search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 20:13
MENU CLOSE

«Milky way»: Ένας γαλαξίας που αναμένουμε να λάμψει

03.11.2023 14:28
Untitled design (97)

Επιτέλους το «Milky way», η πολυσυζητημένη σειρά μυθοπλασίας του διακεκριμένου σκηνοθέτη Βασίλη Κεκάτου «καρφιτσώθηκε» στο πρόγραμμα του Mega.

Με μια ιστορία η πλοκή της οποία εκτυλίσσεται κάπου σε μια απομακρυσμένη κωμόπολη της ελληνικής επαρχίας. Στο επικεντρο της νέοι. Έφηβοι που αν τους πιάσεις από τη μύτη θα «εκραγούν». Ασφικτιούν στην οριοθετημένη περιοχή που γεννήθηκαν και μεγαλώνουν. Σε αδιέξοδο εκ γενετής. Όνειρο η Αθήνα.

Λυρικές εικόνες, τοπία σαν νατουραλιστικοί πίνακες ζωγραφικής, που αφήνουν μια αίσθηση μελαγχολίας, «χρωματισμένα» με λυρικές πλην σημερινές- παλλόμενες- μουσικές από την Kid Moxie- δικό μας παιδί που δημιουργεί στο Λος Άντζελες, έρχεται όμως και στην Ελλάδα- και έπειτα τα παιδιά ενός τμήματος της τελευταίας τάξης του λυκείου. Τι θα γίνουν όταν μεγαλώσουν, ρωτά ο καθηγητής. «Καπνός». Να φύγουν από κεί, θέλουν οι περισσότεροι. Όπως και η Μαρία, η κεντρική ηρωίδα της σειράς. Είναι και ο Τζο- εκ του Ιωσήφ- που είναι προτιμότερο από το «Σήφης». Η Μαρία θέλει να γίνει χορεύτρια. Ο Τζο να «ανεβάζει» τα… πατουσάκια του στο instagram να τα βλέπουν ξελιγωμένοι και να πληρώνουν για να τα δουν.

Το πλαίσιο σχηματίζεται. Διαμορφώνεται από τους χαρακτήρες. Η γλώσσα για ορισμένους ίσως θέλει μεταφραστή. Οι ήρωες έχουν τον κώδικα επικοινωνίας των σημερινών εφήβων. Πρόσωπα φρέσκα, με δροσιά, πλάι σε καταξιωμένους ηθοποιούς.

Μια σειρά είναι μαραθώνιος και δεν μπορεί να κριθεί από την εκκίνηση, αν και αρχή ήμισυ παντός. Ευανάγνωστη η σκηνοθετική υπογραφή του βραβευμένου με Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες, Κεκάτου.

Οι εικόνες του στα μεγάλα ανοιχτά κάδρα θυμίζουν κάτι από τις μεγάλες εκτάσεις μεσοδυτικών πολιτειών των ΗΠΑ. Κοντά σε αυτές και 360 λήψεις, με συμβολικές αποχρώσεις. Μέσα σε όλα αυτά για τις σκηνοθετικές ικανότητες του κινηματογραφιστή γίνονται οι πρώτες νύξεις για τη διαφορετικότητα, την αποδοχή του θηλυπρεπούς Τζο από τους συνομηλίκους του την μικρή κοινωνία της επαρχιακής πόλης, τον αποξενωμένο πατέρα του.

Αυτοί όμως οι νέοι- μικρά «ηφαίστεια»- στο σενάριο μοιάζουν να είχαν τοποθετηθεί ένα βήμα πίσω στο χθεσινοβραδινό πρώτο επεισόδιο και στην εκκίνηση ίσως να χρειαζόταν η κατανομή βάρος στο κείμενο να ήταν περισσότερο προς την πλοκή, την θρυαλλίδα εξελίξεων.

Το «Milky way» είναι φρέσκο, διαφορετικό, έχει όμως δρόμο ακόμα για πείσει ότι είναι ξεχωριστό.

Διαβάστε επίσης:

Γιολάντα Μπαλαούρα στο topontiki.gr: Το «Ναυάγιο» είναι το «πάμε κι όπου βγει» της εποχής του

Τηλεθέαση (1/11): Πρωτιά με βραχεία κεφαλή για τη «Γη της ελιάς»

Σεισμός: Η στιγμή της ισχυρής δόνησης στον αέρα του «Καλημέρα Ελλάδα» και του «Happy Day» (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 20:11