search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 05:48
MENU CLOSE

Μπλίνκεν: Ξανά στο Ισραήλ την ώρα που το Πεντάγωνο στέλνει 300 στρατιώτες στη Μέση Ανατολή

31.10.2023 23:39
blinken 6540-new

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν θα επισκεφθεί το Ισραήλ την Παρασκευή, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ.

Συμπλήρωσε ότι το ταξίδι του Μπλίνκεν θα περιλαμβάνει και άλλους σταθμούς σε χώρες της Μέσης Ανατολής, χωρίς όμως να υπεισέλθει σε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας αναμένεται να έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών είχε επισκεφθεί ξανά το Ισραήλ στις 12 Οκτωβρίου και η συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Νετανιάχου είχε διαρκέσει σχεδόν οκτώ ώρες.

Στο πλαίσιο εκείνης της περιοδείας στη Μέση Ανατολή, ο Άντονι Μπλίνκεν είχε επισκεφθεί επίσης την Ιορδανία, το Κατάρ, το Μπαχρέιν, τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Αίγυπτο.

Το Πεντάγωνο στέλνει άλλους 300 στρατιώτες στη Μέση Ανατολή

Οι Ηνωμένες Πολιτείες στέλνουν άλλους 300 στρατιώτες στη Μέση Ανατολή, μεταξύ αυτών ειδικοί στις επικοινωνίες και στην εξουδετέρωση εκρηκτικών μηχανισμών, ανακοίνωσε σήμερα το Πεντάγωνο.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Πάτρικ Ράιντερ δήλωσε ότι οι στρατιώτες θα αναχωρήσουν από τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά δεν θα είναι στο Ισραήλ.

“Στόχος τους είναι να υποστηρίξουν τις περιφερειακές προσπάθειες αποτροπής και να ενισχύσουν περαιτέρω τις δυνατότητες προστασίας των δυνάμεών μας”, δήλωσε ο Ράιντερ.

Πρόσθεσε ότι αυτόν τον μήνα σημειώθηκαν 27 επιθέσεις εναντίον των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ και τη Συρία. Ειδικότερα, τις δύο τελευταίες εβδομάδες, οι αμερικανικές δυνάμεις δέχθηκαν επιθέσεις 14 φορές στο Ιράκ και 9 φορές στη Συρία, σύμφωνα με το Πεντάγωνο.

Διαβάστε επίσης:

Κρανίου τόπος ο προσφυγικός καταυλισμός της Τζαμπαλίγια μετά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς – Δεκάδες νεκροί, δραματικές μαρτυρίες

Σάρωσε τη βόρεια Ιταλία η κακοκαιρία: Υπερχείλισε η λίμνη Κόμο, πλημμύρες σε Μιλάνο και Βενετία (Photos/Video)

«Ζελένσκι» έντυσε τον γιο του o Μπλίνκεν: Δεν έφυγε με… άδεια χέρια από τον Λευκό Οίκο, ο Μπάιντεν του έδωσε καραμέλες (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 03:24