search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 23:42
MENU CLOSE

Αγρίνιο-νοσοκομείο: Ζητήθηκε παραίτηση του διοικητή για τα δραματικά ποσοστά θανάτων στη ΜΕΘ (Video)

05.06.2021 13:59
meth_nosokomeio_new

Την παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου Αγρινίου ζήτησε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, λόγων των δραματικών ποσοστών θανάτων στη ΜΕΘ που καταγράφηκαν στην εν λόγω μονάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του OPEN, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης επιβεβαίωσε ότι υπήρξε επικοινωνία με τον διοικητή του νοσοκομείου, από τον οποίον ζητήθηκε η παραίτησή του εντός του Σαββατοκύριακου. Μάλιστα, από το υπουργείο Υγείας κατέστη σαφές ότι αν ο διοικητής δεν παραιτηθεί εντός 48 ωρών, από τη Δευτέρα θα παυθεί από τα καθήκοντά του.

Ο κ. Κοντοζαμάνης ξεκαθάρισε ότι πάντα την ευθύνη την φέρει ο επικεφαλής της μονάδας. «Θα δούμε τι έχει συμβεί θα αξιολογήσουμε την κατάσταση, αλλά το τονίζω ξανά, πρέπει να υπάρξει μια επανεκκίνηση για το νοσοκομείο Αγρινίου. Να μην σπέρνουμε τον πανικό και τον φόβο στον κόσμο. Οι συμπολίτες μας πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς διότι όλες οι μονάδες του Εθνικού Συστήματος Υγείας παρέχουν επαρκείς υπηρεσίες υγείας. Χρειάζεται μια νέα αρχή.»

Στο μεταξύ, στο Αγρίνιο θα βρεθεί εντός των επομένων ωρών κλιμάκιο του υπουργείου Υγείας, για να πραγματοποιήσει έρευνα για τυχόν λάθη και παραλείψεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Από την πλευρά του, ο διοικητής του νοσοκομείου κατηγορεί το υπουργείο Υγείας ότι ήταν απόν τις ημέρες που η μονάδα «πιεζόταν» από την εκτόξευση των κρουσμάτων.

«Δεν έδωσε εξηγήσεις ο διοικητής της ΜΕΘ covid»

Σημειώνεται ότι σε ανακοίνωσή της την Τετάρτη η Διοίκηση της Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας, «αδειάζει» τον διοικητή της ΜΕΘ Covid του ΓΝ Αγρινίου, τον οποίο εγκαλεί λέγοντας πως του ζητήθηκαν διευκρινίσεις για το θέμα, τις οποίες και δεν έδωσε.

Συγκεκριμένα η ΥΠΕ αναφέρει πως ο διοικητής Ανδρέας Τσώλης ρωτήθηκε:

-Γιατί το ΓΝ Αγρινίου δεν ενημέρωσε την ΥΠΕ σε σχέση με την αυξημένη θνητότητα στη ΜΕΘ-COVID, όπως αποκαλύφθηκε στην επίσκεψη του κλιμακίου του Υπουργείου Υγείας;

-Έθεσε το θέμα ως όφειλε στο Επιστημονικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου;

-Γιατί δεν ζήτησε εγκαίρως τη συνδρομή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας;

-Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο διοικητής δεν είχε απαντήσει ούτε σε σχετικό έγγραφο που του απέστειλε στις 28 Μαΐου ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Η ανακοίνωση της ΥΠΕ αναφέρει κλείνοντας πως «Σε κάθε περίπτωση, δεν επιτρέπεται σε κανέναν να ακυρώσει ή να αμφισβητήσει την τιτάνια προσπάθεια που με αυτοθυσία καταβάλλουν οι υγειονομικοί μας, τόσο στο Αγρίνιο όσο και σε κάθε μονάδα Υγείας της χώρας».

Αγρίνιο: Στο «μικροσκόπιο» ο Διοικητής της ΜΕΘ Covid λόγω αυξημένης θνητότητας

Γώγος: Πιθανά νέα τοπικά lockdown – Γιατί δεν πετάμε ακόμα τις μάσκες

Μεσολόγγι: Οι εκκλησίες «εκτίναξαν» τον κορωνοϊό – «Ουδέν σχόλιον» από τη Μητρόπολη (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 23:42