search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 08:15
MENU CLOSE

Άγρια «γαλάζια» κόντρα Σαλμά και Πλεύρη: «Εγώ δεν υπηρέτησα ακροδεξιές θέσεις»

02.11.2023 18:24
plevris salmas 543- new

Σε κανονική σύρραξη εξελίχθηκε η εδώ και καιρό αντιπαράθεση μεταξύ των βουλευτών της ΝΔ Μάριου Σαλμά και Θάνου Πλεύρη, η οποία χρονολογείται από την εποχή που ο δεύτερος είχε διατελέσει υπουργός Υγείας και με πράξεις του προκάλεσε την μήνιν του κ Σαλμά.

Συγκεκριμένα, στη χθεσινή συζήτηση του νομοσχεδίου του ΥΠΕΣ για την επιλογή διοικητών σε δημόσιους φορείς, αναφέρθηκε η επιλογή του διοικητή του Νοσοκομείου Αγρινίου, τον οποίο διόρισε ο κ. Πλεύρης και την οποία στηλίτευσε τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Μάριος Σαλμάς λέγοντας ότι έγινε εξαιτίας της φιλίας του κ. Πλεύρη με τον εν λόγω διοικητή.

Τότε ο κ. Σαλμάς κατηγορούσε τον διοικητή του νοσοκομείου Αγρινίου για ευθύνες σχετικά με την κατάσταση διάλυσης στο νοσοκομείο και το κύμα παραιτήσεων γιατρών και διοικητικών στελεχών της τεχνικής υπηρεσίας, καθώς η Αιτωλοακαρνανία είναι η εκλογική του περιφέρεια και ο ίδιος είναι και γιατρός.

Ωστόσο, η γαλάζια κόντρα αναζωπυρώθηκε την Τετάρτη όταν ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος υπενθύμισε στη Βουλή την παλαιότερη αντιπαράθεση μεταξύ των δύο βουλευτών της ΝΔ, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «υπάρχει μία τοποθέτηση νομίζω του κ. Σαλμά για τον Διοικητή του νοσοκομείου Αγρινίου και έχω το δημοσίευμα. “Καρφιά για τον Πλεύρη από τον κ. Σαλμά”».

Απαντώντας, ο Θ. Πλεύρης δήλωσε ότι «το πρωί από αυτό εδώ το βήμα ο κ. Φάμελλος εγκάλεσε εμένα, καταθέτοντας και δημοσίευμα, για τον διοικητή του νοσοκομείου Αγρινίου, ότι τον τοποθέτησα γιατί δήθεν ήταν φίλος μου, επειδή έτσι είχε αναφερθεί συνάδελφος βουλευτής. Σας διαβάζω, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, τα προσόντα που έχει σήμερα o διοικητής Αγρινίου: απόφοιτος διοίκησης επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, τριάντα χρόνια προϋπηρεσία σε ΙΑΣΩ, Ντυνάν και ασφαλιστικές εταιρείες και για επτά χρόνια δίδασκε στο μεταπτυχιακό τμήμα του Γαλλικού Ινστιτούτου για δομές διοίκησης υπηρεσιών υγείας», δήλωσε ο πρώην υπουργός Υγείας και πρόσθεσε:

«Γι’ αυτόν τον άνθρωπο, λοιπόν, τολμά ο κ. Φάμελλος να έρχεται και να μιλά εδώ επικαλούμενος έναν βουλευτή που προφανώς είχε ενοχληθεί γιατί δεν μπήκε αρεστός στο νοσοκομείο».

Ο Μ. Σαλμάς από την πλευρά του σήκωσε το γάντι και με ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook κάρφωσε τα βέλη του προς τον Θ. Πλεύρη λέγοντας μεταξύ άλλων ότι ο ίδιος δεν υπηρέτησε «ποτέ ακροδεξιές θέσεις» και ότι ο πρώην υπουργός Υγείας «καταστρατήγησε διαδικασίες αξιολόγησης και αξιοκρατίας» για να τοποθετήσει τον φίλο του στο νοσοκομείο Αγρινίου.

«Με τον Θάνο Πλεύρη ιδεολογικά και πολιτικά δεν έχω καμία συνάφεια. Εγώ δεν υπηρέτησα ποτέ ακροδεξιές θέσεις ούτε πρόκειται. Για την θητεία του στο Υπουργείο Υγείας αρκεί να πω πόσες φόρες απολογούμαστε προεκλογικά. Αναφέρθηκε χθες στην Βουλή έμμεσα στην κριτική που του άσκησα ότι ο ανεπαρκέστατος Διοικητής του Νοσοκομείου Αγρινίου το μόνο προσόν που είχε ήταν ότι ήταν προσωπικός του φίλος όπως ο ίδιος μου είχε πει. Υποστήριξε ότι είχε πολλά θεωρητικά προσόντα» αναφέρει ο Μ. Σαλμάς και υπογραμμίζει:

«Αγαπητέ Θάνο το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν είχε ασκήσει ποτέ πριν τοποθετηθεί στο Αγρίνιο διοίκηση νοσοκομείου αλλά ότι δεν κατάλαβες ότι μετά την κρίση στην Ελλάδα υπήρξαν διαδικασίες αξιολόγησης και αξιοκρατίας (σου θυμίζω open gov) τις οποίες καταστρατήγησες. Και πολιτικές συμπεριφορές σαν τις δικές σου διορθώνει το νομοσχέδιο κατά την συζήτηση του οποίου πήρες τον λόγο».

Διαβάστε επίσης:

Ραγκούσης: Ζητά «κατάπαυση πυρός» στον ΣΥΡΙΖΑ – «Δεν νοείται η αξιωματική αντιπολίτευση να καταπέσει ως 3η δύναμη»

Γιώργος Τσίπρας: Αν θέλει ο κ. Σπίρτζης, μπορεί να πάει στο ΠΑΣΟΚ (Video)

Ακρίτα για θάνατο 24χρονου πρόσφυγα σε Κέντρο Κράτησης: Εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για την έλλειψη γιατρών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 08:15