κόσμο πλατιά και ενωτικά για αγωνιστική συνάντηση μαζί τους, παρά τις όποιες διαφορές, γιατί δεν πρέπει να χαθεί και να παραιτηθεί αυτός ο κόσμος». Άλλωστε η ανάλυση που κάνει το ΚΚΕ και παρέθεσε ο Νίκος Σοφιανός είναι πως η εσωκομματική σύγκρουση σχετίζεται με το γεγονός ότι «υπάρχουν διάφοροι σχεδιασμοί για την ανασύσταση της σοσιαλδημοκρατίας του ΣΥΡΙΖΑ, είτε για συγκλίσεις με το ΠΑΣΟΚ, με τις ηγεσίες τους να διαγκωνίζονται για την πρώτη και δεύτερη θέση».

Μάλιστα, στον απόηχο των διαγραφών που ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, το ΚΚΕ σχολίασε τις εξελίξεις με κεντρική ανακοίνωση.

«Η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι προϊόν συνωμοσίας», ανέφερε το γραφείο Τύπου, «αλλά το αποτέλεσμα του πολιτικού και οργανωτικού εκφυλισμού που βιώνουν – αργά ή γρήγορα – όλα τα κόμματα αυτού του είδους, τα οποία υπηρετούν το σύστημα πουλώντας ψεύτικες ελπίδες περί “προόδου”, “εκσυγχρονισμού” και πάνω απ’ όλα “εξανθρωπισμού του καπιταλισμού”. Αυτόν τον δρόμο ακολούθησε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ όλα αυτά τα χρόνια, τόσο ως κυβέρνηση όσο και ως αντιπολίτευση».

Συνεχίζοντας με το «προσκλητήριο» προς το ακροατήριο του ΣΥΡΙΖΑ: «Η ελπίδα για κάθε αριστερό και προοδευτικό άνθρωπο δεν βρίσκεται στην αναβίωση των χρεοκοπημένων συνταγών και των σοσιαλδημοκρατικών αυταπατών, αλλά στην ενδυνάμωση του ρεύματος αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής και σύγκρουσης με το ίδιο το σύστημα της εκμετάλλευσης».

Καμία στήριξη στο «κράτος – τρομοκράτη»

Στο μεταξύ, ο πόλεμος Ισραήλ – Παλαιστίνης είναι το πεδίο στο οποίο δίνει έμφαση το ΚΚΕ, μεταξύ άλλων και για να καλύψει το κενό της κριτικής από τα αριστερά στην κυβέρνηση. Χθες πραγματοποιήθηκε στην Ελευσίνα μεγάλη συγκέντρωση συνδικάτων και φορέων προσκείμενων στο ΚΚΕ με στόχο την καταγγελία της μετατροπής του στρατιωτικού αεροδρομίου σε «αμερικανοΝΑΤΟϊκό ορμητήριο». Το ΚΚΕ σε φυλλάδιο για το Παλαιστινιακό που έχει κυκλοφορήσει κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και καταδικάζει την εμπλοκή της κυβέρνησης, μεταξύ άλλων, σε επιχειρησιακό επίπεδο με την αποστολή της φρεγάτας «Ψαρά» στην περιοχή, ως συνοδεία σε αμερικανικό αεροπλανοφόρο και με την παραχώρηση όλων των βάσεων της χώρας. Το ΚΚΕ κατήγγειλε τον πρωθυπουργό για «συνενοχή στο έγκλημα» με αφορμή την επίσκεψη Μητσοτάκη στο Ισραήλ και τη συνάντηση με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου. Χαρακτήρισε «ανιστόρητη» και «εξοργιστική» τη δήλωση Μητσοτάκη «για “το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα”, το οποίο δήθεν “πρέπει να ασκεί χωρίς μεγάλο ανθρωπιστικό κόστος”». Τάχθηκε κατά οποιασδήποτε υποστήριξης στην κυβέρνηση Νετανιάχου και στο «κράτος – τρομοκράτη» του Ισραήλ και κατά οποιασδήποτε παροχής διευκολύνσεων, βάσεων και άλλων υποδομών «που μετατρέπουν τη χώρα μας σε θύτη του παλαιστινιακού λαού». Διεμήνυσε ταυτόχρονα πως «ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του δεν εκφράζουν τα αισθήματα του ελληνικού λαού» που στέκεται αλληλέγγυος στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού

Διαβάστε επίσης:

Τουρισμός: Οι αλλαγές που φέρνει ο νόμος για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη

Κεραμέως κατά Κασσελάκη για την επιλογή διοικητών στα νοσοκομεία: «Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να κρατά την Ελλάδα πίσω»

Τι φοβίζει την κυβέρνηση: Τα σενάρια τρόμου με το πετρέλαιο, ο στενός δημοσιονομικός χώρος και το τέλος των οριζόντιων μέτρων στήριξης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 00:06