search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 21:18
MENU CLOSE

Θάνατος παιδιών στην Αχαΐα: Τι έδειξε η ιστοπαθολογική εξέταση του 19 μηνών βρέφους – Τις επόμενες ημέρες ο γονιδιακός έλεγχος

27.10.2023 16:07
nosokomeio3-new

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον θάνατο των δύο βρεφών στην Κάτω Αχαΐα, μετά τα αποτελέσματα των ιστοπαθολογικών εξετάσεων που έγιναν στο πρώτο βρέφος.

Σύμφωνα με το Star, η ιστοπαθολογική εξέταση που αφορά στο 19 ημερών βρέφος παραδόθηκε ήδη στην ιατροδικαστική υπηρεσία Πατρών και στον ιατροδικαστή που έκανε τη νεκροψία – νεκροτομή στις 20 Οκτωβρίου και δείχνει λοίμωξη του αναπνευστικού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι τοξικολογικές εξετάσεις του βρέφους βγήκαν καθαρές, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα του μοριακού ελέγχου ώστε να διαπιστωθεί εάν υπάρχει γενετική προδιάθεση.

Σε εξέλιξη οι έρευνες

Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται οι έρευνες για τους θανάτους των δύο μωρών, για τους οποίους παρενέβη η Εισαγγελία, προκειμένου να διερευνηθεί πλήρως η υπόθεση.

Μάλιστα, τις επόμενες ημέρες θα γίνει και ο γονιδιακός έλεγχος ο οποίος ενδέχεται να ρίξει φως στην υπόθεση που έχει συγκλονίσει την τοπική κοινότητα.

Η μητέρα την Τέταρτη (25/10), πριν από την κηδεία του δεύτερου παιδιού της, πέρασε την πόρτα του αστυνομικού τμήματος, αφού εκλήθη από τους αστυνομικούς να δώσει πληροφορίες για τον θάνατο του δεύτερου παιδιού, Στο τμήμα βρέθηκε χθες, Πέμπτη, και η γιαγιά των βρεφών.

Εκτός από τη μητέρα και τη γιαγιά των παιδιών, θα κληθούν και άλλοι συγγενείς το αμέσως επόμενο διάστημα.

Οι ειδικοί ερευνούν και το ιατρικό ιστορικό της οικογένειας καθώς το 2014, η γιαγιά των παιδιών είχε χάσει τη μία της κόρη, επίσης από αδιευκρίνιστα αίτια.

Υπενθμυμίζεται ότι το πρώτο κοριτσάκι «έφυγε» από τη ζωή τον Ιούνιο του 2022. Η μητέρα ήταν μόνη της στο σπίτι και βρήκε το μωράκι χωρίς τις αισθήσεις του. Ειδοποίησε ασθενοφόρο και το παιδί έφτασε στο κέντρο υγείας. Εκεί οι γιατροί προχώρησαν σε ΚΑΡΠΑ, χωρίς αποτέλεσμα. Για αυτή την περίπτωση, σχηματίστηκε δικογραφία και τόσο η 23χρονη μητέρα όσο και η γιαγιά των παιδιών είχαν κληθεί για κατάθεση.

Στη δεύτερη περίπτωση, το δύο μηνών βρέφος διεκομίσθη στο Καραμανδάνειο στα τέλη Σεπτεμβρίου, με τη μητέρα να κάνει λόγο για σπασμούς. Οι γιατροί, μετά από ολιγοήμερη νοσηλεία, της ζήτησαν να φύγει για περαιτέρω εξετάσεις στο νοσοκομείο παίδων Αγία Σοφία. Το παιδί κατέληξε μετά από έναν μήνα νοσηλείας.

Διαβάστε επίσης:

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Ανοιξιάτικο το σκηνικό του καιρού την 28η Οκτωβρίου – Σε ποιες περιοχές θα βρέξει (video)

«Κάνεις δεν θα σταματήσει την ομαλή λειτουργία του Βενιζέλειου νοσοκομείου» – Τι απαντάει το υπουργείο Υγείας στην παραίτηση του διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας

Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώθηκε η μαθητική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου (video/photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 21:17