search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 17:44
MENU CLOSE

Ολονύχτια μάχη με τις αναζωπυρώσεις και τον άνεμο σε Κάρυστο και Ηράκλειο

04.11.2023 22:16
FOTIA

Σε δύο πύρινα μέτωπα που είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα, στην Αμυγδαλιά Καρύστου της Ευβοίας και στο Δήμο Αστερουσίων του Ηρακλείου Κρήτης, επικεντρώνονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Πιο αναλυτικά, η πυρκαγιά στην περιοχή Παρθένι στο Δήμο Αστερουσίων του Ηρακλείου ξέσπασε το βράδυ του Σαββάτου.

Η φωτιά καίει ορεινή έκταση χορτολιβαδικης βλάστησης και στο σημείο επιχειρούν πεζοπόρα τμήματα και δύο πυροσβεστικά οχήματα με μονάδες άμεσης επέμβασης.

Από πλευράς της διοίκησης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Κρήτη έχει ανακοινωθεί παράταση της αντιπυρικής περιόδου ενώ οι αρμόδιες κατά τόπους διευθύνσεις επισημαίνουν την ανάγκη προσοχής από πλευράς των πολιτών. Κυρίως δε να μη ανάβονται εστίες σε υπαίθριες περιοχές.

Να σημειωθεί ότι στο νησί πνέουν άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών.

Μεγάλο μέτωπο στην Κάρυστο

Την ίδια ώρα, ενισχυμένες είναι οι δυνάμεις που επιχειρούν στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου σε δασική έκταση στην Αμυγδαλιά Καρύστου Ευβοίας.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από το χωριό Αμυγδαλιά του Δήμου Κάρυστου, το οποίο εκκενώθηκε, και στη συνέχεια επεκτάθηκε σε δεκάδες χωριά στο Κάβο Ντόρο στη νοτιότερη πλευρά του νησιού.

Οι εικόνες – από τη φωτιά που μαίνεται ανεξέλεγκτη – συγκλονίζουν καθώς συνεχίζει ακάθεκτη το καταστροφικό της έργο με «σύμμαχο» τους θυελλώδεις ανέμους.

Στο σημείο επιχειρούν 56 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 24 οχήματα, ενώ επιχείρησαν δύο αεροσκάφη. Συνδρομή παρέχουν επίσης εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Σημειώνεται πως, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τις πρωινές ώρες σήμερα στα ‘Ανω Δολιανά της Βόρειας Κυνουρίας στην Αρκαδία. Επίσης, σε ύφεση είναι το μέτωπο σε δύσβατη ορεινή περιοχή του Ομαλού στο Δήμο Πλατανιά Χανίων πλησίον του καταφυγίου Καλλέργης. Αυτή την ώρα δεν υπάρχουν νέα ενεργά μέτωπα, όμως η πιθανότητα αναζωπύρωσης είναι μεγάλη και για αυτό οι πυροσβέστες δρουν σε όλο το σημείο της πληγείσας – από τη φωτιά – περιοχής.

55 αγροτοδασικές πυρκαγιές σε 24 ώρες

Συνολικά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το τελευταίο εικοσιτετράωρο εκδηλώθηκαν 55 νέες αγροτοδασικές πυρκαγιές, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν 67 αγροτοδασικές πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια.

Οι περισσότερες, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Διαβάστε επίσης:

Πατέρας Αντώνιος: «Η οικογένειά μου είναι στο πλευρό μου – Θα εκπλαγείτε»

ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ποιοι πάνε ταμείο μέσα στην επόμενη εβδομάδα

Ο καιρός τρελάθηκε: Χιόνισε στο Καϊμακτσαλάν – Στους 35 βαθμούς Κελσίου το θερμόμετρο στην Κρήτη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 17:40