search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 16:35
MENU CLOSE

Νοσοκομείο Αγρινίου: «Ο διοικητής διορίστηκε επειδή ήταν φίλος του Πλεύρη» – Βαριές κατηγορίες από τον Μάριο Σαλμά

01.09.2023 18:22
salmas 443- new

Άστραψε και βρόντηξε κατά του διοικητή του Νοσοκομείου Αγρινίου ο βουλευτής της ΝΔ, Μάριος Σαλμάς με βαρύτατες καταγγελίες που διατύπωσε στην Ολομέλεια της Βουλής.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σαλμάς, κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησής του για το νοσοκομείο Αγρινίου ανέφερε ότι ο διοικητής διορίστηκε «επειδή ήταν φίλος του πρώην υπουργού Υγείας του κ. Πλεύρη».

Κατά τα λεγόμενα του κ. Σαλμά, ο εν λόγω διοικητής φέρεται να ευθύνεται για την κατάσταση διάλυσης στο νοσοκομείο και το κύμα παραιτήσεων γιατρών και διοικητικών στελεχών της τεχνικής υπηρεσίας. Ειδικότερα, όπως είπε, οι αρμόδιοι γιατροί για τον αξονικό τομογράφο απηύδησαν με τον διοικητή διότι τους έστελνε για εφημερίες στην Άρτα.

Επισήμανε δε ότι η ΜΕΘ κλείνει διότι δύο εκ των τριών γιατρών έχουν παραιτηθεί, ενώ παραίτηση έχει επιβάλλει και η διευθύντρια, εναντίον της οποίας έλεγε ο διοικητής:

«Αυτή φαίνεται καλή γιατρός, τι ήρθε η καημένη να κάνει εδώ; Θα την στρώσουμε». «Μιλάμε για μεσαίωνα συμπεριφοράς που απορώ πώς δεν τον έχετε αλλάξει ακόμη. Θα πάρετε αμέσως την ευθύνη την πολιτική αν μείνει αυτός ο διοικητής εκεί» είπε απευθυνόμενος στον υφυπουργό Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, ο οποίος δεν αρνήθηκε όσα κατήγγειλε ο κ. Σαλμάς.

Επιπλέον, αναφέρθηκε και στη Μαιευτική Κλινική, η οποία όταν ανέλαβε ο συγκεκριμένος διοικητής είχε τέσσερις γιατρούς και έφυγαν οι τρεις. «Στους χειρουργούς έφυγαν δύο, είναι έτοιμοι να φύγουν και οι άλλοι δύο» συμπλήρωσε.

«Από αυτή τη στιγμή που είστε ενήμερος για το τι συμβαίνει στο Νοσοκομείο του Αγρινίου, η ευθύνη πλέον φεύγει από το Διοικητή και έρχεται σε εσάς προσωπικά, είτε πολιτική είτε ποινική, για το επόμενο ατυχές περιστατικό που εύχομαι να μη συμβεί» κατέληξε απευθυνόμενος στον κ. Θεμιστοκλέους.

Υπενθυμίζεται ότι στο Νοσοκομείο Αγρινίου η διευθύντρια της ΜΕΘ Εύα Μιχαηλίδου έχει καταθέσει την παραίτησή της λόγω των τραγικών συνθηκών εργασίας. Μάλιστα, η ΜΕΘ απειλείται με λουκέτο λόγω της υποστελέχωσης σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Σημειώνεται ότι η γιατρός κατάφερε εν μέσω πανδημίας να μειώσει τη θνησιμότητα στη Μονάδα από το 100% μέσα στην πανδημία, στο 18% μέσα σε μόλις δυόμισι μήνες.

Διαβάστε επίσης:

Υπέρ Κασσελάκη ο Αντώνης Λιάκος

ΣΥΡΙΖΑ: «Αγρίεψαν» οι υποψήφιοι για Κασσελάκη – Δεν είμαστε επιχείρηση λέει ο Τσακαλώτος, για παρακμή μιλά ο Τζουμάκας

«Σπαρτιάτης μέχρι το τέλος» ο Στίγκας: «Δικό μου είναι το κόμμα, όχι του Κασιδιάρη» – Καταγγέλλει πλαστογράφηση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 16:35