search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 12:03
MENU CLOSE

Μιχαήλ Σερασκέρης: Ποιος είναι ο διοικητής του νοσοκομείου Αγρινίου, για τον οποίο κοντράρονται Πλεύρης – Σαλμάς

03.11.2023 17:54
agrinio dioikitis

Η γαλάζια αντιπαράθεση για τον διοικητή του νοσοκομείου Αγρινίου δεν είναι καινούργια.

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ (και γιατρός) Μάριος Σαλμάς έχει επικρίνει και παλαιότερα τον Θάνο Πλεύρη, όταν ο τελευταίος ήταν υπουργός Υγείας για την επιλογή του να τοποθετήσει τον Μιχαήλ Σερασκέρη διοικητή.

Η τοποθέτηση είχε γίνει τον Ιανουάριο του 2022.

Η απόφαση τότε του κ. Πλεύρη είχε προκαλέσει έντονες (και ίσως εύλογες) απορίες, καθώς ο κ. Σερασκέρης είναι οικονομολόγος και η κύρια εμπειρία του ήταν σε διευθυντικές θέσεις σε εταιρία… σούπερ μάρκετ. Ουδέποτε μέχρι τότε είχε ασχοληθεί επαγγελματικά με διοικητικές θέσεις σε νοσοκομεία.

Τον περασμένο Αύγουστο ο κ. Σαλμάς κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, κάνοντας λόγο για «μη αποδοτική λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου» και καταλογίζοντας σοβαρότατες ευθύνες για την τραγική κατάσταση, που επικρατεί, σημείωνε πως υπάρχει «ιδιαίτερου ποινικού ενδιαφέροντος αδιαφορία» για το γεγονός ότι «η ΜΕΘ Αγρινίου έμεινε με δύο ιατρούς οι οποίοι υπέβαλαν και οι δύο την παραίτησή τους για λόγους αντιμετώπισης από την διοίκηση, με αποτέλεσμα να είναι θέμα χρόνου να ανασταλεί η λειτουργία της»!

Διόλου επουσιώδη πράγματα δηλαδή, εάν αναλογιστεί κανείς ότι την περίοδο της πανδημίας, η ΜΕΘ του νοσοκομείου Αγρινίου, είχε σπάσει όλα τα ρεκόρ θνησιμότητας στη χώρα.

Ο κ. Σερασκέρης έχει δεχθεί έτσι κι αλλιώς έντονη κριτική για σειρά αποφάσεών του.

Επί πανδημίας μετακίνησε νοσηλεύτρια από τη μονάδα κόβιντ του νοσοκομείου Μεσολογγίου σε διοικητική θέση στο νοσοκομείο Αγρινίου.

Οι όχι και τόσο κακές γλώσσες στο νομό λένε ότι η μετακίνηση αυτή εξυπηρετούσε τις ρουσφετολογικές ανάγκες άλλου γαλάζιου πολιτικού στην περιοχή.

Λέγεται επίσης ότι στο νοσοκομείο Αγρινίου κρίσιμο ρόλο στις αποφάσεις έχει υπάλληλος του ιδρύματος και στέλεχος της ΝΔ η οποία υπήρξε υποψήφια βουλευτής του κόμματος παλαιότερα.

Τον Μάρτιο του 2022, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις καθώς αποφάσισε τη μετακίνηση στο Αγρίνιο της ακτινολόγου που ήταν επιφορτισμένη εκτός των άλλων για τη λειτουργία του αξονικού τομογράφου στο Μεσολόγγι. Όπως σημειωνόταν τότε στον τοπικό τύπο, «το εντελώς παράδοξο και ανεξήγητο είναι, ότι στο νοσοκομείο Αγρινίου υπάρχουν ακόμη έξι ακτινολόγοι!».

Τον Ιούλιο του 2022 έδωσε εντολή σε καρδιολόγο από το νοσοκομείο Μεσολογγίου να εφημερεύει σε εκείνο του Αγρινίου, με αποτέλεσμα να μένει ακάλυπτη η περιοχή της πρωτεύουσας του νομού.

Οι ανακοινώσεις διαμαρτυρίας από γιατρούς και εργαζόμενους ήταν συχνές και η εμπιστοσύνη στους χειρισμούς του κ. Σερασκέρη σχεδόν ανύπαρκτη.

Έτσι ήρθε μάλλον φυσιολογικά η νέα, ανεξέλεγκτων διαστάσεων κόντρα ανάμεσα σε Θάνο Πλεύρη και Μάριο Σαλμά, όταν ο πρώτος κατηγόρησε τον δεύτερο πως επικρίνει τον κ. Σερασκέρη επειδή «προφανώς είχε ενοχληθεί γιατί δεν μπήκε αρεστός στο νοσοκομείο». Ο κ. Σαλμάς απάντησε στον συνάδελφό του γαλάζιο βουλευτή με ένα σκληρό τρόπο:

«Με τον Θάνο Πλεύρη ιδεολογικά και πολιτικά δεν έχω καμία συνάφεια. Εγώ δεν υπηρέτησα ποτέ ακροδεξιές θέσεις ούτε πρόκειται. Για τη θητεία του στο Υπουργείο Υγείας αρκεί να πω πόσες φόρες απολογούμαστε προεκλογικά. Αναφέρθηκε χθες στη Βουλή έμμεσα στην κριτική που του άσκησα ότι ο ανεπαρκέστατος Διοικητής του Νοσοκομείου Αγρινίου το μόνο προσόν που είχε ήταν ότι ήταν προσωπικός του φίλος, όπως ο ίδιος μου είχε πει και δεν το διέψευσε. Υποστήριξε ότι είχε πολλά θεωρητικά προσόντα. «Αγαπητέ Θάνο το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν είχε ασκήσει ποτέ πριν τοποθετηθεί στο Αγρίνιο διοίκηση νοσοκομείου αλλά ότι δεν κατάλαβες ότι μετά την κρίση στην Ελλάδα υπήρξαν διαδικασίες αξιολόγησης και αξιοκρατίας (σου θυμίζω open.gov) τις οποίες καταστρατήγησες. Και πολιτικές συμπεριφορές σαν τις δικές σου διορθώνει το νομοσχέδιο κατά τη συζήτηση του οποίου πήρες τον λόγο», έγραψε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης:

Παπαδημητρίου για Κικίλια: Κινήθηκε εναντίον μου πίσω από τις κάμερες

Συνάντηση Κασσελάκη-Ανδρουλάκη στη Βουλή τη Δευτέρα

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Προεκλογική εξαπάτηση των αυτοαπασχολούμενων από τη ΝΔ – Η βόμβα των υποκλοπών επέστρεψε

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 11:59