search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 21:41
MENU CLOSE

CPhI Barcelona 2023: «Εξαγωγική μηχανή» η ελληνική φαρμακοβιομηχανία

03.11.2023 16:07
farmaka-new
Πηγή: Pixabay

Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή της Ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας σε μια από τις μεγαλύτερες διεθνείς εμπορικές εκθέσεις για το κλάδο του φαρμάκου, στη CPhI.

Η ελληνική συμμετοχή αρίθμησε συνολικά 38 επιχειρήσεις του κλάδου του φαρμάκου, οι περισσότερες ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες με έντονη εξαγωγική δραστηριότητα, προσελκύοντας το ενδιαφέρον της παγκόσμιας φαρμακευτικής βιομηχανίας. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά τη θέση της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας ως σημαντικής εξαγωγικής δύναμης.

Στην φετινή έκθεση της CPhI συμμετείχαν συνολικά πάνω από 2.000 εκθέτες από περίπου 80 χώρες, ενώ ο αριθμός των επαγγελματιών επισκεπτών ξεπέρασε τους 80.000.

Ο κ. Θεόδωρος Τρύφων, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, ανέφερε χαρακτηριστικά: 

«Η διεθνής έκθεση CPhI αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για ολόκληρη τη βιομηχανία του φαρμάκου να συναντηθεί και να παρουσιάσει τις ικανότητες, τα προϊόντα και τις λύσεις της σε πελάτες και συνεργάτες. Μια ετήσια συνάντηση της επιχειρηματικότητας, της τεχνολογία και της καινοτομίας στο κλάδο του φαρμάκου για ένα καλύτερο μέλλον στην υγειονομική περίθαλψη. Η δυναμική και φέτος παρουσία της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας αναδεικνύει τις σημαντικές ερευνητικές και αναπτυξιακές δυνατότητες καθώς και τις προοπτικές του κλάδου. Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό να διαπιστώνουμε στην πράξη ότι η Ελλάδα βρίσκεται με αξιώσεις στο χάρτη του παγκόσμιου φαρμακευτικού επιχειρείν».

Η εξαγωγική δύναμη των ελληνικών φαρμάκων

Τα ελληνικά φάρμακα ήδη κυκλοφορούν σε 147 χώρες του κόσμου ενώ σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, το φάρμακο αποτελεί το δεύτερο εξαγώγιμο προϊόν της ελληνικής οικονομίας, θέση που διατηρεί σταθερά την τελευταία χρόνια.

Σημεία αναφοράς στο πλαίσιο της ενίσχυσης των εξαγωγών, αποτελούν αφενός η άριστη ποιότητα των ελληνικών φαρμάκων και αφετέρου οι σημαντικές επενδύσεις των ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών σε υποδομές και έρευνα.

Οι επενδύσεις αυτές δημιουργούν προστιθέμενη αξία για την οικονομία, ενώ ταυτόχρονα θωρακίζουν το σύστημα φαρμακευτικής φροντίδας διασφαλίζοντας την κάλυψη των ασθενών με τις αναγκαίες θεραπείες. Η διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος ουσιαστικών κινήτρων για την προσέλκυση ακόμη περισσοτέρων επενδύσεων στο χώρο του φαρμάκου αποτελεί πάγιο αίτημα της φαρμακοβιομηχανίας.

Ακολουθεί κατάλογος με τις ελληνικές συμμετοχές:

Galenica S.A

Sustchem S.A.

Uni-Pharma SA

QUALIMETRIX SA

PharOS Ltd

Help SA

BENOSTAN HEALTH PRODUCTS S.A.

Vitorgan Ltd

VIOSER SA

Vianex S.A.

Symetal S.A.

Rontis Hellas SA

Rafarm S.A

QACS Lab

PHARMAZAC S.A.

Pharmathen

PharmaPath S.A

PHARMA-DATA S.A.

Paperpack S.A.

MEDITERRA S.A.

MEDICAIR BIOSCIENCE LABORATORIES S A

Lavipharm SA

Lamda Laboratories SA

LABOMED S.A.

LABOCHEM SA

Iasis Pharma S.A.

Gerolymatos International S.A.

Genepharm S.A.

GAP S.A.

FREZYDERM

FAMAR

ELPEN Pharmaceutical Co. Inc.

DEMO S.A. Pharmaceutical Industry

COOPER PHARMACEUTICALS S.A.

Bennett Pharmaceuticals SA Greece

BECRO

ANFARM

Adelco SA

Διαβάστε επίσης:

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις Μονάδες για τα Εγκεφαλικά Επεισόδια- Έκρηξη του Χρυσοχοΐδη για τα κόμματα που δήλωσαν «παρών»

Πάρτι στο ΕΣΥ: 411 εκατομμύρια ευρώ σε προμήθειες για αναλώσιμα με απευθείας αναθέσεις

ΗΔΙΚΑ: Σε λειτουργία ο διασυνοριακός κόμβος για την «περιαγωγή» των συστημάτων υγείας της Ε.Ε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 21:38